Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nagły brak zasilania

DaMiX211

Pytanie

Opublikowano

Od razu chciałem przeprosić ale pisze z telefonu.

O tuż przed chwilą miałem kilkusekundowy brak prądu. Komputer uruchomił się sam ja byłem w drugim pokoju kiedy wróciłem myślałem że napotkać niebieski ekran (windows 8) ale komputer był w trakcie ladowania. I tu jest problem komputer przy włączeniu zamiast odczytywać wszystko po kolei od razu ląduje system potem włącza się taki czarny ekran i duże koło a w nim 0% pisze tam coś jeszcze ale trwa to tylko pół sekundy i od nowa ląduje system i tak w kółko. Proszę o pomoc

837371446280124127260.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień w BIOS'ie (Boot), aby komputer startował z płyty. Włóż płytę z Windows'em -> Gdy załadują się pliki użyj opcji Napraw komputer.

Opublikowano

No o to chodzi. Tylko że nie mogę skorzystać z trybu awaryjnego. Teraz udało mi się przeczytać ten ekran"instalowanie systemu windows" no po prostu jestem szokowany taki brak prądu.

Mam cztery płyty które miałem dołączone do kompakt lecz żadna nie jest podpisana i wkładamy po koleji lecz nic się nie dzieje został tylko bios.

@Raitmi

Mam pytanie czy jest możliwość naprawy bo nie chciał bym stracić danych. Lub jak nie ma możliwości format poprzez bios.

A czy płytki mogą nie działać bi w. Boot jest coś przestawione?

Opublikowano

@LikeMikex3
Nie wiem za bardzo której części nievrozumiesz jaki pisałem w temacie piszę z telefonu. Napisz a sprecyzuje ci :)

No właśnie bo jest jeszcze coś komputer mam marki acer i dostałem do niego teczkę z całą dokumentacjia i czterema płytami dvd tylko te płyty są takie jak bym w sklepie czyste kupił i myślałem że mnie w ch*ja zrobili, ale potem z tym boot mi się przypomniało.

Wrócę do domu i sprawdze

@1361622928-U485574.pngEzzy

@Raitmi
Edit

No niestety zostałem oszukany płyty które otrzymałem były puste żałuję se nie sprawdziłem ich po zakupie.

Pytanie!
Jak pobiore windows 8.1 na pendriva czy normalnie zadziała naprawa systemu?

Opublikowano

Uszkodzony system, format albo spróbuj przez naprawę systemu(włóż płytkę z windowsem/pendrive'a z winem)

@Edit

Sprawdź jeszcze tryb awaryjny(f8)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...