Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie co do "wspomagaczy"

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wiem, że jest coś takiego jak BoL czy LeagueSharp, ładują one skrypty, które ułatwiają gre. Ja takich nie używam i nie będe używać. Ale mam pytanie. Właśnie 5 min temu zakończyłem mecz i byla taka sytuacja, że grałem lux na annie. Nie mogłem jej trafić ze stuna, osobliwości, a o ulcie już nie wspomnę. Ani razu przez całą grę, lux dobrze gram, ze stunów w trafiałem nawet tych lepszych, bo potrafię przewidzieć gdzie i kto może skręcić, aby ominąć skilla. Ale ona tak jakby leciala na jakimś "wspomagaczu", bo aż wierzyć się nie chce, że to jest skill w ręce.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

No i co w związku z tym? Widać jaki main Lux jesteś skoro nie wiesz, że to nie stun a SNEAR a to różnica.

Stun - typ nie może nic robić.

Snear - nie może się ruszyć ale może atakować itp

A w L# czy BoLu jest takie coś jak Evade co pozwala na ominięcie praktycznie wszystkiego.

Opublikowano

Zależy też od dywizji przeciwnika, być może był dobry. Nie osądzajmy, że każdy dobry gracz to skrypter.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

No i co w związku z tym? Widać jaki main Lux jesteś skoro nie wiesz, że to nie stun a SNEAR a to różnica.

Stun - typ nie może nic robić.

Snear - nie może się ruszyć ale może atakować itp

A w L# czy BoLu jest takie coś jak Evade co pozwala na ominięcie praktycznie wszystkiego.

Stun to stun :)

No i o ostatnie zdanie mi chodziło, jakbyś nie mógł tylko tego napisać ...

Zależy też od dywizji przeciwnika, być może był dobry. Nie osądzajmy, że każdy dobry gracz to skrypter.

Nie osądzałbym gdyby nie było takiej sytuacji, że na annie leci 2-3 z mojego teamu, ja rzucam tę osobliwość o ona w takich chaosie po prostu go omija. 

Opublikowano

Heh niezręczna sytuacja... w temacie wspomniałeś o pytaniu ale.... żadnego pytania jakby nie było nie zadałeś...

sygna.png

Opublikowano

Heh niezręczna sytuacja... w temacie wspomniałeś o pytaniu ale.... żadnego pytania jakby nie było nie zadałeś...

Wiem, zauważyłem to, ale myślałem, że każdy się domyśli o co chodzi. 

Opublikowano

No ale o co chodzi, skoro w swojej wypowiedzi stwierdzasz że gość unikał każdego skilla jakby miał BoLa. pytasz czy miał? Nie wiadomo, mógł mieć mógł nie mieć, do czego ta wiedza jest Ci potrzebna? Jak miał i jest kretynem to prędzej czy później się wysypie..

A co do pana Challenjour to nie snear tylko snare, pal licho co i tak nie mógł trafić..

sygna.png

Opublikowano

Trudno powiedzieć, bo np. na wyższym elo dobre unikanie skillshotów to nic dziwnego. Dziwne by było, gdyby ktoś np. był w stanie wyflashować z każdego ulta malphite czy annie. :D Jaką posiadasz dywizje?

Opublikowano

@Zarax ale nawet w challengerze nie ma opcji, żeby uniknąć każdego skillshota, szczególnie E Lux (zapomniałem nazwy umiejętności), na prawdę nie trzeba być filozofem, żeby trafić..

PS TAIGA! :D

sygna.png

Opublikowano

@Zarax ale nawet w challengerze nie ma opcji, żeby uniknąć każdego skillshota, szczególnie E Lux (zapomniałem nazwy umiejętności), na prawdę nie trzeba być filozofem, żeby trafić..

PS TAIGA! :D

Uwierz mi, zagrałbyś przeciwko niej, to zobaczyłbyś jak unikała mojego E ...

Opublikowano

Przy unikaniu bardziej wprawni gracze opierają się bardziej na sygnałach dźwiękowych lub animacji skilla niż na samym projectilu: czyli postać wydaje okrzyk, składa sie do skilla a dopiero potem leci dzida, topór czy co tam.

Bardziej zaawansowani gracze potrafią przewidzieć Twoje ruchy i już sekundę przed tym jak rzucisz klatkę wiedzą, że do tego się przymierzasz. I w ten sposób możesz odróżnić użytkownika skryptów od talentu: Gracze utalentowani jeśli dobrze się przyjrzysz, zaczynają unik nawet moment przed castowaniem, użytkownicy skryptów zaczynają unik idealnie w momencie, kiedy wurzucasz klatkę/E czy lazor. Dlaczego? Skrypt to skrypt, on nie ma intuicji i wykrywa projectile dopiero, kiedy ten się pojawi, natomiast dobry gracz wyczuje już wcześniej lub nie zdąży uciec, w każdym bądź razie nie będzie w stanie idealnie unikać każdego skillshota. Gdyby tak się dało to na LCSach nie występowałoby 90% obecnych postaci bo po co :P

sygna.png

Opublikowano

Przy unikaniu bardziej wprawni gracze opierają się bardziej na sygnałach dźwiękowych lub animacji skilla niż na samym projectilu: czyli postać wydaje okrzyk, składa sie do skilla a dopiero potem leci dzida, topór czy co tam.

Bardziej zaawansowani gracze potrafią przewidzieć Twoje ruchy i już sekundę przed tym jak rzucisz klatkę wiedzą, że do tego się przymierzasz. I w ten sposób możesz odróżnić użytkownika skryptów od talentu: Gracze utalentowani jeśli dobrze się przyjrzysz, zaczynają unik nawet moment przed castowaniem, użytkownicy skryptów zaczynają unik idealnie w momencie, kiedy wurzucasz klatkę/E czy lazor. Dlaczego? Skrypt to skrypt, on nie ma intuicji i wykrywa projectile dopiero, kiedy ten się pojawi, natomiast dobry gracz wyczuje już wcześniej lub nie zdąży uciec, w każdym bądź razie nie będzie w stanie idealnie unikać każdego skillshota. Gdyby tak się dało to na LCSach nie występowałoby 90% obecnych postaci bo po co :P

Wiem o czym mówisz, ale spotkałem się kilka razy z "takim czymś". W przykładzie podam też jak grałem lux przeciwko fiz'owi, to za każdym razem, nawet jeżeli byłem ten krok czy dwa od niego i rzuciłem stuna (tak, STUNA). To on za każdym razem stanął na trójząb. Nie było wyjątku żeby tak się nie stało. Dlatego to takie irytujące jest. 

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu rzucałbym bańkę dla zmyłki, ew. jeśli już by przeskoczył Q to lądował by do E i ulta. Oczywiście, mógłby się ratować flashem albo Q ale wszystko zależy od sytuacji. Spowolniony, bez flasha i dostępu do creepów zwyczajnie nie miałby jak odejść od ulta na czas.

Reasumując, bo nie wiem do czego dyskusja zdąża: Pewnie miałeś do czynienia z "dopalaczami", trzeba to przeboleć... ale ta gra jest skonstruowana tak (za to ją uwielbiam), że mając nawet pierdylion skryptów na uniki, perfekcyjne combo, pamięć na wardach i ostatnich znanych pozycjach i Bóg wie co jeszcze to i tak da się cwaniaka ograć. Wystarczy chcieć xD

sygna.png

Opublikowano

Ta annie mogla i grac na skryptach ale akurat fizzem bardzo latwo ominac zwlaszcza ze widac kiedy lux uzywa skilla chyba przy Q wydaje okrzyk i tez ma inny zamach rozdka tak jakby wiekszy ja np. Bym zauwazyl i bez problemu uniknal btw w jakiej jestes lidze skoro niby tak dobrze unikaja

Opublikowano

Ta annie mogla i grac na skryptach ale akurat fizzem bardzo latwo ominac zwlaszcza ze widac kiedy lux uzywa skilla chyba przy Q wydaje okrzyk i tez ma inny zamach rozdka tak jakby wiekszy ja np. Bym zauwazyl i bez problemu uniknal btw w jakiej jestes lidze skoro niby tak dobrze unikaja

Nie gram często więc jestem w Srebro IV, wiem, że dość łatwo jest uniknąć na wiele sposobów takiego stuna, bo wszystko widać czy słychać. Ale właśnie dla tego dodałem, że niemal żeśmy stykali się championami to i tak zdążył użyć skilla.

Opublikowano

To nie stun tylko snare, sorry ze sie tak "wymadrzam" ale to strasznie razi w oczy..

Bola mozesz rozpoznac po tym jak koles sie poruszal. Jezeli przy ktoryms z unikow zaczal sie tak nienaturalnie poruszac to mogl byc jakis evade czy inne gowno. Ale obstawiam na to ze koles byl po prostu dobry :L

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Trudno powiedzieć, bo np. na wyższym elo dobre unikanie skillshotów to nic dziwnego. Dziwne by było, gdyby ktoś np. był w stanie wyflashować z każdego ulta malphite czy annie. :D Jaką posiadasz dywizje?

Z ulta annie nie da sie wyfleszować, jest zbyt szybkie (możesz odfleszować np. przez evade ale stun nadal będzie)

Opublikowano

mozna jeszcze dodać to ze te Q lux leci czyli masz chwile zeby uniknąć,nie napisałeś nic o tym co robiła przy innych skill shootach bo jak sie ma skrypty to na wszystko 

Opublikowano

Z ulta annie nie da sie wyfleszować, jest zbyt szybkie (możesz odfleszować np. przez evade ale stun nadal będzie)

Można, jeśli przewidzisz, że go rzuci. To tylko ta jedyna możliwość. Tak normalnie to jest nie do uniknięcia.

#OpISIS

Opublikowano

Po pierwsze to lux nie ma stuna
Po drugie, skille lux łatwo ominąć bez żadnych wspomagaczy więc po prostu twój przeciwnik wiedział coś czego ty nie wiesz 

Opublikowano

Nie jest to trudne, umysł człowieka łatwo oszukać ;) Mógłby być to smurf, który miał po prostu dobry refleks -

kiedy widzi animację rzucania, jego mózg mówi "idź w prawo" :)

Bez nazwy-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...