Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor do CS:GO

Vizooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, posiadam taką płytę główną : Gigabyte GA-M57SLI-S4

Posiadam też 4GB RAM 800MHz DDR2

Procek: 5600+ chyba czyli 2.9GHz x2

i grafikę Asus GTX 260

I tu mam pytanko. Na jaki procesor musiałbym zmienić obecny by gra stała się bardziej komfortowa ponieważ obecnie na prawie każdej grafice od Lowa do High posiadam te 60fps jednak są spadki :/ i domyślam się że to może być wina za słabego procesora. Mam trochę kasy do wydania a chce kupić coś używanego na allegro.

Od razu piszę że nie zmienię platformy ponieważ brak większej sumy + to mi prawie wystarcza hdyby nie te spadki fps w csgo. zależy mi żeby csgo chodził gładko przynajmniej te 60 cały czas

Opublikowano

lol, do tego co proponujesz trzeba by było wymienić też płytę główną i pamięci ram czyli 250zl w najlepszym wypadku

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

kurde ludzie... pisze ze tylko doc csgo a x4 955 daje rade na high ....

ale chcę czegoś tańszego...

jak nie potrafisz przeczytać dokładnie posta to nie pisz... jest wyraźnie napisane że nie chcę zmieniać platformy tylko pod csgo ponieważ na tej co mam można na fullu pograć bez spadków

Opublikowano

Na siłe to tu bez zmiany platformy nic nie zrobisz. Podkręc troche procesor (jak umiesz - poszukaj poradnikow w necie, popytaj kolegow, ktos pewnie umie). Do 3.2GHz niby idzie go wykrecic bez problemu. Nie znajdziesz lepszego proca na tą płyte (naprawde stary sprzęt). Za 600zł mozna już zrobić kompa bez spadków (o ile zasilacz da rade).

Jakis pentium + płytka na h81 + 4 gb ramu

Wyczysc komputer z syfu (w srodku tez, mi pomoglo duzo - lepsze temperatury, mniej sie grzeje, ciutke lepiej działa), podkrec procesor, pokombiunuj z opcją uruchamiania CS'a -threads (pozwala na uzywanie wiecej watkow procesora, w twoim przypadku 2). 

Czyli tak jak mowilem - bez zmiany platformy szkoda wywalac kase (przjescie na Athlona 64 x2 6000+ nic nie da)

Opublikowano

Polecam zajrzeć :)

Rekomendowane: Core 2 Duo 2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 7.6 GB HDD, Windows XP/Vista/
Opublikowano

@Miksterek Co mu wymagania, skoro gubi fps'y. Procesor sprzed dobrych paru lat, nie nadaje sie do grania. Ogolnie, całe AM2 to gówno, do tego przestarzałe. 

ale moja plyta posiada am2\+ i am3 i am3+ wiec mozna cos znalezc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...