Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradziona kosa.

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio grając na arenie 1v1 zaprosił mnie pewien global elite do poczekalni, mówiąc, że mam dobrego aima i chce ze mną zagrać. W poczekalni było 4-innych globali, mieli dużo godzin i dużo gier. Napisali w poczekalni żebym wszedł na strone team-talker.net i ściągnął, powiedzieli że przez to się komunikują. Ja głupi to ściągnąłem, i nie zauważyłem że ten program podmienił ikonkę steam i wpisałem tam swoje dane. Wielokrotnie próbowałem się zalogować, ale nie mogłem, ponieważ to był właśnie ten program, więc wszedłem na stronę. Zalogowałem się, a tam sprzedana kosa, i kupiony jakiś tani skin warty 40 centów za 70 euro. Czy mam jakieś szanse na odzyskanie tego itema od valve? Dodam, że chyba jak się ktoś loguje z nowego urządzenia na konto, to powinien wpisać kod Steam Guard aby cokolwiek zrobić na moim koncie, a tak się nie stało.

Opublikowano

Nie, raczej nie ma szans na przywrócenie Ci tej kosy, pewnie ona powędrowała już z wielu kont do innych... Ale zawsze możesz spróbować. 

Opublikowano

Itemów nie odzyszkasz skoro zostały "przetransportowane" w taki sposób. Twoi "koledzy" weszli na twoje konto steam poprzez pliki ssfn, w których zawarte są twoje dane steam etc.. Tak samo koledzy posiadają twoje hasła zapisane z przeglądarek (cookies i tak dalej, i tak dalej)

@edit, A jeżeli miałeś włączony tryb dzięki któremu musisz akceptować trade przez mail, to tym bardziej twoje szanse na odzyskanie maleją :P

Opublikowano

Kradzieze internetowe mozna zglaszac na policje o ile wartosc konta badz jego zawartosci przekracza 250 zl.

Wtedy to oni dochadza do zlodzieji internetowych po ip etc.

Takze mozesz sie skontaktowac z Valve lecz wszystkie rzeczy spowodowane po za steam nie sa brane przez nich pod uwage :)

A jako ze probrales program udostepniajac twoje dane konta steam masz bardzo male szanse na odzyskanie itemu.

Ale jest mozliwosc ze po zbanowaniu danch kont mozesz zyskac ich skiny do wartosci itemu skradzionego :) (Moj dobry przyjacie tak mial ale nie jestem pewien w jakim przypadku on zostal okradziony)

Opublikowano

Takze mozesz sie skontaktowac z Valve lecz wszystkie rzeczy spowodowane po za steam nie sa brane przez nich pod uwage :)

Co Ty chrzanisz – ja też tak utraciłem przedmioty i je odzyskałem.

Napisz do supportu Steam – spróbować zawsze można!

Opublikowano

Valve jednorazowo zwraca skradzione itemki ponoć.

Musisz mieć twardy dowód ze to Twoja kosa i że zostałeś wydymany. :)

Ale ostatnio też czytałem że już tego nie robią. Warto spróbować.

Opublikowano

Nope valve już nie zwraca :) 

W ostatnim update dali notkę, że nie odpowiadają już oni za skradzione itemy z naszej winy. A tutaj jest to z twojej winy bo pobrałeś jakiś program wpisałeś tam passy i gg :) Więc nie ma co pisać. Polski support nie odpisuje, a angielski odpisuje może po 2-3 tygodniach. 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Co Ty chrzanisz – ja też tak utraciłem przedmioty i je odzyskałem.

Polecam doglebnie zapoznac sie z zasadami i wymaganiami Valve zanim co kolwiek zacytujesz cos glupiego na czyjs temat :)

Opublikowano

Polecam doglebnie zapoznac sie z zasadami i wymaganiami Valve zanim co kolwiek zacytujesz cos glupiego na czyjs temat :)

Dzięki ziomuś za odpowiedzenie samemu sobie! :) Nie wiedziałem, jak to ubrać w słowa!

39cst3X.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...