Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozreklamowac serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem świadom, że tworze prawdopodobnie 20 taki temat, ale mój przypadek jest troche inny. Nie mam serwera survival. Ja posiadam serwer industrial HC bez modów. Co to oznacza? Nie musisz wgrywać żadnych modów, jeżeli chcesz wejść na serwer. Teraz moje pytanie: jak rozpromować taki serwer? Większość ludzi wbijając na serwer nie czyta poradnika, niezapoznają się z serwerem, i w efekcie przekonani, że to kolejny nudny serwer wychodzi. Jak trafić do ludzi którzy szukają takiego trybu? Reklamy posiadam na kilku forach, na listach serwerów, a YT-berzy sobie trochę cenią. Ma ktoś pomysł na reklame?

Opublikowano

Zacznij od tego, że wstawisz sobie ip w sygnaturkę, później jakiś kontrakt z youtuberem. I przede wszystkim zajmij się uproszczeniem serwera by nawet 6letnie dziecko nie miało z nim problemów.

jak reklamować się na yotube,

sposób 1.

znajdź znanego youtubera i on zrobi wszystko za Ciebie.

sposób 2.

sam spam filmikami minecraft, najlepiej typu jakieś śmieszne krótkie skecze, minuta dwadzieścia, z tagiem serwer minecraft, a w opoisie daj ip i notkę, jeśli podasz kod z opisu dostaniesz diaxy. po tygodniu 100slotów full.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jeżeli żadne reklamy nie pomagają, to oznacza to, że Twój serwer jest niestety nudny dla graczy. Wiem, że YouTuberzy teraz sobie cenią robienie reklam, ale to będzie raczej najlepsza opcja do rozreklamowania i wybicia Twojego serwera. 

Nie polecam reklamować się chamsko ze swoim serwerem na innych serwerach, ponieważ wtedy możecie sobie zniszczyć opinie o Waszym serwerze. Piszę to, ponieważ inni pewnie będą tę opcje proponować, a przez to nie zyskacie graczy, a ich zwyczajnie odsuniecie od serwera. 

Opublikowano

Youtube

Publikacje na różnych forach

Fanpage

Wstawić serwer na różne listy serwerów mc

Opublikowano

Jeżeli żadne reklamy nie pomagają, to oznacza to, że Twój serwer jest niestety nudny dla graczy. Wiem, że YouTuberzy teraz sobie cenią robienie reklam, ale to będzie raczej najlepsza opcja do rozreklamowania i wybicia Twojego serwera. 

Nie polecam reklamować się chamsko ze swoim serwerem na innych serwerach, ponieważ wtedy możecie sobie zniszczyć opinie o Waszym serwerze. Piszę to, ponieważ inni pewnie będą tę opcje proponować, a przez to nie zyskacie graczy, a ich zwyczajnie odsuniecie od serwera. 

Serwer nudny raczej nie jest, mam zwykle stałe 9-10 graczy. Zbierałem opinie i większość przyznawała, że serwer jest fajny, ale trzeba to nieźle ogarnąć. Kiedyś reklamowałem się na innych serwerach, jednak zauważyłem, że nie ma to większego sensu, ponieważ gracze wbijali i od razu wychodzili, bądz zadawali sławne już pytanie ''Rekru on?''. Z tej praktyki zrezygnowałem. Najprawdopodobniej bede spawmił filmikami z mini-klep, podbojów i innych tego typu rzeczy ;D Czekam na dalsze pomysły :)

@ninja12412 Fanpage na FaceBooku posiadamy, co jakiś czas kilka like przybędzie. Na listach wstawialiśmy serwer, tak samo na forach z graficzną prezentacją. Skype? Chodzi o reklame wśród znajomych czy co?

Opublikowano

Myślę ,że nie czytają poradników, ponieważ na spawnie można się zgubić mimo iż nie jest duży. Ja sam szukałem tego z 15 minut tego poradnika. 

Swoją drogą, mógłbyś mi powiedzieć co to za dźwięk minecrafta podczas, gdy shiftujesz na tej glinie?

Opublikowano

Ah, było już tyle tematów "Jak rozkrecic serwer mc?" Itd.

Zdradzam tu mój sekret jak ja rozkreciłem serwer na 250 graczy, kosztowne. ;c

- Kupić reklame na mclista na 30 dni.

- Promowanie serwera na minecraft-list na 30 dni + ::: Banner na górze 150 zł, daje sporo nowych graczy.

- Wiadome: Wynająć youtubera. ;d

- Napisać reklamę na mpcforum (Jest skuteczna, jesli jest dokładny/staranny opis tego serwera).

- A i NIE Reklamować na innych serwerach! PSUJE REPUTACJE I OPINIE SERWERA!

Ach to było trudne. ;d

Pzdr.

/ | : Pomogłem?? \ | :

/ | :     Zostaw      \ | :

/ | :                   \ | :

::: GoldPlazma

Opublikowano

Jak pytałem ostatnio ludzi na serwerach jak trafili na dany serwer, to większość odpowiadała "Internet", wypisywali w google hasła typu "serwer minecraft 1.7". Większość ludzi wchodzi w 1 lepszy link, więc na pierwszym wyniku będzie dobrze założyć reklamę. Oczywiście nie spoczywać na laurach i założyć reklamy na innych portalach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...