Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna, komputer używa tylko Intel HD Graphics Family a nie Radeona

TheSznajper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim problemem jest to, że mój komputer nie używa Radeona, tylko tą kartę. Sterowniki instalowałem do obu kart a sam system ją widzi. (Windows 8.1 Laptop Dell Inspiron 3737)

Tutaj dowodzik: przechwytywanie.jpg?1438114699.

Ostatnia włączając jakaś grę miałem "wybór" kart. No i problem był taki, że miałem tam tylko Intel HD Graphics Family. 

1. Nie mam nic w panelu sterowania jeśli chodzi o Radeona. Tylko panel od Intela.

15785708.jpg?1438114971

2. Nie mam żadnej opcji w menu kontekstowym.

3. W programach typu CCliner wykrywa ma Intel-a. Radeona nie.

Opublikowano

Mój błąd, nie wspomniałem, że mam laptopa.

A monitor masz podłączony do integry czy radka? ._.

Ale kiedy włączyłem właściwości tego monitora to mam coś takiego:

przechwytywanie.jpg?1438117837

Opublikowano

Przywroc ustawienia fabryczne z dbr (dell backup & recovery)(masz na kompie) lub odinstaluj i zainstaluj sterownik od karty catalyst bla bla ze strony producenta/pobieralni della ktora ci wykryje twoj sprzet.

a wgl to klika sie na pulpit prawym przyciskiem myszy i wybiera ustawienia zmiany karty graficznej i tam przypisujesz priorytet uzywania. Wgl to sterowniki do della pod win 8 sa tak pojebane ze to i tak nie bedzie dobrze dzialalo. Ja jak tylko sie zbiore do kupy wracam do 7 nawet tracac gwarancje bo p******e to co sie dzieje z moim laptopem obecnie. Nigdy wiecej della nie kupie zawiodłem sie na tej marce, serwisie i obsłudze. Juz lepiej od tej kupy dziala mój pozalaniowy, z uszkodzona matryca i dyskiem emachines ze stajni acera z 2010 r

uzytkownik inspiriona 5537, jak masz jakies pytania to pisz.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere Recovery nic nie dało wcześniej próbowałem. Z tym kliknięciem mam tylko to:

bez-tytulu.jpg?1438119134

Kiedy próbuje zaktualizować sterowniki z oficjalnego oprogramowania AMD wyskakuje mi: " Automatycznie, aktualizacje sterownika nie są obsługiwane dla twojej karty graficznej. :|

Opublikowano

Menadżer urządzeń sprawdź czy ci tam w ogóle wykrywa dedykowaną.

No i co ze switchem kart graficznych?

Z czym? Co? Gdzie? Jakim switchem?

W pierwszym poście masz, że wykrywa. przechwytywanie.jpg?1438114699

Opublikowano

@TheSznajper

Czy ty wgl czytasz ssy ktore dajesz? przeciez jak byk ci pisze jak klikasz prawym (na ssie)

Konfiguruj przełączanie grafiki i tam ustawiasz np do jakis majkraftow czy csgolow sobie  "wysoka wydajnosc" i wtedy samo ci przelacza jak wlaczasz konkretna aplikacje do ktorej to przypisales.

edit i raczej masz inspiriona 5737 bo karta r9 m270x *czyt hd 8870m" jest bardzo mocna tylko i tak wystepuja na niej problemy pod nieszczesnym win 8

Opublikowano

@TheSznajper

no tak to dziala. Kazda grafika ma swoj panel sterowania. Porownaj sobie fpsy w grach na niskiej wydajnosci oszczedzaniu energi(intel) i na wysokiej(radeon).. Zauwazysz tez pewnie jak zaczyna mocno sie grzac komp i szumiec

Ale tak jak pisalem jesli kupiles della z win 8 i jeszcze radeonem to masz przesrane podobnie jak ja. Nie zauwazyles moze ze jak naladujesz baterie do pelna i dalej ja ladujesz to komp zaczyna lekko szumic w okolicy plyty glownej? To rowniez czesty defekt della z ktorym w serwisie nic mi nie chcieli zrobic. Tak samo jest z grafika odeslalem go do serwisu z powodu niskiej wydajnosci radeona = odpowiedz =wszystko sprawne. Wiesz, jak need for speed z 2003 r i stalker zew prypeci z 2007 mi sie tnie na radeonie to naprawde jest wszystko sprawne. Szczescie ze nie gram w gry juz od dawna.

Opublikowano

@TheSznajper

no tak to dziala. Kazda grafika ma swoj panel sterowania. Porownaj sobie fpsy w grach na niskiej wydajnosci oszczedzaniu energi(intel) i na wysokiej(radeon).. Zauwazysz tez pewnie jak zaczyna mocno sie grzac komp i szumiec

Ale tak jak pisalem jesli kupiles della z win 8 i jeszcze radeonem to masz przesrane podobnie jak ja. Nie zauwazyles moze ze jak naladujesz baterie do pelna i dalej ja ladujesz to komp zaczyna lekko szumic w okolicy plyty glownej? To rowniez czesty defekt della z ktorym w serwisie nic mi nie chcieli zrobic. Tak samo jest z grafika odeslalem go do serwisu z powodu niskiej wydajnosci radeona = odpowiedz =wszystko sprawne. Wiesz, jak need for speed z 2003 r i stalker zew prypeci z 2007 mi sie tnie na radeonie to naprawde jest wszystko sprawne. Szczescie ze nie gram w gry juz od dawna.

Rzeczywiście szumi trochę za głośno. Lecz tego przy lądowaniu nie zauważyłem bo wyciągam baterie. Mimo wszystko dzięki za rady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...