Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edytowanie Pamięci RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ten temat z jednego prostego względu, a więc doszły mnie słuchy, że cheaty do CS:GO pisze się poprzez ingerowanie w pamięć RAM, czyli zmienianie jakiś tam wartości w jakims adresie w RAM'ach nie wiem ile jest w tym prawdy i prosiłbym o odpowiedzieć osoby zabłęgione w ten temat.

Jak i również proszę o jakiś poradnik na edytowanie pamięci w C++/C#

C++ zaczynam się uczyć, więc wolałbym C#, ale wszystkiego idzie się nauczyć.

Pozdrawiam

Szymek

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

­Nie ma sensu robić tego w C#, ponieważ w C++ jest o wiele łatwiej i jest o wiele więcej tutoriali w internecie.

Mały błąd: Nie mówi się że zmienia się wartość w adresie w ramie, tylko wartość pod adresem w pamięci programu (która znajduje się w RAMie), poczytaj o strukturze procesu.

I naucz się porządnie C++, wtedy możesz zacząć się z tym bawić.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

­Nie ma sensu robić tego w C#, ponieważ w C++ jest o wiele łatwiej i jest o wiele więcej tutoriali w internecie.

Mały błąd: Nie mówi się że zmienia się wartość w adresie w ramie, tylko wartość pod adresem w pamięci programu (która znajduje się w RAMie), poczytaj o strukturze procesu.

I naucz się porządnie C++, wtedy możesz zacząć się z tym bawić.

Ja nie umiem się uczyć języka nie robiąc jakiegoś projektu w tym samym momencie xDD

Podczas pisania jakiegoś fajnego projektu więcej zapamiętam i wgl :# 

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

IMO w C++ jest znacznie łatwiej. Otwierasz handle do procesu, używasz ReadProcessMemory i WriteProcessMemory.

Lub jeszcze łatwiej - piszesz internala i używasz memcpy.

W C# jesteś skazany na externale. I tak musisz sie odwołać do w/w funkcji przez P/Invoke.

Jak chcesz sie takich rzeczy nauczyć, to na początek polecam tutoriale Fleepa.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Ja nie umiem się uczyć języka nie robiąc jakiegoś projektu w tym samym momencie xDD

Podczas pisania jakiegoś fajnego projektu więcej zapamiętam i wgl :# 

­

Jeśli w ogóle nie grzebałeś w pamięci gry nawet w najmniejszym stopniu to nie ma co się brać za pisanie cheata moim zdaniem, najpierw naucz się podstaw programowania bo teraz jedynye co co ci zostaje to bezmyślne kopiowanie kodu

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...