Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ItemProto && MobProto

Gość Melanholy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem nie ma konwentera z item/mob_proto clientowego do sql. Możesz rozpakować to epackiem od terenza i będziesz miał pliki txt po czym wrzucić na serwer i będzie działać no tylko, że wtedy musisz mieć ustawione czytanie z item_proto.txt/item_names.txt. i dane skopiują się do tabeli w player. Po czym znów możesz przestawić czytanie z sql.

Opublikowano

Ewentualnie prosiłbym o item_proto i mobproto to najnowsze z pla w formie tabelek/sql

@Noresta terenzo sobie nie poradzi , ja na xml moge konwertować ale ma inny, co na xml daje rade tylko inne są tabelki, i nie wiem czego to wina.

<ItemDef vnum="1" name="1" locale_name="Yang" type="9" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" shopbuyprice="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" refinedvnum="0" refineset="0" altertomagicitempercent="0" specular="0" gainsocketpercent="0" addontype="0"  />

Jakby ktos mogl pomoc, zeby byly funkcjonalne te tabelki na serwerze to bede wdzieczny .

Pytanie czy mam z tego xml tabelki pozmieniać w mysql i będzie dobrze czy na odwrót , tak żeby wszystko działało ;)

Opublikowano

Trzymaj rozpakowałem Ci te co podesłałeś na txt. Teraz odpal serwer na tych plikach ale musisz mieć ustawione czytanie z txt po czym tabela item/mob_proto zaktualizuje Ci się i będziesz mógł sobie ją skopiować i ponownie ustawić czytanie z sql :)

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/00302d02e61b9235fd4ca74514e7892f626a9317d1c162256e50eecb496d89f6/analysis/1438251535/

txt.rar

Opublikowano

@Noresta , przeciez to takie same tabelki , jakie ja udostępniłem , pytałem się czy mam je zaktualizować w mysql (i bedzie chodzilo dobrze game i pliki) czy mam je zaktualizować w xml i dodac tylko rekordy , a jak tak, to co zmienic na co?

Opublikowano

@Noresta , przeciez to takie same tabelki , jakie ja udostępniłem , pytałem się czy mam je zaktualizować w mysql (i bedzie chodzilo dobrze game i pliki) czy mam je zaktualizować w xml i dodac tylko rekordy , a jak tak, to co zmienic na co?

No to Ci mówiłem, że ustaw sobie czytanie z txt wrzuć do /usr/home/mt2/db i item_proto/mob_proto w tabelce player samo Ci się zaktualizuje potem tylko skopiuj sobie i włącz czytanie z sql.

Opublikowano

Ale czy bedzie game i sf dobrze dzialalo z tymi "nowymi tabelkami"

Opublikowano

Terenzo, pisałem o tym z 5x , myslisz ze mialbym problem gdyby chodzilo tylko o rekordy ?

Opublikowano

#ref

Mógłby dać tabelki sql do mysql , item_proto i mob_proto . Daje max lików

Chodzi mi o te nowe tabelki na 40k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...