Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lewy ALT czasami się sam włącza

XinegO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam pewnien problem z przyciskiem Lewy Alt
Podczas uzytkowania mojego laptopa czasami (nie zawsze, nie jestem w stanie powiedziec dokladnie w jakim momencie) wlacza sie przycisk Lewy Alt. Nie moge w zaden sposob tego wylaczyc. Denerwuje mnie to, poniewaz w grze gdy przycise przycisk TAB to komputer zaliczy to jako ALT + TAB czyli minimalizowanie okna i przelaczenie go na inne. Aby problem minal musze zresetowac laptopa.

Musze dodac, ze na wczesniejszym laptopie mialem ten sam problem.

Jezeli ktokolwiek moglby mi pomoc, byl bym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam serdecznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie jest to wina klawiatury na 100%, poniewaz na innym laptopie wystepuje ten sam problem. czytaj uwaznie zanim cos napiszesz

w dalszym ciagu prosze o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro jako znawca laptopów jesteś pewny ze to nie wina klawiatury to szukaj sobie problemów w oprogramowaniu jakie instalujesz. Zwykle jest to wina użytkownika który używając klawiaturę powoduje jej blokowanie się mechaniczne zbyt mocno naciskając ALT co można naprawić wymieniając klawiaturę w laptopie.   

Jeśli według ciebie nie da się wymienić klawiatury w laptopie to kup nowy i będziesz miał po problemie bo rozebrać raczej jej nie potrafisz i naprawić. Serwis zresztą też.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Laptopa kupiłem jeden dzien przed napisaniem tego tematu. Kupiłem go z serwisu, wiec jest nowy. Raczej nie wydaje mi sie, że klawiatura jest rozwalona.

Nie wiem co sobie myslisz, ale radze zejść troche z tonu. Albo chcesz pomagać, albo nie.

Opublikowano

Cały czas problemem jest tylko użytkownik, który zainstalował jakieś oprogramowanie na kompie albo jak piszesz wirusa. 

Skoro łaskawie raczył nas poinformować że to nowy laptop można wykluczyć usterkę mechaniczną klawiatury i na 100 % uznać że problem oprogramowania/ wirusów . Wystarczy że sobie poszuka jaki to program stwarza takie problemy. 

Opublikowano

"Wystarczy że sobie poszuka jaki to program stwarza problemy"   K***a... Typie, nie znam sie na tym, dlatego tutaj pisze bo nie jestem pierdolonym informatykiem nie rozumiesz tego? Ty do mnie piszesz jakbym mial doswiadczenie w tym i znal sie. Jezeli nie chcesz pomagac to nie pomagaj, łaski nie potrzebuje. A takie gadanie "Skoro łaskawie raczył nas poinformować" w*****a mnie i nie życze sobie czegoś takiego.

@Misiekantos253 tylko jest taki problem ze to dzieje sie po jakimś czasie, nie wiem dokladnie w ktorym momencie. Przy włączeniu laptopa działa wszystko okej, ale po jakimś czasie ALT, CTRL, albo SHIFT tak jakby włączał sie na stałe. Nie zaleznie od tego czy w tym momencie gram w cos czy przegladam internet.

Komputer czyściłem wiele razy róznymi antywirusami/programami i żadnego wirusa nie znalazło.

Opublikowano

Nie znalazłeś bo nie masz pewnie wirusa jak jest antywirus , jak napisałem masz jakiś program zainstalowany, skąd ja i inni maja wiedzieć jakie masz programy zainstalowane !  To może być byle gówno co tylko uruchomisz  na chwilę i zapomnisz, nawet soft od myszko, padzika czy klawiatury funkcyjnej.  

Jaki to program może być wiesz ty bo sam przecież instalowałeś programy, poszukaj w opcjach programów co działają w tle czy uruchamiasz , w sterownikach karty graficznej, klawiatury,  gównie w sofcie producenta laptopa głownie opcje skrótów. 

W Windowsie jest opcja KLAWISZE TRWAŁE, sprawdź czy jest wyłączona, niektóre programy wtaczają ją .

Opublikowano

Klawisze trwałe mam wyłączone. Gdy to sie stało wszedłem sprawdzić tą opcje i nadal była wyłączona.

Zobaczyłem jedną rzecz. Gdy to sie stało włączyłem klawiaturę ekranową i było tam że klawisz CTRL, SHIFT ani ALT nie są wciśnięte. Natomiast gdy je sam wcine pokazuje że je klikam. To może znaczyć że to faktycznie jakiś program musi wymuszać włączanie tych klawiszy. Ale jaki to program to nie mam zielonego pojęcia. Jedyne oprogramowanie które sam instalowałem to mysz bezprzewodowa i sterowniki do karty graficznej które były pobierane z oficialnej strony producenta. Nie wydaje mi sie żeby to było to. Programy które mam na lapku są wszystkie zaufane (typu Steam, CounterStrike GO, Google chrome, TeamSpeak.) były one pobrane z oficialnych źródeł. 

Opublikowano

Akurat każda grafika używa skrótów klawiaturowych , wyłącz całkiem da się żyć bez tego 

Opublikowano

Panel sterowania nvidia tak?

W opcjach grafiki wyłączyłem klawisze dostępu. To jest to ?

Wyłączyłem i nadal to samo.

Jakieś porady jeszcze ktoś ma? Ktokolwiek!

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...