Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Survival + RPG

DeEaD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:)Witam! :)

Zapowiedź serwera Survival + RPG na paczce modów, na której gra Madzik89, tu macie linka do ostatniego odcinka z tej paczki:
https://www.youtube.com/watch?v=qQ6_KcfRApE&index=11&list=PLj1NIntTAy7qTYK4-H2ptG1seutjQxDvE

Na serwerze z pluginów będzie tylko Logowanie + Zabezpieczenia grief + Handel między graczami + Ograniczona mapa

Proszę pisać, co chcielibyście jeszcze na serwerze, jakiś naturalny system działek? Na ile ograniczyć mapę, aby było dobrze, czy ma być pvp i czy zagracie na serwerze?

Pod stwierdzeniem "naturalny system działek" mam na myśli, że przykładowo gracz będzie mógł założyć sobie cuboida w dowolnym miejscu tylko będzie ograniczenie, że bd mógł stworzyć cuboida 50x50 tylko np. nie jakieś plotme czy coś.

Przewidywany start serwera 8-9 Sierpnia!
Ip dodam przy starcie!
Propozycjonujcie :D! Sugerujcie ! :D

Dozobaczenia!

Opublikowano

dla mnie ta paczka modów jest uboga jakbyś dodał jakieś mody od siebie to byłoby fajnie :) (zazwyczaj gram na modach 70+), z tymi działkami to fajny pomysł, mapę mógłbyś ograniczyć do 2 k żeby wszyscy mogli razem być (żeby tworzyły się "osiedla"), pvp mogło by być tylko żeby na działkach go nie było ogółem zagrałbym na tym serwerze i mam nadzieje żeby ten serwer nie będzie na zasadzie pay2win Tyle z mojej strony jakby ludzie grali to chętne bym wbił bo nie mam żadnych fajnych serwerów :)

Opublikowano

Prezentacja fatalna. Robiona chyba w pięć minut. Mało konkretów, zero screenów. Na dodatek informacje wprowadzają w błąd, ponieważ ten serwer z RPG ma niewiele wspólnego.

images.jpg

Opublikowano

Nie wiele, ale coś ma, po za tym nie jest to prezentacja tylko zapowiedź z małymi pytaniami/ankietą... prezentacja dopiero będzie... Po za tym to nie ma być serwer dla zarobku tylko dla dobrej zabawy jak pójdzie dobrze, to i za darmo lepsza maszyna bd od kolegi youtubera :)

Opublikowano

RPG to system zdobywania poziomów i ulepszania swojej postaci. Twoje pojęcie RPG że to bossy, to nie to. Te bossy i dungeony do tego nie są związane z postacią, w sensie takim, że postać nie musi przejść dungeona czy pokonać bossa. Reasumując nie wiesz co to RPG...

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

@NPPr

Ty też nie jesteś w tym momencie poprawny.

Dokładniej, gra RPG jest grą w której gracze wcielają się w role fikcyjnych postaci, najczęściej w fikcyjnym świecie. Głównym celem takiej gry jest rozegranie gry według

zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie głównego celu bądź celów indywidualnych, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł.

Czyli podsumowując gra RPG nie polega na levelowaniu postaci i ulepszaniu jej skilli, obie te rzeczy są rzeczami opcjonalnymi. A skrót "RPG" znaczy "Role-playing game"

czyli gra w której się gra różne.

893961446222509646083.png

Opublikowano

Okej, tworząc ten temat, nie miałem na myśli rozpętać tu jakąś wojnę na temat typu rozgrywki :) Tworzę serwer dla przyjemności, polepszenia umiejętności, dla dobrej rozgrywki... Dlatego proszę was jeszcze o opinię, propozycję... Już ogarnąłem system zakładania cuboida, a mianowicie, system będzie polegał na tym, że trzeba będzie zdobyć, daj my na to blok diax, który będzie się wymieniało na "Enchantowany blok diax", który jak się położy to wokół niego będzie zakładał się teren prywatny 10x10, do niego będzie można dodawać, usuwać graczy. Pozdrawiam :)

PS: Mam pytanko, Czy chcecie spawn na innym świecie z takim samouczkiem, i jak się go przejdzie to się tepa na losowe kordy od -1000 do 1000 czy spawn ma byc na pozycji x0 z0 , jakieś małe miasto i czy w takim wyborze mają być w tym mieście działki do kupienia? :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...