Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps /sciny

leniu60006000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem , kiedy gram w cs to co jakiś czas mam takie sciny (chyba drop fps) ,że strzelam sobie i co jakiś czas mam taki spadek ze mi się gra zacina na 1s coś kolo tego po prostu jak bym miał 0 fps przez tą 1s i potem wraca do normalności  za jakiś czas znowu w lolu mam to samo miał ktoś taki przypadek i jak to naprawić.

Opublikowano

karta : gefore gtx 220

procek; amd fx 4300 quad

ram;4 gb

windows 7

Nie wiem czy to od tego sprzętu bo wcześniej działało normalnie ,a może to być wina zasilacza ? bo mam jakiś chiński ..

Opublikowano

To co masz do do cs wystarczy podaj temperatury podzespolow oraz ss z speedtesta

p.s zasilacz tez podaj

ss ze speedytesta? nie ma wysokiego pingu, tylko spadki fps.

Zmień ustawienia grafiki na najniższe, tak jak na podanym ss, dodatkowo możesz zmienić jeszcze pozycje ekranu na 4:3 i rozdzielczość na jedną z występujących

cs-go-ustawienia-grafiki-fps.png

Wejdź w ustawienia startowe (w bibliotece klikasz ppm na cs, wybierasz właściwości i klikasz ustaw opcje uruchamiania )  na cs cs i wpisz tam komendę :

• -high

Tak jak mówiłem ss z hwmonitora podczas gry. Według mnie to wysokie temperatury mogą być przyczyną spadków fps i ścin. Jeżeli będziesz miał wysokie temperatury podzespołów, odkręć obudowe z pc, przedmuchaj tam wszystkie wentylatorki sprężonym powietrzem, możesz też wymienić pastę termoprzewodzącą.

Opublikowano

@PZIVE autor napisal ze niewie co to jest ze cytuję chyba drop fps czyli problemem rowniez moze byc ping zwlaszcza ze napisal ze w lolu tez tak ma wg mnie to wina neta lub grzania sie pc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...