Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Katariną przeciwko Malphitowi/Cho'Gathowi

fridai86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w goldzie 5,mam 300 rankedów katą za sobą.  Mam pewien problem, tak szczerze zawsze mam jakiś plan na typowych championów na midzie: diana, kassa, fizz itp. pozostaje kwestią skilla czy uda mi się wygrać linię. Pojawia się pewien problem gdy na midzie pojawi się przeciwko mnie np. taki malphite, jego poke większy od mojego, jest na dodatek o wiele bardziej ode mnie wytrzymały, farmienie do lvl 6 jest jeszcze możliwe tak ledwo ale za pomocą Q+W i jakoś daję radę farmić nie dając mu się trafić, ale potem to  1vs1 walka jest ZAWSZE jednostronna, on tankowaty mag, nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić na linii bez pomocy junglera. Czy jest tutaj ktokolwiek, kto mógłby mnie naprowadzić na dobry plan pozwalający mi wygrać taką linię, (zakładając, że gram z dobrym malph) czy raczej ogranicza się to tylko do prób nafeedowania się na innych liniach. Mimo wszystko, jeśli ktoś ma jakąkolwiek strategię walki katą vs malph/cho prosiłbym o pomoc ^^.  

Opublikowano

Takie jest trudne poczekac az uzyje Q albo silenca wtedy mozesz wbijac takie -, - na malpe zhonie i jak on uzyje ulta to ty wtedy zhonie wymaga to chyba placow korenca

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Grajac przeciwko takim postaciom zazwyczaj gram ofensywnie i staram sie na poczatku zrobic sobie przewage jak masz juz Q+E to po prostu nie daj mu żyć nwm co kupujesz na kate na poczatku ale ja butki i 4 poty wlasnie poto aby moc wiecej atakowac na poczatku

Opublikowano

Witam, jestem w goldzie 5,mam 300 rankedów katą za sobą.  Mam pewien problem, tak szczerze zawsze mam jakiś plan na typowych championów na midzie: diana, kassa, fizz itp. pozostaje kwestią skilla czy uda mi się wygrać linię. Pojawia się pewien problem gdy na midzie pojawi się przeciwko mnie np. taki malphite, jego poke większy od mojego, jest na dodatek o wiele bardziej ode mnie wytrzymały, farmienie do lvl 6 jest jeszcze możliwe tak ledwo ale za pomocą Q+W i jakoś daję radę farmić nie dając mu się trafić, ale potem to  1vs1 walka jest ZAWSZE jednostronna, on tankowaty mag, nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić na linii bez pomocy junglera. Czy jest tutaj ktokolwiek, kto mógłby mnie naprowadzić na dobry plan pozwalający mi wygrać taką linię, (zakładając, że gram z dobrym malph) czy raczej ogranicza się to tylko do prób nafeedowania się na innych liniach. Mimo wszystko, jeśli ktoś ma jakąkolwiek strategię walki katą vs malph/cho prosiłbym o pomoc ^^.  

Grając przeciwko malphitowi na midzie, masz rację - są problemy, ale można je rozwiązać.

Kiedy on używa Q, wtedy ty możesz go zaatakować z Q+E+W i ucieczka

Najlepiej go ubijać do 6 lvl, po 6 musisz być bardziej uważny, by nie użył ulta. Znając takich graczy, to oni bd czekali, aż ty nie użyjesz ulta, czyli

ostatecznym wyborem będzie ubijanie go do low, po czym wbijanie z ulta. Kiedy on nie ma umiejętności specjalnej ty masz przewagę.

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Malphite po 3/4 "Q" wypruje się z many. Cały czas rzucaj w niego swoje "Q" i raz na jakiś czas podejmij JAKIKOLWIEK trade tylko po to, by nie zdąrzył sobie odnowić tarczy z pasywki. Nie ma sensu podejmować go 1 v 1 po 6 levelu ponieważ może przerwać twojego ulta. Grając katariną masz lepszy push więc próbuj przepchać linię i roamować.

Natomiast grając katariną na cho gatha za dużo nie możesz zrobić. Nie ma sensu się z nim wgl. wymieniać obrażeniami bo po prostu na combo zrobi więcej + posiada 2 możliwości przerwania twojego core dmg'u. Musisz poczekać do teamfightu, tam będziesz w stanie zdziałać więcej od niego, jeżeli nie będzie zbytnio nafeedowany.

giphy.gif

Opublikowano

Na cho gatha dużo nie ugrasz, jest to postać "antyassassin", atakuj tylko jeśli on użyje q i w, wtedy masz okienko kilku sekund na użycie R, staraj się też go obijać i ewentualnie walczyć jak on zje minionka, wtedy nie ma swojego true dmg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...