Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podskakuje ping po wgraniu nowego cfg

zablokoffany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W ostatnim czasie po pobraniu nowego configu  bardzo podskakuje mi ping, i nie wiem co jest tego przyczyną :X , liczę na szybką pomoc.

graphic.png

Opublikowano

na speedtescie jest wszystko okej, około 50 pingu i 8 downloadu. A może chodzi o to, że niedawno aktualizowałem sterowniki ? :p

graphic.png

Opublikowano

Jeśli posiadasz stary config, wklej go i sprawdź jak zachowuje się ping - wtedy będziemy wiedzieć czy problem występuje po stronie komend czy oprogramowania.

Opublikowano

Wpisz komendę "rate 128000" w konsoli, nie wiem jak innym ale mi ping się zmniejszył. Do tego zobacz w googlach komendy na ping, jest ich kilka.

Opublikowano

Okej, mam po 50-150, czasami podskakuje do 500. Zobacze jak będzie jutro

Wpisze jeszcze takie komendy :rate 25000, cl_cmdbackup 2 , cl_cmdrate 101, c:_updaterate 101, ex_interp 0,01 - mogą być ? 

graphic.png

Opublikowano

Zobaczyłem :x, na początku po 70pingu, ale później rośnie.

graphic.png

Opublikowano

Radiowy, Exe jak to zrobić ? Jestem zielony :X

graphic.png

Opublikowano

Teraz mam tak, że jak gram spoko spoko 40pingu, ale co 20-30sekund na chwile podskakuje nawet do 700, pomooocy !

graphic.png

Opublikowano

to raczej nie jest wina cfg, a połączenia. Zasadnicze pytanie jaki internet? po kablu czy wireless?

Wpisze jeszcze takie komendy :rate 25000, cl_cmdbackup 2 , cl_cmdrate 101, c:_updaterate 101, ex_interp 0,01 - mogą być ? 

tak,tak, a jutro zalogujesz się tutaj i założysz temat: "mam problem z trafieniem przeciwnika w głowę, bo postać mi klatkuje, a ludzie wyzywają mnie od lagerów". Ewentualnie coś w tym stylu: http://zippy.gfycat.com/NiceRaggedHaddock.webm

Rate'a nie zmienia się na niskie wartości, bo tak jakby ograniczamy sobie wtedy rozgrywkę. Już i tak mocno narzekamy na hitboxy, które występują na 64/128 tickowych serwerach.

Opublikowano

Radiowy, Exe jak to zrobić ? Jestem zielony :X

Też miałem taki problem z internetem radiowym. Pomogło zmienienie miejsca gdzie dotychczasowo leżał router. Niby zmieniłem jego położenie tylko o jakieś 10cm lecz efekt jest wysoko satysfakcjonujący domyślam się że wcześniej na drodze sygnału przeszkadzała szafa ze szkłem w środku bądź telewizor za którym stał router. Tak więc jeżeli router masz daleko od komputera i nie idzie kablem to postaraj się przeanalizować drogę sygnału i co może jemu przeszkadzać, ewentualnie postaw router przy komputerze wtedy nie będzie problemu :) .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...