Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do codziennego użytku i gier

karoleq99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników :) postanowiłem zmienić swój juz letni sprzęt na coś nowszego. Mam 3600 złotych i złożyłem sobie komputer o następujących parametrach. A pisze do was po to by wprowadzić jakas korektę jak coś zle zrobiłem czy coś innego nadziej się opłaca : procesor: i5 4690k karta graficzna gigabyte gtx 960 windforce 3 4GB , ram RipjawsX 2x4GB 2133mhz , płytę główna z97 Gaming 3 , chłodzenie thermalright macho rev 2 i obudowę Salman z3 wbite . Zasilacz corsaira biorę 600wat lub więcej ale nie jestem pewny co do zasilacza. Jeżeli coś jest nie tak i coś trzeba zmienić to piszcie :) dzieki

www.morele.net/inventory/info/mN7WPX tutaj link do koszyczka :)

Opublikowano

Wszystko będzie pasować a ten zasilacz i procek jest dobry wiem to bo posiadam te części a też planuje kupić gtx 960 tylko że asus strix

Opublikowano

Szczerze to procek musi być z oblokowantm mnożnikiem taki jak ja złożyłem :) a ssd z czasem dokupie bo kupiłem samochód i narazie brak więcej funduszy :) ale dzięki

Opublikowano

Nie ma sensu brać na siłę i5 z odblokowanym mnożnikiem kosztem karty graficznej. Lepszym wyborem jest kupno i5 4460 i porządną GTX970 zwłaszcza jeśli celujesz w gry. Co do zasilacza najlepiej weź Thermaltake SE Smart 530W

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...