Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z render distans'em w Minecraft

expmahine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak jak w temacie mam problem z render distansem. Chodzi o to, że nieważne, czy render distance ustawie na 10 czy na 32 mapa ładuje mi się zawsze do tej samej odległości. Próbowałem z przydzielaniem RAM (Aktualnie mam przydzielone 4GB), przeinstalowaniem javy, zmianą launcherów ustawieniami karty graficznej itp. 

Mój sprzęt:

Intel core i3 3220

8GB RAM

grafika GeForce GTX 560Ti

system WIndows 8.1 (64-bit)

Java 8 (najnowsza)

Dodaje screen aby przybliżyć nieco mój problem:

2015-07-2_wqrnprw.png

Jak widać mapa nie ładuje się już dalej mimo tego, że render distance mam na extreme 32

Opublikowano

nie jest problem karty graficznej, ani przydzielonego ramu, czemu? bo gdyby tak było, to by Ci minecrafta wywaliło. : P

Jest to problem czysto konfiguracyjny.

jeśli grasz na serwerze, to po prostu jest tam takie ustawienie(view-distance: 3) w plikach serwerowych.

nic z tym nie zrobisz, chyba że napiszesz do admina, ale pewnie i tak nic z tym nie zrobi, bo wiadomo, tną koszty na maszynie.

zawsze możesz grać na innym serwerze, po co się tak ograniczać.   :P

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ale ty głupoty pierdolisz aż mi się chce płakać. Wytłumacz mi on gra na serwerze, z tego co widze to ma 2, a jeśli tak to pewnie gra na mchc, z wgranymi modami. Człowieku schowaj te swoje głupie wypowiedzi do kieszeni... żeby serwer ustawaiał dalekość renderowania... ale powiem Ci że tym mnie rozbawiles :)

@topic

posprawdzaj na innych wersjach czy tak masz, i sprawdź na singlu czy jest to samo :) i zdaje mi się że z góry renderuje zawsze taki sam odcinek. I pamiętaj że nie odczujesz tego czy 10 czy 32 bo dalej nie zobaczsz.

Opublikowano

Ale ty głupoty pierdolisz aż mi się chce płakać. Wytłumacz mi on gra na serwerze, z tego co widze to ma 2, a jeśli tak to pewnie gra na mchc, z wgranymi modami. Człowieku schowaj te swoje głupie wypowiedzi do kieszeni... żeby serwer ustawaiał dalekość renderowania... ale powiem Ci że tym mnie rozbawiles :) @topic posprawdzaj na innych wersjach czy tak masz, i sprawdź na singlu czy jest to samo :) i zdaje mi się że z góry renderuje zawsze taki sam odcinek. I pamiętaj że nie odczujesz tego czy 10 czy 32 bo dalej nie zobaczsz.

Tak, to jest prawda. W opcjach tworzenia świata można ograniczyć widoczność, a twoje wypowiedzi są pozbawione wiedzy więc prosiłbym nie wypowiadać się na temat, o którym nie ma się pojęcia.

Co do tematu. Zignoruj wypowiedź użytkownika RaZH, bo prawdą jest, iż na wielu serwerach twoja widoczność nie do końca zależy od Ciebie. Powinieneś zapytać administracji czy takowe ograniczenie jest wprowadzone na serwerze. Jeśli nie, to znajdziemy inne wyjście, ale myślę, że chodzi o to pierwsze.

qTyp0z6.png

Opublikowano

Dobra, fakt, może się pomyliłem co do serwera, ale że modyfikacje Ci zmniejszają rendering to śmieszne... @macjoker007 zwracam honor co do przypadku z serwerem.

@topic

Z góry chyba tylko się ładuje 1 chunk, na modyfikacji galactic mod, gdy podczas startu lecisz w górę i widać tylko wyłącznie 1 chunk.

Opublikowano

Ale ty głupoty pierdolisz aż mi się chce płakać. Wytłumacz mi on gra na serwerze, z tego co widze to ma 2, a jeśli tak to pewnie gra na mchc, z wgranymi modami. Człowieku schowaj te swoje głupie wypowiedzi do kieszeni... żeby serwer ustawaiał dalekość renderowania... ale powiem Ci że tym mnie rozbawiles :) @topic posprawdzaj na innych wersjach czy tak masz, i sprawdź na singlu czy jest to samo :) i zdaje mi się że z góry renderuje zawsze taki sam odcinek. I pamiętaj że nie odczujesz tego czy 10 czy 32 bo dalej nie zobaczsz.

to ty pierdolisz farmazony... twoja znajomosc z tworzenia serwerow jest zerowa

@top

tak ma serwer ustawione nic z tym nie zrobisz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...