Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer włączony - brak sygnału na monitorze

Nostelon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli obrazu nie ma, to coś z grafiką.

tak btw.

Jeżeli masz 2-gi komputer, nie łatwiej wyjąć dysk i podłączyć go do drugiego kompa? :)

Opublikowano

Zmień w BIOS'ie (lub wciśnij klawisz odpowiedzialny za bootowanie: F8-F11(nie wiem jaki u Ciebie klawisz jest odpowiedzialny za wybór bootowania), aby komputer startował z dysku, z którego dotychczas korzystałeś. Może na starym dysku system padł, a komputer próbuje z niego startować.

Opublikowano

Musisz mieć ustawione, aby system startował z dysku, którego dotychczas używałeś - jak system normalnie Ci startuje (przed podłączeniem starego dysku) to powinien normalnie Ci wystartować po podłączeniu (oczywiście po zmianie bootowania), wstaw jeszcze ss'a z BIOS'u -> Advenced. A czy masz wgl. podłączone 2 dyski?

Opublikowano

To już nie wiem czy o tym samym rozmawiamy... Podłączyłeś dysk ze starego komputera do nowego (nie odłączając tego dysku z nowego)? Czy ogólnie masz tylko jeden dysk?

tak btw.

Jak mnie oznaczasz to wpisz alt+255 przed nickiem, bo ten Ezzy (z parasolką) to nie ja. :)

Opublikowano

Mam nowy komputer bez dysku. Chciałem przeżucić dysk ze starego kompa do właśnie tego nowego. (Stary dysk został wyjęty, nie przeze mnie.) Taki komputer dostałem. 

Opublikowano

Ok to teraz rozumiem. :) Pewnie na tym dysku padł system (jeżeli się nie uruchamia), możesz wejść przez tryb awaryjny, jeżeli nadal będzie się resetował to spróbuj włożyć płytkę instalacyjną z windows'em (jeżeli jest ta sama wersja systemu - zabootuj) i użyj opcji napraw komputer. Ewentualnie zostaje Ci format i instalacja nowego systemu. Jeżeli dane na których Ci zależy były na innej partycji (innej niż systemowa - tylko ją sformatujesz i zainstalujesz nowy system) to nie stracisz ich.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sami informatycy widzę. Wystarczy w tym dysku ze starego pc zmienić zworke z master na slave i w tym dysku co masz upewnij sie ze ma mastera i wtedy komputer będzie odpalał system normalnie. NIc nie trzeba grzebać w biosie... Lub jak nie zadziała to pobierz mini windows do odzyskiwania plików ustaw w biosie butoowanie z cd i wraz z podłączonym dyskiem odpali się system na którym będziesz mógł odzyskać pliki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...