Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki server będzie grywalny?

wojpiotr9

Czy taki server będzie grywalny?  

1. 1. Czy taki server będzie grywalny?

• Tak
      0
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuję od jakiegoś czasu stworzyć server. Już szukam budowniczych i techników, ale nie wiem czy opłaca się to robić mianowicie długo myślałem nad tym jak ten server ma wyglądać i wymyśliłem coś takiego:

Na świecie ciągle panuje wojna i są tak jakby 4 drużyny. Mapa podzielona jest na kilkanaście lub kilkadziesiąt  mniejszych części mapy. Mapa powinna być duża. Na start każda drużyna otrzymuje równą ilość tych części mapy. Gracz przy wejściu na server ma wybór do którego teamu chce dołączyć, ale oczywiście zrobimy jakieś blokady aby drużyny były balansowane. I tak gracze walczą o terytoria czyli muszą np. stać w centrum części mapy przez jakiś czas albo zniszczyć jakiś blok który powiedzmy wytrzyma 1000 uderzeń w takiej części mapy. Na rogach mapy znajdują się główne bazy drużyn które mogły by być zniszczone np.: po zdobyciu wszystkich części danej drużyny. Na stronie craftserve (ponieważ nie mam zbyt wielu pieniędzy na utrzymanie prywatnej maszyny) istnieje coś takiego jak podgląd mapy. Gracze na podglądzie widzieliby jak danym drużynom idzie przejmowanie terytoriów. Nie wiem czy już to pisałem ale napisze jeszcze raz. Każda część mapy będzie miała nad sobą kolor danej drużyny który będzie zmieniał się w zależności od aktualnego posiadacza. Gra toczyłaby się, aż jedna z drużyn nie opanuje całego terytorium. A myślę, że to mogłoby trochę czasu zająć. Oczywiście gracze będą dostawali poziomy oraz umiejętności i każda druzyna będzie posiadała jedną umiejętność specjalną.

Przepraszam, wiem troche nieczytelnie.

To tyle mam nadzieje, że na tym forum nie ma takich ludzi którzy pomysł ukradną i stworzą jakiś beznadziejny server.

Szukam także jakichś ludzi do pomocy przy serverze jeśli pomysł okaże się ciekawy.

Chyba takiego servera nie było. Jeśli był to przepraszam.

Opublikowano

Przy dobrej reklamie może by grało 50 osób, kiedyś był taki serwer grywało na nim mało osób a serwer był bardzo dobrze dopracowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...