Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Expienie, zarobek, eq

kamil1425

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po dłuższej przerwie wracam na aiona i mam pytanie co robic? bo widze ze doszły nowe mapy i niezbyt ogarniam o co w nich chodzi. I jak aktualnie najszybciej zarobic?
Gram spiritmaster'em, 65lvl, set za bm'y (nieulepszony), bron laty + bm'ówka +10, asmo. Może polecacie coś zmienić w eq?

Opublikowano

Witam. Po dłuższej przerwie wracam na aiona i mam pytanie co robic? bo widze ze doszły nowe mapy i niezbyt ogarniam o co w nich chodzi. I jak aktualnie najszybciej zarobic?

Gram spiritmaster'em, 65lvl, set za bm'y (nieulepszony), bron laty + bm'ówka +10, asmo. Może polecacie coś zmienić w eq?

Praktycznie na nowych mapach nie ma za dużo interesujących rzeczy, najważniejsze są Questami Dally na Ceranium Medale. 

Na twoim lvl najszybciej zarobisz na :

1. Garniaki - wymiana BM na supple które sprzedajesz u NPC.

2. Instancje - wiadomo rozbijasz itemki i sprzedajesz Enchanty.

3. Farma UG / Akarnon - możesz bić mobki dla dropu. W akaron nie bijesz wszystkiego tylko jeśli garnizon jest przejęty dla twojej rasy czyli Asmo będą respić się specjalne mobki "Popoku"

ed0f35326f6775efb39fd417.jpg

Z nich lecą ciekawe itemy więc jak masz dużo czasu i chcesz zarobić możesz je farmi. (Dropią z nich boxy z podwójnym manastonami / zwykłe manastony / BM / AC / Ancient Manastony / Ancestor's Relic który na barusie chodzi po 80-100kk )

Co do setu to na razie masz " podstawowy "  set BM wbij do niego manastony i zbierasz set AP'kowy teraz.

Opublikowano

Skoro piszesz, że widzisz nowe mapy to prawdopodobnie nie było Cię ponad 30dni online dlatego polecam skorzystać z kamienia teleportującego do "Sanktuarium dla Powracających Daev" czy jak to tam nazwali w PL wersji. Ewentualnie możesz pójść do Pandaemonium gdzie na początku możesz znaleźć nową statuę:

Ew0rKTm.png

Weź questy od NPCa po lewej:

BZIrnYy.jpg

Otwórz skrzynkę i odbierz darmowy set: http://aiondatabase.net/en/item/110101861/ Książka raczej Ciebie nie będzie interesować. Ten set możesz ulepszyć na Ancient Coinowy za bodajże połowę ceny w Ancient Coinach + za zrobienie wszystkich questów od NPCów po prawej stronie przy portalach. Z tego co pamiętam są to questy typu "idź pogadaj i odbierz nagrodę" w postaci http://aiondatabase.net/en/item/186000395/ iresetują się po 30dniach. Czy warto byś sobie robił set za Ancient Coiny na SMie? Nie mam pojęcia, na SMie grałem z dwa dni. Jeśli jednak byś potrzebował gdzieś/kiedyś setu z minusowym Enmity Boostem to na pewno się przyda opcja zrobienia go o połowę taniej. Drugi taki sam set możesz sobie złożyć po zrobieniu krótkiej serii questów w Gelkmaros: The First Special Mission - łącznie 6 questów na zabicie 10 mobów każdy.

Dodatkowo w tej lokacji możesz sobie kupić parę rzeczy odrobinę taniej niż od innych NPCów i oczywiście teleportować się pod instancje co sprawia, że nie musisz tyle biegać.

Polecam Ci byś przyfarmił Barunę (przypadkowy filmik z youtube) - jest to instancja solo w Akaronie. Drop nie jest zbyt wybitny ale zawsze dostaniesz parę Ancient Coinów na sell lub do użycia. Masz tez niewielką szansę na Supplementy (bodajże Mythicowe, które możesz użyć w przyszłości lub sprzedać). I słyszałem o przypadku dropnięcia piórka z bossa za max kluczy.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...