Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet radiowy a gry

19adis20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko, przeprowadziłem sie i będę teraz zamawiał internet, jedyną możliwościa jest zakup internetu radiowego. Będę posiadal 22mb/s. Nigdy nie miałem radiówki, i teraz jak do się ma do gier? Czy będę miał dobry ping ? Będę w posiadaniu odbiornika na kominie a nadajnik jest w odległosci 2-5 km od domu, bezposrednio bez żadnych przeszkód typu drzewa budynki itd.

Pozdrawiam, i z góry przepraszam za zły dział, proszę o nie przenoszenie, ponieważ tutaj jest dużo osób i mam nadzieje że ktos sie wypowie :D

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Jeśli będzie wiatr czy jakaś burza lub ulewa to możesz mieć problemy przy radiówce z zasięgiem i z odbiorem, ale skoro mówisz, że nie masz po drodze do odbiornika przeszkód, to myślę, że powinno być ok, ale w razie problemów możesz wykupić jakiś tani pakiet 20 mb/s np. w Neo czy Multimedii i korzystać bez kłopotów.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mam radiówke od paru lat, nie mam z nią problemów. Czy to burza, wiatr czy nawet grad. Problemu nie ma a ping jest stały. W każdej grze mam ping 10-30max.

Opublikowano

Mam internet radiowy od 3 lat. Ping niestety strasznie skacze, jak wieje mocny wiatr to nie raz gubi mi pakiety i wywala z gry. Jednak dużo zależy od nadajników.

Opublikowano

Ja mam internet radiowy od prywatnej firmy nigdy nie miałem problemów, baa lepiej mi chodzi niż internet LTE od cyfrowego polsatu.

Jeśli Ci ktoś mówi, że pogoda ma wpływ na internet to najwidoczniej nigdy nie miał takiego intranetu lub ma przestarzałą antenę. Dzisiejsze Anteny są drogie i mega mocne. Ja mam gwarancje od dostawcy intranetu na to.

Opublikowano

Wszystko zależy od "dostawcy" "nadajnika" +skoro nie masz przeszkód itd to wątpię w problemy, ale zależy co od nich dostaniesz ^^

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Radiówkę mam od 8 lat?

Z tym że główna baza od której reszta miasta bierze internet znajduje się u mnie na dachu xD

Ping od 30-40, gdy burza czy inne cuda nie ma skoku pingu, no chyba że jest konkretna pizgawica to odłączą internet, choć razem z tym leci i prąd.

Jestem zadowolony i nie narzekam, wszystko działa jak w normalnych internetach oraz problemy zdarzają się równie rzadko.

Z anteny na dachu leci kabel do mnie do domu, gdzie jest podpięty pod router + kompa.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Jeśli będzie wiatr czy jakaś burza lub ulewa to możesz mieć problemy przy radiówce z zasięgiem i z odbiorem, ale skoro mówisz, że nie masz po drodze do odbiornika przeszkód, to myślę, że powinno być ok, ale w razie problemów możesz wykupić jakiś tani pakiet 20 mb/s np. w Neo czy Multimedii i korzystać bez kłopotów.

Ale chyba napisał że u niego jedyne rozwiązanie to radiówka ? to po jakiego mu polecasz multimedie?

Co do tematu , dzisiejsze radiówki to co innego niz 10 lat temu, jeżeli masz dobrą antene to nie uświadczysz skoku pingu.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...