Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie jak grać czy dobrze robię ?

x.iksik.x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W rusta gram już 16 godzin.Wspólnie z kolegą graliśmy na serwerze gdzie w godzinach szczytu jest 180 osób.Problem w tym że od jakiś 13 godzin dorobiliśmy się 3 drewnianych domów i góra łuku.Cały czas albo ktoś nas zabijał podczas zbierania surowców albo jakieś kolesie z ak wbijali nam na chatę ... Postanowiliśmy zmienić serwer gdzie jest 50 osób.Na razie jest dobrze lecz już jakieś 3 osoby w ciągu godziny wiedzą że tam mieszkamy i obawiam się że mimo że twierdzą że są przyjaciółmi mogą nas zniszczyć :D Mój plan na grę jest taki że gdy zaczynam z kamieniem i pochodnią w łapie staram zrobić się dzidę postawić szybko dom i zrobić koniecznie śpiwór.Czy to dobry styl gry ? Najpierw dobra baza potem dobre zbrojenie ? Jeszcze takie pytanie gdzie chowacie bronie ? W domach ? W końcu dom jest chyba najłatwiejszy do obrabowania bo ktoś kto widzi dom najczęściej wie że coś w nim jest.Jakie są wasze taktyki podzielcie się proszę.

Opublikowano

Mam spędzonych w grze około 230 godzin więc coś tam już wiem. Więc tak, jak zaczynacie grę na nowym serverze dobrze jest najpierw dostać się do redtown'a/lotniska i pozbierać trochę BluePrintów, aby móc robić lepsze i ciekawsze rzeczy. Gdy już zdobędziecie trochę rzeczy, dobrze jest rozejrzeć się za ustronnym miejscem na zrobienie bazy (Jeżeli gracie we 2 to polecam max 3x3 ew. 4x4) Gdy budujecie zawsze stawiajcie i ulepszajcie chociaż do drewna filary. 

Jeżeli będziesz miał pytania/problemy czy coś pisz do mnie na steam: GllobusPL 

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...