Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android aktulizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.gdy chcialem zaktulizowac androida do wersji4.4..4 z wersji 4.0.4 wyskakiwal mi komunikat że nie mam tego update.zip na karcie SD . pobralem wiec update.zip na kompiter i co mam robić dalej?poprostu przełożyć na karte SD i jakie dalsze kroki mam czynić?

Opublikowano

Chcieć to sobie możesz skoro nie pochwaliłeś sie jaki telefon, pewnie i tak nie ma aktualizacji więc go sobie nie zaktualizujesz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chcieć to sobie możesz skoro nie pochwaliłeś sie jaki telefon, pewnie i tak nie ma aktualizacji więc go sobie nie zaktualizujesz 

Jesteś tępy.

Musisz zainstalować poprzez tryb recovery. Postępować musisz tak samo, jak z Cyanogenmod'em (dokładne poradniki znajdziesz na YT), tyle, że zamiast wybierać paczkę z CM'em wybierasz tą ze swoją aktualizacją.

Opublikowano

Sam pokazujesz swoją tępotę, pobrał byle co z netu nie do swojego telefonu to jak może zaktualizować system!  

Nie ma uniwersalnej aktualizacji  musie mieć dla swojego telefonu i spełnić warunki tej aktualizacji

Opublikowano

Witam.gdy chcialem zaktulizowac androida do wersji4.4..4 z wersji 4.0.4 wyskakiwal mi komunikat że nie mam tego update.zip na karcie SD . pobralem wiec update.zip na kompiter i co mam robić dalej?poprostu przełożyć na karte SD i jakie dalsze kroki mam czynić?

Jaki masz telefon?

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

System zazwyczaj wgrywasz przez OTA lub aplikację producenta, nie wygrasz byle jakiego systemu do byle jakiego urządzenia. Jaki masz telefon?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Podaj model telefonu i zrodla skad masz ten plik.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

dobra plik był lipny w sensie to nie była aktulizacja, a ja nie ogarniam androida więc wziołem.Ale wyskoczyło że błąd no to OK.Teraz znalazłem już u producenta jak zrobić aktulizacje tylko nie mogę za nić wyjść z tego trybu CWM do normalnego androida. Mam tableta Modecom FreeTAB_9701_HD_X1 więc teraz dzięki wszystkim za pomoc tylko prosiłbym o instrukcje jak wyjść z tego trybu do androida :)

Opublikowano

Klikasz reboot system now. 

Opublikowano

właśnie to klikam i nic włącza ten tryb znowu i na dole tylko pisze:

e: can't mount /cache/recovery/command

e :can't mount /cache/recovery/log

e :can't mount /cache/recovery/log

e: can't mount /cache/recovery/last_log

e :can't mount /cache/recovery/last_log

Opublikowano

Wgrywajac plik uwaliles system... Pobierz oficjalny stockowy rom.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Wszystko na stronie Modecom jest tylko kliknąć w link Firmware 

Opublikowano

Wbiłem w firmware i pisze:

Witamy 
W tym miejscu mają Państwo możliwość pobrania aktualnych wersji firmware'u do tabletów produkcji MODECOM serii 9701, 9704, 8014.

Prosimy wpisać numer seryjny Państwa urządzenia

A numer seryjny znajdę na opakowaniu czy gdzie? 

Opublikowano

Wbiłem w firmware i pisze:

Witamy

W tym miejscu mają Państwo możliwość pobrania aktualnych wersji firmware'u do tabletów produkcji MODECOM serii 9701, 9704, 8014.

Prosimy wpisać numer seryjny Państwa urządzenia

A numer seryjny znajdę na opakowaniu czy gdzie?

Klucz seryjny powinien być z tyłu tabletu (naklejka)

Po ściągnięciu tej paczki jest instrukcja, więc nie powinieneś mieć problemów

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Witam. Chciałbym wgrać od nowa androida do tabletu FreeTAB 9701 HD X1 na tablecie chyba zepsół się android bo nie mogę go włączyć w innym trybie niż CWM.

Pan z Modecom podał mi instrukcję jak włączyć aby tablet był podłączony i czytany przez komputer w stanie wyłączenia.

Połącz tablet z komputerem za pomocą kabla usb, wciśnij i przytrzymaj wciśnięty przycisk VOL-, trzymając cały czas wciśnięty przycisk VOL- wciśnij jeden raz szpilką przycisk RESET, następnie trzymając cały czas wciśnięty przycisk VOL-przyciskaj 3x przycisk POWER. Zwolnij z nacisku przycisk VOL-, tablet zostanie wykryty przez system, który rozpocznie automatyczną instalację sterowników wymaganych do przeprowadzenia aktualizacji firmware, operacja może potrwać 2-3 minuty, w tym czasie pojawią się różne informacje systemowe w prawym dolnym rogu systemu (chmurki z informacją o instalacji sterowników)

Zrobiłem to ale gdy wejdę w zakładkę "Urządzenia i drukarki" tablet jest w zakładce "Nieokreślone".

A gdy wejdę w ikonkę instalowania urządzenia pisze:

Niepowodzenie instalacji oprogramowania sterowników urządzenia.

Skontaktuj się z producentem urządzenia ,aby uzyskać pomoc dotyczącą instalowania tego urządzenia.

M9702T                                           X Nie można odnalezc sterownika.

Proszę o pomoc wink.png

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki ręcznie (znajdź w necie), podłącz tablet i użyj jakiegoś ichniego programu do instalacji systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...