Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Permissions - prywatne wiadomości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym ustawić, żeby dana ranga mogła pisać prywatne wiadomości do innych użytkowników TYLKO jeśli są na jednym kanale, nie chcę żeby mieli możliwość pisania do osób spoza kanału. Jak to ustawić? 

Proszę o pomoc

Opublikowano

Nadaj permisje kanałowe w zakładce permissions -> channel permissions - text Message power na 50 a needed tez na 50

W grupach serwerowych daj na text msg power 0 a needed 100

Mam nadzieje ze ogarniasz :x / Pomogłem

Liczę na like ;)

Opublikowano

Niestety, ale ustawiając tak jak piszesz - mogą pisać prywatne wiadomości w obrębie jednego kanału, ale do osób na innych kanałach też.. 

Opublikowano

Chodzi mi o to, żeby ludzie z jednego kanału mogli do siebie pisać pw, a osoby z np. kanału 46 do ludzi z kanału 47 nie mogli.

Porada od KoxuMC niestety nie działa, każdy może pisać do każdego

Opublikowano

Przemyślałem to... To w czystym tsie nie jest możliwe.

Pozostają tylko wiadomości kanałowe.

Opublikowano

Cześć,

chciałbym ustawić, żeby dana ranga mogła pisać prywatne wiadomości do innych użytkowników TYLKO jeśli są na jednym kanale, nie chcę żeby mieli możliwość pisania do osób spoza kanału. Jak to ustawić? 

Proszę o pomoc

Możesz też zrobić specjalną rangę serwerową, która będzie miała zakaz pisania do każdego, po prostu pisanie -9999. 

Następnie nadaj guestowi na randze kanałowej pisanie na 100, żeby mógł pisać na kanale. 

Jedyny minus... Na kanałach publicznych będą mogli do siebie pisać, lecz nikt do nikogo nigdzie nie będzie mógł napisać na pw. Mogą też się nie kryć te rangi przez co to co napisałem będzie nie działao. Trzeba będzie pokombinować ze skipem, ignorem itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...