Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie marihuany - czy to bezpieczne w moim wypadku?

kiy0shi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No witajcie. Mam jedno pytanie odnośnie tematu.

Otóż przeżyłem 15 listopada 2014 dość poważny uraz czaszkowo-mózgowy (uderzenie o asfalt po potrąceniu przez auto). No i czy to bezpieczne, żeby palić marihuane? Boję się, że może to mieć jakieś poważniejsze konsekwencje, a ryzykowanie życia żeby się raz zjarać to głupota. Tak więc stąd moje pytanie - czy to dla mnie bardzo niebezpieczne?

giphy.gif

Opublikowano

Zapytaj sie swojego lekarza :P.

Userzy mpc na pewno nimi nie sa, wiec glupota jest pisac o takich rzeczach..

Opublikowano

­Dzień Dobry z tej strony doktor medycyny stosowanej. Stwierdzam iż, jest to bezpieczne.

989141419427094842150.jpg

Tyle w temacie.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Najlepiej w tej sprawie doradzi Ci lekarz, chyba że tu na mpc jest ktoś kto się na tym zna. Ja bym nie ryzykowała, nigdy nie wiadomo. Ludzie mają różne organizmy, różnie na pewne rzeczy oddziałujemy, wiec nie ma złotego środka i nikt Ci go nie zapewni tutaj na forum.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zapominasz o jednym. Marihuanen zawsze szkodzi. Niezależnie od tego, czy miałeś wstrząs mózgu, raka płuc, hemoroidy czy syfilis. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Zapominasz o jednym. Marihuanen zawsze szkodzi. Niezależnie od tego, czy miałeś wstrząs mózgu, raka płuc, hemoroidy czy syfilis. 

oddychanie też szkodzi, przecież wszyscy oddychamy a potem i tak każdy umiera.

Opublikowano

rak mózgu szkodzi niektórym, Tobie też?

//raczej nic ci sie nie stanie, nie widze żadnego powiązania pomiędzy paleniem, a wypadkiem.

Opublikowano

Z doświadczenia to wywnioskowałeś ?

Opublikowano

Nie jesteśmy ani lekarzami, ani wróżbitami, nie możemy przewidzieć długofalowych skutków. Chcesz próbować to próbuj, Twoje życie, Twoja sprawa. 

Opublikowano

Ja bym spróbował .. wkońcu to wpada do płuc.. Jeśli papieros nie szkodzi to czemu trawka miała by szkodzić ? alko tak samo .. W Polsce nie legalna więc jeśli masz zamiar to już w holandii lekarza się spytaj ( Znając życie tam nie jedziesz więc albo ryzykujesz albo nie choć prawdopodobnie nic się nie stanie) ;)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Jeśli papieros nie szkodzi to czemu trawka miała by szkodzić ? alko tak samo ..

Widać nick do czegoś zobowiązuje.

. wkońcu to wpada do płuc.. ) ;)

Wpada do płuc, przenika do krwi i oddziałuje na mózg, geniuszu.

Najlepiej w tej sprawie doradzi Ci lekarz.­

xD

Ludzie.... serioo...?

@ co do tematu - lepiej zapobiegać niż leczyć więc na Twoim miejscu nie ryzykowałabym zdrowiem, tym bardziej jeśli określiłeś swój wypadek jako poważny.

@ BuRaK xx - nie chce mi się nabijać posta do Twojej śmiesznej aczkolwiek żałosnej wypowiedzie.

Tak serio :) Równie dobrze mogę mieć nick gówno a dalej będę inteligentniejszy od ciebie ;) Myślisz że alkohol nie oddziałuje na mózg ? Serio ... wyczuwam zanik mózgu ... u ciebie co najwyżej oddziałuje na dupe. 

Radzę użyć internetu do czegoś więcej niż śmigania po mpc i rozgłaszania takich bzdur. Serio trzeba być takim debilem, żeby nie posiadać tak podstawowej wiedzy? Tego uczą w gimnazjum..

Przecież zaburzenia widzenia, równowagi, słuchu, samokontroli nie ma nic wspólnego z naszym mózgiem, Układ nerwowy pewnie też Ci nic nie mówi? xD

PEWNIE U CIEBIE TAK BO ALKOHOL NIE MA NA CO ODDZIAŁYWAĆ. Stąd pewnie Twoje teorie.

A co oddziaływania alkoholu na dupę - myślę, że płeć piękna w Twojej rodzinie mogłaby mieć głębsze obeznanie w tej kwestii. Więc radzę tam zacząć szlifowanie swojej wiedzy.

Opublikowano

Widać nick do czegoś zobowiązuje.

Wpada do płuc, przenika do krwi i oddziałuje na mózg, geniuszu.

xD

Ludzie.... serioo...?

@ co do tematu - lepiej zapobiegać niż leczyć więc na Twoim miejscu nie ryzykowałabym zdrowiem, tym bardziej jeśli określiłeś swój wypadek jako poważny.

Tak serio :) Równie dobrze mogę mieć nick gówno a dalej będę inteligentniejszy od ciebie ;) Myślisz że alkohol nie oddziałuje na mózg ? Serio ... wyczuwam zanik mózgu ... u ciebie co najwyżej oddziałuje na dupe. 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Jedno najważniejsze pytanie - ile masz lat? Bo jeśli jesteś pełnoletni, to możesz przecież iść sam to bez przypału skonsultować z lekarzem, jak głupio by to nie brzmiało

Opublikowano

Nie wiem i raczej mało kto może tutaj Ci zagwarantować czy bezpieczne, czy nie. :P

Idź do lekarza, w końcu jest tajemnica lekarska. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Moja stara nauczycielka opowiadałą historię o uczniu, który palił marihuane i był normalny ale gdy zmieszał to z alkocholem, dostał na łeb i robił akcję że w nocy stał nad łóżkiem rodziców i się na nich patrzył no ogólnie chore tematy. Na twoim miejscu bym nie ryzykował jak miałeś obity łeb :P

Opublikowano

Moja stara nauczycielka opowiadałą historię o uczniu, który palił marihuane i był normalny ale gdy zmieszał to z alkocholem, dostał na łeb i robił akcję że w nocy stał nad łóżkiem rodziców i się na nich patrzył no ogólnie chore tematy. Na twoim miejscu bym nie ryzykował jak miałeś obity łeb :P

wiesz ze nauczyciele wymyślają te historie?
Opublikowano

THC nie jest zbytnio niebezpieczne.
Jednakże odradzam Ci wszelkiego próbowania, gdyż bodajże większość rzeczy na rynku ma więcej jakiegoś gówna niż samej marihuany... 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

po takim wypadku to nawet radziłbym uważać bo łatwiej jest uszkodzić mózg po takim urazie,a zresztą palenie marychy nigdy od bezpiecznej nie należało w końcu większość dragów to byle jaki syf

...

Opublikowano

Zakładam że mało jest speców od medycyny czy uzależnień na MPC dlatego jak widać uzyskasz tutaj wszelkie możliwe odpowiedzi.

Jeśli to jest Twoje życiowe marzenie możesz spróbować a potem walczyć z tego skutkami lub nie, ale jeśli to tylko takie " A może se zajaram" to zdecydowanie odradzam, lepiej potem nie walczyć o życie jeśli faktycznie mogąbyć tego takie konsekwencje a nawet lekarz jest prawdopodobne że nie będzie potrafił udzielić ci odpowiedzi gdyż niewiele lekarzy jest szkolone w zakresie narkotyków, by odróżnić ją we krwi itd. to oczywiście, ale czy bezpieczne jest jej zażywanie w danej sytuacji ? Mało który będzie znało "Prawdziwą" odpowiedz.

Innymi słowem radziłbym nie próbować, chyba że jak mówiłem to Twoje marzenie, ale trzeba wcześniej jakoś na to się przygotować i nastawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...