Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto ? Zmiany w PVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj.

==================

Mam pomysł, na server pvp.

Mianowicie na wersjach 1.2.5 były servery typu rangPVP, lecz człowiek od owego pluginu go olał :'(. Od tego momentu weszła era LVL'sPVP, któy dodaje tylko lvl i nagordy za zabicie.

Dlatego postanowiłem wziąć się za upload pluginu na : LVL'E, rangi od danego lvlu. nagorda za zabicia, nagroda za osiągnięcie danego lvl'a np : 30 lvl = set prot 5 żelazny.

Drugą rzeczą, która wygasła (ja jej już nie widzę) są to gildie, które po stworzeniu nie robią claimow, obecne servery pvp są nudny, gracz po osiągnięciu celu "full set 4/3" kończy grę bo wszelka rywalizacja staje się automatycznie NUDNA bo jesteś nie dopokonania.

Kolejną rzeczą która wygasła na serwerach PVP są to SKLILE hmm ?, chodzi mi o to, że gracz nabija sb lvl na freekilach, ja to zmienie dodam autorski skrypt na maxymalną liczbę zabić danego gracza do "30FRAGÓW" czyli jak ktoś zabije 30 razy tę samą osobę nie zostaje mu przyzana nagroda i lvl.

==================

Okay teraz powiem co chcę zrobić na serwerze

1.Lvl'e na chacie + rangi za lvl + nagordy za zabicie + nagordy specjalne

2.Działki 15x15 na dom i magazyn lecz dana działka będzie cię kosztować 15K SP

3.Nagroda za zabicie gracza  100SP i 1 szmaragd

4.Sojusze lub klany :>

5.Skrzynie, które będą się odnawiały po jakimś czasie (każda będzie miała inny czas, zależy to od itemów w środku.)

6.Specjalne dodatki do łóków (gracz ma 2 tryby strzał, vip 3 a mod 7) hmm ? tzn, że po kliknięciu strzały prawym guzikiem myszy,  będziecie mogli sb wybrać od razu np płomienna strzała i jak strzelicie to macie płomień I :-).

7.Zaczynamy grę z startowym żelaznym kitem i jedzeniem.

8.Szmaragdowe itemy

9.Dodatkowe moce koxów :>

----------------------------------------------------------------------------------

CZM będę chciał przyciągnąć graczy ?

Dodam różne minigry na server typu : paintball czy też sky-wars.

Postaram się tworzyć innego typu servery np TheWalls lub ridehourse

Na pvp będzię max 10000 lvli co daje graczu ok 1 tygodnia stałej gry :-)

Jak gracz wbije 1000 lvl dostaje vip'a na 60dni i tak dalej co 1000.

-----------------------------------------------

Teraz prośba do was czy o SPRAWIEDLIWE i SZCZERZE opinie, przyjmuję nawet negatywy bo to mi pomaga :-).

Zapraszam na skype : kamil.tsp1

Dziękuję i miłego dnia

======

=xKalip=

========

Opublikowano

Szczerze mówiąc 

miałem taki sam serwer pół roku temu gildie sojusze itp

i co się z nim stało ??

Upadł.

Dziś bez porządnej reklamy nic nie zdziałasz :(

Ale nic życzę powodzenia

Opublikowano

Jak mam być szczery, to Twój pomysł jest ciekawy, ale trudno mi się o nim wypowiadać, jako osoba, która nie jest wielkim fanem PVP w minecraft. Powiem tak; Twój pomysł jest ciekawy, ale wszystko będzie zależeć od ilości graczy na serwerze, bo nikt nie będzie raczej grać na pustych serwerach PVP, bo i po co?

Żeby to się udało potrzebujesz:

• Reklamy
  • Graczy

To chyba wszystko ode mnie, pozdrawiam.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngxKalip No to w takim razie super i myślę, że projekt może się udać. Z mojej strony życzę powodzenia. :)

Dzięki mam nadzieję, że chociaż wejdziesz zobaczyć :> :).

Bo takich serverów jest mało :) (z takimi dodatkami :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...