Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką polecacie firmę hostingową?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule tematu.

Chodzi mi pod mt2 i taka która ogarnia te ddosy na serwerze. I ma dobre maszyny.

Jeśli chodzi o dedyki jaką -

jeśli chodzi o hosting jaką -

Prosił bym o to osoby które polecają ze swojego doświadczenia.

Z góry dzięki.

img12grosikow.gif

Opublikowano

1.Minthost ( Tanie i dobre )

2.Kimusofi ( Tanie i dobre )

Opublikowano

Dedyk to OVH / Hosteam

Hosting tak samo OVH / Hosteam

Opublikowano

Boże co Wy widzicie w tym hosteamie? nie widzicie że oni nie mają dość dobrych nawet zabezpieczeń i nie dorównują ovh? 

Jeśli pieniądze nie grają roli to no dedyk z OVH ale z oferty game + 3 opcja firewalla.. i wystarczy odpowiednio dobrze skonfigurować 2 antyddosy i będzie ok.

Ponadto mają dużo gb ram w małej cenie i to jest wielki plus. Łącze też mają dosyć dobre, nawet 20gb w cenie do 2.5 tysi za maszynę (z łączem to mowa o cloudzie)

Ale niee, dla was jest lepsze to ścierwo z hosteamu, spoko ;p 

Co do hostingu pewnie pod stronę, to w sumie obojętnie, byleby nie był limitowany transfer ;)

Serwery kimsufi są dobre dla początkujących i dla tych, którzy chcą kompilować source ^^

Nie polecam sprintdatacenter. A czemu? blackholing, jeśli ktoś się zapyta albo będzie hejtować czemu? to dam mały przykładzik, grają sobie cudzoziemcy np. z Niemiec, wykryje groźniejszy atak i jeb odcina wszystkie zagraniczne państwa i tylko Polskę zostawia ;p ale nie całą, nie ma tak dobrze ^^ 

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321 to czemu terios pada na strzała na ovh?

Daj spokój pajacu :) 

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Daj spokój pajacu :)

MHM, pada jak mucha, a hosteam to nieogarnięci kolesie, mylą klientów ;o

Co do maszyn itd. polecam hosteam, ale co do obsługi to nie.

Opublikowano

@kamil2321 to czemu terios pada na strzała na ovh?

Bo na teriosie się nie znają na zabezpieczeniach ? i nie ustawili antyddosa ? 

Co myślisz że jak jest wykupiony serwer z ovh to od razu skonfigurowanego masz antyddosa? nie!

Ale tak, zaraz mi wyjedziesz z tekstem "mają przecież" to powiem Ci tak że nie tylko to potrzebne, trzeba ustawić filtrowanie stałe bo domyślnie jest na automatycznym. 

Automat wykrywa w ciągu 5-10 sekund, stały do 2 sekund. 

Ponadto trzeba mieć dobrze ogarniętego pf oraz ipfw + zablokowane porty, nie tylko cały ruch na inne porty blokować.. jak to robią że np. wpierw blokada wszystkich portów i później dopuszczenie do kilku portów.. 

Ponadto to nie wystarcza, jeżeli serwer używa php, musi się go odpowiednio skonfigurować ;p jak ma jeszcze apache to się nie dziwie dlaczego pada na strzała.

No nic, mało tego, tam pf ma wspomaganie ALTQ, warto tą opcje włączyć ;) 

Ponadto porty, które się odblokowały, trzeba sobie wpisać mniej więcej w pf że na dane 1 IP przypada tylko 10 połączeń w ciągu 7-10 sekund, w ipfw tak samo lecz żeby dodawało do black listy, no nic ok filtrowanie skończone, ale to nie pomoże, najlepiej także do pf dodać reguły flag i żeby blokował po regułach flag.. bo inaczej to jak np. z 100 tysięcy IP się połączy w ciągu tam 10 sekund, zapcha łącze jeśli jest 1gb..

Jak nie zapcha łącza to idzie na obciążenie serwa.. zatem warto mieć dużo pamięci ram i dobrego procka ;) 

No tak poradników o tym nie ma cóż.. tam technika mają nieogarniętego ;p 

Masz pytania? 

Ou zaraz polecom hejty :D 

No właśnie nie ma dobrej serwerowni jak na hosteam stawiają i padają jak muchy i na ovh to samo :)

Oj tam, zależnie też od firewalla ;p 

Jeśli hosteam by dawał więcej pamięci ram tak jak np. ovh i łącze jak oni, wtedy bez większych przeszkód byliby na topie :D no cóż, oni mają tam no dobra firewalla lepszego od ovh bo ovh ma tam zaledwo 0,5gb ;x 

No więc hm, testuj sobie hetznera :D tylko tam będziesz musiał sobie zainstalować sam FreeBSD ^^

Mają lepsze firewalle, Junipera :D hueh :3

Pozdrawiam.

Opublikowano

A co sądzicie o dedyku z firmy sprintdatacenter ?

I jak jest u nich z antyddosem?

Oczywiście serwer pod grę mt2

Ja Ci chyba napisałem co oni tam mają zrąbanego? posty wyżej wystarczy przeczytać http://www.mpcforum.pl/topic/1447096-jaką-polecacie-firmę-hostingową/?p=12271080

Blackholing to dla mnie naj idiotyczny pomysł jaki wszedł w życie niby antyddosów, dla mnie to żaden antyddos który odcina wszystkie kraje i rozprasza cały ruch sieciowy na inne dedyki itd i to trwa i trwa.. 

No nic, mówiłem Ci jak nie pasują Ci dedyki z ovh, weź sobie dedyki hetznera, uporaj się tam z instalacją FreeBSD i masz tam dość spore zabezpieczenia, płatności możesz dokonać poprzez paypal bo wiadome że tam nie ma w PLN ;)

Tak poza tym jak ktoś Ci wmówi że limit łącza 15 TB to mało to powiem Ci tak że wszystkie oferowane dedyki z Polski czy nawet ovh mają po 5TB i po przekroczeniu zwalnia łącze do 10mb/s.

Hetzner dał możliwość większą i po 15TB naliczają opłaty niewielkie. Zatem 15TB nie ma szans na przekroczenie nawet z ddosami po 300gb/s dziennie xD bo to plus minus wychodzi ok 12TB. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na hosteam nie licz nigdy, przejechałem się na nich przy serwerze castios.pl kiedy przy ddosie na serwer padła cała serwerownia od tak brawa dla nich!

Tylko i wyłącznie ovh mają najlepsze serwery aktualnie + administrator który zainstaluje firewalle.

Opublikowano

Na hosteam nie licz nigdy, przejechałem się na nich przy serwerze castios.pl kiedy przy ddosie na serwer padła cała serwerownia od tak brawa dla nich!

Tylko i wyłącznie ovh mają najlepsze serwery aktualnie + administrator który zainstaluje firewalle.

Tak,  100% prawdy !

Tylko minthost !

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

Tak,  100% prawdy !

Tylko minthost !

Na mintshost to nie trzeba sie nawet na vps-a logowac zeby sobie tak z dupy padł. Tak poza nawiasem mintshosta nie polecam bo stosuja blackholing bgp

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Na mintshost to nie trzeba sie nawet na vps-a logowac zeby sobie tak z dupy padł. Tak poza nawiasem mintshosta nie polecam bo stosuja blackholing bgp

Zgadzam się !

Co do zabezpieczeń hosteam w polsce nie ma sobie równych a ten kto mówi, że mintshost.pl oferuje lepsze warunki to pozdro :>

yTMJ2TF.jpg

Opublikowano

Zgadzam się !

Co do zabezpieczeń hosteam w polsce nie ma sobie równych a ten kto mówi, że mintshost.pl oferuje lepsze warunki to pozdro :>

Ewentuanie jak ma sie dobre lacze w domu mozna trzymac serwer na pc w domu a przez jakies dc jebnac proxa zeby chronic swoje lacze przed ddos

55ce9518d0555918gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...