Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja do Win 10

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopaki. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą aktualką. Winda 7 zajmuje coś ok. 36 gb. Chciałbym zaktualizować, ale na dysku mam tylko 5gb wolnego miejsca. Po prostu w10 podmieni pliki win7 Miejsca mi styknie? Pozdro

9368_gold.png

Opublikowano

Jeżeli na czysto to +- 15-20gb wolnego miejsca potrzebujesz na windows 10 a jeśli update to tak jak pan powyżej.

Opublikowano

Śmieszne , styknie na co, wcisnąć palca pomiędzy foldery ?

Ludzie , zacznijcie myśleć i sprawdźcie sobie przynajmniej to co piszecie, Windows 10  po instalacji ma ok  15 Gb i wymaga do działania instalki 16 gb wolnego miejsca 

Mi po dwóch dniach Windows 17 Gb , doliczyć swap 4 Gb , hibernacje 8 Gb , instalkę na dysku 4 gb , wychodzi by mieć windows trzeba minimum 20-25 Gb wolnego miejsca by nie narazić sie na uwalenie jej albo wycofanie instalacji w trakcie z powodu braku miejsca 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Śmieszne , styknie na co, wcisnąć palca pomiędzy foldery ?

Ludzie , zacznijcie myśleć i sprawdźcie sobie przynajmniej to co piszecie, Windows 10  po instalacji ma ok  15 Gb i wymaga do działania instalki 16 gb wolnego miejsca 

Mi po dwóch dniach Windows 17 Gb , doliczyć swap 4 Gb , hibernacje 8 Gb , instalkę na dysku 4 gb , wychodzi by mieć windows trzeba minimum 20-25 Gb wolnego miejsca by nie narazić sie na uwalenie jej albo wycofanie instalacji w trakcie z powodu braku miejsca 

To co powiem może byś śmieszne, ale nie rozumiem :D Aktualna winda zajmuje mi 22 GB, poprawiam się bo napisałem 30+. Na dysku mam 5GB wolnego miejsca.

Jeżeli zaktualizuję windę, to chyba kolejnych 20 mi nie zajmie? 

9368_gold.png

Opublikowano

To co powiem może byś śmieszne, ale nie rozumiem :D Aktualna winda zajmuje mi 22 GB, poprawiam się bo napisałem 30+. Na dysku mam 5GB wolnego miejsca.

Jeżeli zaktualizuję windę, to chyba kolejnych 20 mi nie zajmie?

Zależy czy aktualizujesz przez Get to Windows 10 czy instalujesz na czysto

Jeżeli aktualizujesz, to w razie braku miejsca na dysku system cię o tym powiadomi, instalacja prawdopodobnie zostanie przerwana, lub zatrzymana byś miał czas na usunięcie kilku zbędnych rzeczy

@Edit

Tak, aktualizacja podmienia pliki W7 na W10 + masz 30 dni na powrót do poprzedniego systemu, jeśli nie chcesz, to system usunie kopie zapasową W7, kopia ta zajmuje ok. 15GB. Możesz też sam usunąć to korzystając z oczyszczania systemu

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Waśnie  chodzi o tą kopię , nawet jak kasuje system w czasie instalacji to MUSI być miejsce na pliki instalacyjne.

Instalka nie przenosi ani nie nadpisuje nigdy  plików tylko je rozpakowuje do osobnego folderu ok 10 Gb 

Jedno trzeba pamiętać że instalki Microsoftu nie kasują starej wersji windows no chyba że formatujesz dysk 

Można wyłączyć bez problemu sprawdzanie ilości wolnego miejsca przy instalacji ale po co skoro nawet przy 10 Gb wolnego miejsca instalka się zakończy przy zapełnionym dysku ! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...