Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Misje oraz wyzwania w grze

MarkMejdMajDej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Props za tuta.

Warto dodać, że portal do Adept World znajduje się nad Novice portalem bo często ludzie o to pytają.

@down

Nie zauważyłem :( i tak props xD

Opublikowano

Props za tuta.

Warto dodać, że portal do Adept World znajduje się nad Novice portalem bo często ludzie o to pytają.

Za spis i opis misji propsy należą się Jaszczurowi z ForumOTrove ja tylko opisałem rodzaje :P

­

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

Challenge - Cogodzinne 4 poziomowe misje, polegające na zrobieniu odpowiedniej ilości dungeonów w danym biomie(1 poz. 10 dungeonów, 2 poz. 40 dung. 3 poz. 100 dung. 4 poziom 300 dung.) Za każdy poziom challange otrzymujemy nagrodę w postaci skrzyń (Za 1 oraz 2 poziom lecą po 2 skrzynie, za 3 oraz 4 po 3 skrzynie). Na wykonanie challange mamy 20 minut, i otrzymujemy informacje o bonusach :

- Bonus 1 - Postać którą wykonujemy Challange. Pojawią się 2 postacie, którymi wykonując dungeony otrzymujemy mnożnik za dungeon x3. Dla przykładu robiąc dungeon postacią bez bonusu za 1 dungeon dostajemy 1 punkt, robiąc postacią z bonusem 3 punkty.

- Bonus 2 - Mapa na której wykonujemy Challange. Na tą są to stale mapy Uber 5 oraz 6. Tylko na nich występuje bonus w postaci mnożnika za Dungeon. (Wartość mnożnika dla Uber 5 to x3 a dla Uber 6 to aż x9) Dla przykładu robiąc jeden dungeon Uber 5 z postacią bonusową otrzymujemy 6 punktów, robiąc dungeon Uber 6 postacią z bonusem otrzymujemy 27 punktów.

Drop ze skrzyń jest zależny od rodzaju dropionych skrzyń, w tej chwili otrzymujemy neonowe skrzynie z których możemy dropnąć Dragon soul, 250-2k Fluxa lub Eye of Q'bthulhu

Challenge - Na mapie u5 możemy maksymalnie wykonać chellenge do poziomu 100, natomiast na u6 do poziomu 300.

Bonus 2 - Na mapie u5 bez bonusu klasy dostajemy 3 pkt a z bonusem 9, napisałeś ze z bonusem 6. 

Drop - Dokładny drop z Neon skrzynki jest taki: 

Flux 100, 250, 400, 1000 

Eye of Q'bthulhu 15, 25, 50

Neon Dragon soul 

Dragoin Coin 1, 2, 3 (Bardzo rzadki drop)

Penta- forged shadow soul (Bardzo rzadki drop)

Opublikowano

Wyzwania Dzienne - Co dziennie w prawym górnym rogu możemy zobaczyć pasek, który zapełnia się wykańczając dungeony, po zapełnieniu całego paska ten znika a my otrzymujemy 500 cubitsów (żółte monety które możemy wymienić w sklepie dostępnym pod N)

Warto dodać, że w weekandy (Sobota, Niedziela) dostajemy po 1000 cubitsów ;)

Opublikowano

Challenge - Na mapie u5 możemy maksymalnie wykonać chellenge do poziomu 100, natomiast na u6 do poziomu 300.

Bonus 2 - Na mapie u5 bez bonusu klasy dostajemy 3 pkt a z bonusem 9, napisałeś ze z bonusem 6. 

Drop - Dokładny drop z Neon skrzynki jest taki: 

Flux 100, 250, 400, 1000 

Eye of Q'bthulhu 15, 25, 50

Neon Dragon soul 

Dragoin Coin 1, 2, 3 (Bardzo rzadki drop)

Penta- forged shadow soul (Bardzo rzadki drop)

Dzięki za poprawę :) załączyłem twój drop oraz poprawiłem wartość 2 bonusu.

Warto dodać, że w weekandy (Sobota, Niedziela) dostajemy po 1000 cubitsów ;)

Dodane, dzięki

­

Opublikowano

Siema. Dzisiaj zacząłem grać w Trove i mam pytanie. Jak założyć club?

Musisz stworzyć ClubCard, w jednym ze stolików do craftowania (nie pamiętam konkretnie który) kliknąć ją i wpisać nazwe :P

Więcej o Clubie opiszę w poradniku niebawem

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje pytanie, do czego służy Penta- forged shadow soul?

Jeżeli się nie mylę jak to użyłem to raz dostałem hełm a raz nic (było napisane tylo ascended 1 dragon soul)

Opublikowano

Penta 

Moje pytanie, do czego służy Penta- forged shadow soul?

Jeżeli się nie mylę jak to użyłem to raz dostałem hełm a raz nic (było napisane tylo ascended 1 dragon soul)

Penta Forged shadow soul to bardzo drogi przedmiot potrzebny do ulepszenia broni na radiant. (możesz go stworzyć niszcząc w loot colectorze broń shadow level 5) obecnie na rynku stoi ok. 30-40 k fluxa

Co do twojego "hełmu" użyłeś neon dragon soul, który dodaje ci 1 punkt w osiągnięcie (pod Y klikasz badges i na samym dole Neon Dragon Ascension) 

Opublikowano

Penta 

Penta Forged shadow soul to bardzo drogi przedmiot potrzebny do ulepszenia broni na radiant. (możesz go stworzyć niszcząc w loot colectorze broń shadow level 5) obecnie na rynku stoi ok. 30-40 k fluxa

Co do twojego "hełmu" użyłeś neon dragon soul, który dodaje ci 1 punkt w osiągnięcie (pod Y klikasz badges i na samym dole Neon Dragon Ascension) 

Dziękuję bardzo za odpowiedź. A jak użyłem tego penta forged shadow soul? te fluxy poszły w błoto? :C

Opublikowano

Dziękuję bardzo za odpowiedź. A jak użyłem tego penta forged shadow soul? te fluxy poszły w błoto? :C

Ty użyłeś Neon Dragon Soul (warte 2-3k fluxa) z tego co pisałeś. 

co do pytania, tak jeśli użyjesz któregoś przedmiotu on znika co za tym idzie nie będziesz w stanie go sprzedać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...