Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się zrobić skrypt na chodzące boty-zombie?

HardMCore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię serwer LoL ale chcę aby był wyjątkowy i chciałbym zrobić te małe bociki z oryginalnej gry. Da się to zrobić? Da się w skryptciu ,,zmusić" zombie do chodzenia w dane miejsce? Czy da się to również zrobić z innymi potworkami/zwierzątkami np. villagerami?

Opublikowano

Wątpie. Bez modyfikacji NPC Custom nie da rady. Ten mod posiada Możliwość ustawienia ścieżki npctów oraz ich aliasów. Bardzo rozbudowany

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

Kurcze. A czy da się zrobić zombie vs zombie? Tak aby kazd kazdego atakowal? Jesli chodzi o ich chodzenie to chyba uzyje teleportacje ale poczekam na odpowiedzi innych. Sory za orto ale pisze z telefonu.

Opublikowano

tak, da się tak zrobić: ustawiając kolejno blok po boku jako lokacja [czyli bliki/trase dodac do zmiennej i traktować to jako lokacja] a potem tepac dane zombie o 1 tp dalej co na większym ramie bd powodowalo ladne przejscia - ruch. Dodam, że armor stands fajniej wygladaja jako minionki: spawn an armor stand at {lokacja}. Mogę dalej pomóc. PW

Opublikowano

Citizens odpada slaby plugin, mysle, ze sprobuje plugin zrobic bo poznalem goscia ktory mi podal Api do robienia takich ludzikow. A mozna zrobic aby jeden zombie atakowal drugiego?

Opublikowano

w skript? tak. loopując entity dookola i wybierać 1- set {_atak} to random element from {zmienna::*} do {zmienna::*} dodawaj entity po lopowaniu i potem usun na koniec. I dajesz damage {_atak} with 5 hearts

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...