Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Set dla Kleryczki (supp)

Gość JnL Poetka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam set (zbroja, spodnie, buty, rękawice i naramienniki) Kahruna. "Koszula Kolcza Kahruna" itp.

We wszystko włożyłam kamienie +100 HP.

Kolce i pasek zdobyłam na Sauro (komendanta) także naszyjnik "Korundowy", natomiast hełm kupiłam za medale walki tak samo jak buzdygan a pierścienie mam jeszcze z Tahmes ( nie wymieniałam ich bo mają więcej hp ).

Stygmy pokupowałam w Północnym Katalam, niestety brakuje mi ostatniej misji na kamień ale z tego co patrzyłam to tylko na Wzmocnienie magii. 

Ogólnie mam 14 977 HP, chciałam spróbować iść na Ruhnadium Bonus ale ciężko mi idzie a bardzo zależy mi abym na wszystkie insty chodziła.

Moje pytanie brzmi, czy posiadam dobry set czy powinnam coś zmienić?

Jeśli tak, to skąd set powinnam zrobić ( Dokładna nazwa instancji ).

Fajnie byłoby jaki ktoś wszystko szczegółowo mi napisał w języku polskim.

A co do stygm to da się zdobyć lepsze?

Jeśli tak, to gdzie? 

Wiem że wiele pytań zadałam ale myślę że znajdzie się ktoś miły i mi pomoże w opanowaniu Mojej postaci :)

Opublikowano

Z takich stygmatów pod heala korzystam: http://aion.aspirine.su/stigma/#aCnaggnemajaxaubtgogleBgfiawa

Co do setu, jest jak najbardziej ok. Lepszy będzie już tylko z Katalamize, ale kahrunowy jest naprawdę w porządku. Masz odpowiednią ilość hp, więc fakt, że kiepsko idzie Ci na instancjach, może wynikać z tego, że nie do końca czujesz, kiedy użyć danego skilla, a przede wszystkim z tego, że nie masz prawdopodobnie dobrze zrobionych stygmatów, skoro coś wspominasz o wzmocnieniu magii. ;o

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Z twojego opisu wynika że posiadasz taki set LINK  Można powiedzieć że masz podstawowy set dla cleryka.( Powiedz mi jeszcze te 15 977  to z bufkami(self) + jedzonkiem + Indianem ? ) Szczerze mowiąc z takim setem Nie powinnaś mieć problemów z wyleczeniem na Runadium Bonus a nawet idąc dalej na Hyperionie (nie wiem czy już tam chodzisz ale sądząc po braku jakiegokolwiek partu setu to jeszcze). Na zwykłe Runadium za mało HP jeszcze.  Więc moim zdaniem problem leży gdzieś w stigmach lub braku doświadczenia.
Ale wróćmy do setu, tak jak napisałem masz taki set startowy założyłem że Tarcze posiadasz Nishaki jeśli nie powinnaś się w nią zaopatrzyć dropi z pierwszego Bossa z Rentusa (59lvl instancja ).
Następnie czapka BM jest raczej słaba polecam się zaopatrzyć w Clothową czapkę z Crucible (dostajesz je za wykonywanie Arenk). Dlaczego taka tarcza i czapka ? Dla Koncentracji bardzo przydatna statystka w szczególności dla kleryka. Dzięki mniej masz większą szanse że twój cast nie zostanie przerwany jeśli oberwiesz jakimś skilem / auto atakiem mobki itp.

Ogólnie z musisz zacząć chodzić na katalamize (12 osobowa instancja, możesz ją wykonać 2 razy w tygodniu) i wydropić lepszą Macke / Biżuterie / Set pod macke a czapkę i tarcze wymieniasz na  czapę z RSTtarcze ponieważ jako jedyna ma 6 slotów z czego 3 ancientowe a to zawsze dodatkowe HP. 

Stigmy -  dla kleryka jest tylko jeden bulid pod support. Sitgmy po patchu w którym wprowadzili możliwość ulepszania Greater Stigm wyrównano ich ceny u wszystkich NPC więc możesz śmiało kupować wszystkie stigmy w głównym mieście w North Katalam (Północny katalam)

Jeśli mam rozwinąć któreś zagadnienie pisz opisze je dokładnie :) i tak btw. Gdzie grasz tzn. serwer i strona, jak Barus Asmo to pisz do Hanuel :) ?

//Edit

Grace of Empyrean Lord nie jest potrzebnym stygmatem (moim zdaniem). Osobiście zamiast tego skilla mam Hand of Reincarnation i uważam, że sprawdza się on lepiej.

Można się nauczyć gospodarować maną tak, aby jej nigdy nie brakowało, natomiast skill umożliwiający zmartwychwstanie bardzo często się przydaje - jeśli nie rzucasz go na siebie, to rzucasz na papierowego dpsa, dzięki czemu podczas team fightów nie trzeba tracić czasu na resanie.

Prawda ale to już po prostu kto jak lubi :D

Opublikowano

Z twojego opisu wynika że posiadasz taki set LINK  Można powiedzieć że masz podstawowy set dla cleryka.( Powiedz mi jeszcze te 15 977  to z bufkami(self) + jedzonkiem + Indianem ? ) Szczerze mowiąc z takim setem Nie powinnaś mieć problemów z wyleczeniem na Runadium Bonus a nawet idąc dalej na Hyperionie (nie wiem czy już tam chodzisz ale sądząc po braku jakiegokolwiek partu setu to jeszcze). Na zwykłe Runadium za mało HP jeszcze.  Więc moim zdaniem problem leży gdzieś w stigmach lub braku doświadczenia.

Ale wróćmy do setu, tak jak napisałem masz taki set startowy założyłem że Tarcze posiadasz Nishaki jeśli nie powinnaś się w nią zaopatrzyć dropi z pierwszego Bossa z Rentusa (59lvl instancja ).

Następnie czapka BM jest raczej słaba polecam się zaopatrzyć w Clothową czapkę z Crucible (dostajesz je za wykonywanie Arenk). Dlaczego taka tarcza i czapka ? Dla Koncentracji bardzo przydatna statystka w szczególności dla kleryka. Dzięki mniej masz większą szanse że twój cast nie zostanie przerwany jeśli oberwiesz jakimś skilem / auto atakiem mobki itp.

Ogólnie z musisz zacząć chodzić na katalamize (12 osobowa instancja, możesz ją wykonać 2 razy w tygodniu) i wydropić lepszą Macke / Biżuterie / Set pod macke a czapkę i tarcze wymieniasz na  czapę z RSTtarcze ponieważ jako jedyna ma 6 slotów z czego 3 ancientowe a to zawsze dodatkowe HP. 

Stigmy -  dla kleryka jest tylko jeden bulid pod support. Sitgmy po patchu w którym wprowadzili możliwość ulepszania Greater Stigm wyrównano ich ceny u wszystkich NPC więc możesz śmiało kupować wszystkie stigmy w głównym mieście w North Katalam (Północny katalam)

Jeśli mam rozwinąć któreś zagadnienie pisz opisze je dokładnie :) i tak btw. Gdzie grasz tzn. serwer i strona, jak Barus Asmo to pisz do Hanuel :) ?

Grace of Empyrean Lord nie jest potrzebnym stygmatem (moim zdaniem). Osobiście zamiast tego skilla mam Hand of Reincarnation i uważam, że sprawdza się on lepiej.

Można się nauczyć gospodarować maną tak, aby jej nigdy nie brakowało, natomiast skill umożliwiający zmartwychwstanie bardzo często się przydaje - jeśli nie rzucasz go na siebie, to rzucasz na papierowego dpsa, dzięki czemu podczas team fightów nie trzeba tracić czasu na resanie.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Hand of Reincarnation według mnie lepszy wybór, sam go używam i sie sprawdza, co do seta, z*******y, sam gram klerem, pierwszy moj set to byl kharunowy pz+100, na luzie dawalem rade na runadium bonus, nie trzeba bylo nic robic, tylko leczyc"nie wiem jak ty leczysz" ale powinnas sprobowac,, te 15k hp ci wystarczy,

nie wiem czy na hipka chodzisz :P powinnaś isc spróbować,tam lepszy set dropi:) 15k hp juz ci powinno starczyc, 

co do stygm, tak jak typek u gury napisal, Hand of Reincarnation lepiej sie sprawdza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...