Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Potwory Nas Nie Atakują

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie wyjaśnię mniej więcej o co mi chodzi.

Pewnie każdy z was grał kiedyś na jakimś dedyku zagranicznym lub nawet polskim i przy kiepskim eq denerwowaliście się gdy potwory z atlantydy podchodziły same do was i zaczynały was atakować. Ten poradnik wyjaśnia jak ułatwić gre na privach dla zwykłych graczy bo że poradzą sobie GM'owie to jasne. Dziś pokarzę wam jak zrobić by nie atakowały nas potwory samoistnie !!! Zaczynajmy.

1. Uruchom serwer przez VPC (jak zawsze) , a następnie włącz Navicat

2.W Navicat wejdź w player -> mob_proto

3.Wybierz ID potwora ,u którego chcecie wyłączyć "agresje" (przykładowe ID to 2493)

4. Przesuń się suwakiem w bok do kolumny ai_flag

5.Kliknij w te pole (kolumny ai_flag potwora 2493), a następnie odznacz opcję AGGR (można też inne to od buguje nam grę)

Klikamy "..." jak już klikniemy w te pole

Screen:

1.

11316316.png

2.

65050176.png

3.

54721469.png

6. Następnie wyjdź z Navicata (samo się zapisze) i zrestartuj serwer (Action -->Restart--> Restart)

7. Cieszymy się grą bez agresji ze strony np. atlantydy

Podziękowania dla usera Xsemi123 za swój Tut w którym pokazuje jak odbugować atlantyde. Bez tamtego Tutka nie było by tego.

Link Do TuTa Xsemi123

http://www.mpcforum.pl/topic/129751-tutjak-odbugwac-zolnierzyki-z-groty-wygnancow/

Oczywiście tamten TuT nie mówi o tym co tu opisałem.

Życzę miłej gry

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

TuTka napisałem dla tak zwanych zielonych. Uwierz że znacznej części to pomogło

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Takiego tuta nie było jakby co ja nie widziałem było jak coś to odbugowanie potworów w atlantydzie aby atakowały najlepiej zrobić to w atlantydzie pozmianiać i nie zatakuje cie nikt.

graphic.png

76561198162331360.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...