Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC dobrze działający na bolu

grizbi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jinx robi miazge, łatwy poke z rakietek, nawet kiedy linia jest hard zawsze złapiesz pare fragów z baseulta. W late niszczy wszystko na 3 hity.

Opublikowano

Myślę, że z dobrymi skryptami (bez także :D) idealna będzie Vayne.

+ Trudna do złapania

+ True dmg

+ Dash­

+ Stun/odepchnięcie

+ Niewidzialność

+ Bonus do AD

+ Bonus do MS z pasywki

- Papierowa

- Dość słabe early

Opublikowano

Mój wybór: Ezreal (skrypt Big Fat Ezreal)
+ Poke
+ Dosyć spoko dmg
+ Jak podczas uciekania utrzymasz odpowiednią odległość, i będziesz używać Q/W ciągle to skończy się to fragiem dla Ciebie

+ Wbudowany KS, nawet jak celujesz w kogo innego, to Q często poleci w innego championa, zdobywając fraga

+ Według mnie spoko w early, w miare w late
+ R w killable Enemy
+ Da rade ogarnąć linie 1v2, tylko czasem trzeba myśleć i nie oddawać wszystkiego w ręce bota

+ przy gankach zanim jungler podejdzie to najczęściej nie zostanie mu hp i albo frag albo przeżyjesz, zależy jak zagrasz
+/- Nie wiem gdzie to umieścić, jest opcja odpalania R jeśli Ezreal ma umrzeć, czasem odwraca los walki i wygrana, czasem przeszkadza bo zamiast użyć Q i zabić to używa R przed śmiercią, a przez długą animacje można zginąć

- Trzeba uważać na Vayne, podczas jej Rki bot często nie wie co ma zrobić bo jej nie widzi
- słaby (przynajmniej u mnie, możliwe że mój błąd tu gdzieś był) vs adc z dużym speed attackiem i Life Stealem (jinx, vayne, reszty nie zauważyłem żeby były problemy)

Chyba tyle xD

Opublikowano

^ Vayne w late ma mocniejszy dmg niż 60% feedniętych adc, klucz w tym że trzeba umieć grać.
Co do kwestii grania bez bola to każdym można łatwo wygrać gre, wystarczy nim umieć grać.

Opublikowano

Hmm. Większość typów to vayne tylko w niej jest taki problem, że jak dostane focus np od Vi to jestem na plecach i team takze wiec nie wiem... :D brakuje mi u niej skillow do ucieczki. Co myslicie o jinx? warta zakupu? 

Opublikowano

Jinx też tak na prawdę nic nie ma, chociaż Vayne ma Q+E.

Jak na bolu to może Kog'maw? z W ma duży zasięg + morderczy dmg z Trinity, osłabia pancerz z Q, slow + wizja z R jeśli trafisz. Aczkolwiek nie ma też nic pod escape, trzeba stać na plecach, kitować z W i czekać na odpowiedni moment. Jak ktoś Cie goni, to E+BoTRK i uciekasz.

Poza tym Evade i wszystko dodgujesz, więc idealna postać :D

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...