Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Długie pobieranie Windows 10

KapitanDywan

Pytanie

Opublikowano

Siemka,pobrałem windowsa 10 z http://www.microsoft...nload/windows10i instalacja trwa bardzo długo.W ciągu 1,5h pobrało się zaledwie 22%,a u większości moich znajomych trwało to od 30min do 1h.W czym problem ? Na razie anulowałem,poczekam do jutra,rano spróbuje może będzie mniejsze obciążenie serwerór czy coś.Co mogę oprócz tego zrobić ? 

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aplikacja nie pobiera systemu tak koniecznie od początku, dociąga instalkę którą ma system ściągniętą jako uaktualnienie, jak widać nie miałeś automatycznego ściągania uaktualnień systemu dla windows update więc sam jesteś sobie winien że system nie ściągną w ciągu poprzedniego tygodnia 

Ci którzy załączyli automatyczne ściąganie aktualizacji mają instalkę na dysku cały czas 

U mnie instalacja trwała kilka minut od momentu uruchomienia programu praktycznie na kilku kompach bez problemowo 

Z tego co wiem to ja cały czas chyba miałem instalkę.W dniu premiery nagle na dysku zwolniło mi się 10gb i myślę że te pliki mogły zostać usunięte.Tylko dlaczego mi się to usunęło ?

Opublikowano

Nie z tego pobieraj !!! to jest nowy windows temu tak długo wejdz w panel sterowania centrum udostępniania wyszukaj update a jak nie to wejdz w historie i popatrz czy tam nie było download windows 10 czy coś takiego i jak będzie pisać że niepomyślnie to daj prawy i zobacz czy nie ma błedu kodu 802400 a jak będzie napisane w info że kod błędu:802400 to pierwsze wejdz C:\Windows\SoftwareDistribution\Download i usuń wszystko z tego folderu potem uruchom wiersz polecenia na prawach administratora i wpisujecie polecenie wuauclt.exe /updatenow, które zatwierdzacie klawiszem ENTER i wtedy zobacz czy sie pobiera wiem że wszystko chaotycznie ale się śpieszę  :)

Opublikowano

Nie z tego pobieraj !!! to jest nowy windows temu tak długo wejdz w panel sterowania centrum udostępniania wyszukaj update a jak nie to wejdz w historie i popatrz czy tam nie było download windows 10 czy coś takiego i jak będzie pisać że niepomyślnie to daj prawy i zobacz czy nie ma błedu kodu 802400 a jak będzie napisane w info że kod błędu:802400 to pierwsze wejdz C:\Windows\SoftwareDistribution\Download i usuń wszystko z tego folderu potem uruchom wiersz polecenia na prawach administratora i wpisujecie polecenie wuauclt.exe /updatenow, które zatwierdzacie klawiszem ENTER i wtedy zobacz czy sie pobiera wiem że wszystko chaotycznie ale się śpieszę  :)

Robiłem to co pisałeś ale nie działa,więc pobrałem to.

Opublikowano

A może łącze po prostu masz bardzo słabe, że taka prędkość pobierania :F

Kolega który ma o połowę gorsze połączenie pobrał to w 30min. Odpalę teraz i zostawię do wieczora. Może się pobierze

@Edit O 12 włączyłem pobieranie raz jeszcze i pobrało się wszystko w 10min. Czyli po prostu trafiłem wczoraj na obciążone serwer :)

Opublikowano

Ja sam w ten sposób aktualizowałem. Po włączeniu programu masz 2 opcje:

- Żeby zaaktualizować aktualny system

- Ściągnąć plik ISO systemu

Ja wybrałem opcję drugą i bez problemu poszło, nic nie straciłem z komputera. No może prócz zainstalowanej siódemki.

Ale wracając do tematu. Mi pobieranie szło 2 godziny. Później instalacja, konfiguracja i.t.p. też 2 godziny. Tak więc zobacz czy coś ci nie blokuje połączenia z internetem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Aplikacja nie pobiera systemu tak koniecznie od początku, dociąga instalkę którą ma system ściągniętą jako uaktualnienie, jak widać nie miałeś automatycznego ściągania uaktualnień systemu dla windows update więc sam jesteś sobie winien że system nie ściągną w ciągu poprzedniego tygodnia 

Ci którzy załączyli automatyczne ściąganie aktualizacji mają instalkę na dysku cały czas 

U mnie instalacja trwała kilka minut od momentu uruchomienia programu praktycznie na kilku kompach bez problemowo 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...