Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yasuo czy Zed? Rengar czy Lee Sin?

Emsior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie która postac jest lepsza na mida Yasuo czy Zed? I na jungli ktory lepszy rengar czy lee sin ktory robi dobre ganki? Na l sharp?

Opublikowano

Na l# jak i bolu odradzam używania Lee Sina ^^ Nie wiem jak inni, ale nie zawsze wyjdzie mu combo czy insec, nawet gdy cel nie porusza się xD Nie raz skryptowi troszkę odpier***a i nie słucha się ustawień xD

Co do zeda czy yasuo, zależy przeciwko komu grasz, aczkolwiek na LS polecam zeda, yasuo jest za prosty ^^ Rengar na late jest użyteczny, lee może co jedynie spowolnić czy odkopać, dobre combo z yasuo, ale w late na s5 jak dla mnie jest useless ^^

Zed | Yasuo? = Zed

Rengar | Lee Sin = Rengar

Opublikowano

Zależy na kogo grasz i z kim grasz. Obecnie bardzo popularna jest meta na granie adc na midzie. W takich sytuacjach polecam Yasuo. W innych przypadkach raczej brałbym Zeda.

Co do jungli imo Rengar. Jak załapiesz feeda to można samemu gry carrować.

Opublikowano

Lee sin jest jedyną postacią na której skrypty są useless :), więc prędzej polece rengara czy zed'a... dawno nie grałem na niczym więc nw jak to się ma teraz

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Na mida najlepsza Karma.

-Insane poke

-sustain

-shield + speed

-great peel

Na serio, jak na mida to tylko karma, op early game, nie ma na nią kontry. A poke w late gamie jest lepszy niż miał runglave ezreal. Jak się nafeedujesz to, to taki adc to jest oneshot.

Opublikowano

Yasuo

• Shield z pasywy
  • ­Po wystackowaniu Q (2x) - wichura (tornado czy jak kto tam woli)
  • Dobry escape z E
  • Kontrujące praktycznie wszystkie ACP - W
  • Dobry ult, który współdziała z różnymi postaciami

Rengar

• Brak many
  • Health z W
  • Snear/slow z E
  • Jak jest w krzakach może skakać na innych
  • Jego ult jest dobry do gankowania 

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

@xOstateczny Rengar na ulepszonym "E" ma snear'a, nie stuna jeżeli dobrze pamiętam.

Wydaje mi się, że rengar będzie dla Ciebie lepszym championem. Lee sin wymaga bardzo dużo praktyki + odstaje w late game.

Yasuo bardzo dobrze radzi sobie przeciwko ostatnio często granym postaciom polegającym na swoim poke'u (Windwall) + Tarcza z umiejętności pasywnej.

Oprócz tego posiada podwojoną szansę na trafienie krytyczne i mnóstwo gap closer'ów z "E". Ult bardzo dobry do walk drużynowych, jeżeli posiada w swojej drużynie dużo knock up'ów.

giphy.gif

Opublikowano

na mida 2 te postacie mają podobny potencjał będzie to zależało od Ciebie kogo bardziej polubisz, jeśli chodzi o jungle to rengar niestety era pro lee sina troszkę przemineła ale i tak jest mocny.

Opublikowano

Zed- jak ogarniesz to wbijasz w enemy adc i spokojnie zabijasz go po czym cofasz z cienia/ulta.

Rengar- bardziej przydatny w późnej fazie gry od Lee. Także jak Zed potrafi zabić na combo. 

Opublikowano

Lee

- z*******y na low lvl

- bardzo mobilny

- jak ogarniasz mozesz tak przybabisitowac ze typ wychodzi z gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...