Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z instalacją Windows 10

Biter.

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usuń programy które masz wymienione. Po instalacji może nie działać recovery 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ty nadal jak widzę nie zajarzyłeś,  te programy nie działają od windows 10 więc je musisz odinstalować by mieć w10 albo ich nie będziesz miał działających po instalacji  ! 

Nikt ci nie karze instalować W10 skoro możesz ale nie musisz stracić recovery do instalacji poprzedniego systemu, twój wybór co instalujesz . O to co się stanie pytaj się na forum supportu swojego laptopa. 

Opublikowano

To twój problem nie mój , to ty instalujesz w10 i nie spełniasz warunków instalacji 

Opublikowano

Nie lepiej poczekać trochę, aż wszystko powychodzi na tą 10-tkę? Wszyscy się tak rzucają teraz, a potem będą tematy "Proszę o pomoc nie działa mi xxx - Windows 10". Przecież masz rok na aktualizację,  po co zmieniać system (teraz), na którym może "coś" nie działać.

Opublikowano

Skoro twój sprzęt nie przeszedł "kwalifikacji" znaczy to że nie możesz zainstalować nowej windy. Auto instalacja / update jest / był dostępny tylko dla konfiguracji / sprzętu który był zgodny z nowym Oknem. System będzie działał albo źle, albo z problemami albo nie będzie dało się na nim pracować. Spróbuj też poszukać na stronie producenta czy planuje wsparcie i uddate czy też nie.

Force install nie jest zalecany.

Tym bardziej że mimo iż to oficjalna wersja - jest masa problemów od daty premiery - niezgodność sterowników, obniżenie wydajności w grach ( borykam się z tym sam, wydajność spadła mi o około 50-70 % w porównaniu do Win 7) z czym męczy się co 3ci użytkownik ( sam rozmawiam /dyskutuję z tysiącami ludzi na różnych forach którzy czekają na poprawę tego), do tego w sytuacjach niezgodności sprzętu dochodzi do różnych dziwnych zjawisk - to nie działa klawiatura, to system się zawiesza i nie daje się odpalić , nie ma dźwięku, padają ludziom dyski po instalacji nowej windy... czy też sam sprzęt jest kosmicznie i z niewiadomych przyczyn obciążany i uniemożliwia pracę i swobodne działanie ( po prostu z*****a optymalizacja) - system potrafi tak obciążyć dysk że crashuje się ze zbyt dużej ilości lagów ( mimo 16 gb ram u mnie, i7mki itp. itd...) i to wszystko mimo tego że ktoś "miał ikonkę", bo okazuje się ze nie wszystko jednak jest zgodne... :

Masz przykład :

Win 10 przy instalacji force'uje własne sterowniki - w przypadku Nvidi zyebane które powodują dziwne rzeczy, instalacja własnych prowadzi do ponownej instalacji przez win update i tak w kółko... Jest niby jakaś łątka - ale MS nie daje gwarancji jak się dowiedziałem co do skutecnzości jej działania.

Do tego brak DX , obniżyło mi ( i nie tylko ) wersję do 10tki. Nie wykryło wielu urządzeń mimo iż sprzęt przeszedł kwalifikację i ikonkę miałem już od maja czekając na migrację.

Do tego żeby update'ować - musisz założyć konto na Microsofcie, i "nałożyć system " na stary - dopiero po tym możesz przez jakieś tam narzędzie zrobić botowalny dysk usb / płytę i instalować na "czysto" chyba ze jakimiś tam programami wyciągniesz numer seryjny który jest generowany ze starego na nowo ( stary nie działa ).

Tak więc w skrócie , bo tych rzeczy jest masa i pojawia się coraz więcej - dobrze się zastanów nad instalacją.

Polecam też zajrzeć tutaj :

To Community MS - niby forum gdzie możesz pytać i liczyć łaskawie na odpowiedź w sprawie problemów - ja próbowałem nawet na oficjal suport dzwonić do US, ale czas oczekiwania to ponad 300 minut ... Zresztą jak zaczniesz przeglądać tematy i działy, zobaczysz że problemów jest kosmicznie dużo.

Co najśmieszniejsze - jak byś chciał / miał PC i zmieniał jakiś sprzęt - nie aktywujesz już systemu na nowym sprzęcie - będziesz musiał kupić nowy system bo jest on przypisane do konta Microsoft , przez który system ów aktywujesz, i klucz jest przypisany tylko do danego sprzętu , więc naprzykłąd zmiana karty , dysku itp. itd. = nowy zakup systemu - informacja z oficjalnego suportu MS :)

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Jego sprzęt przeszedł weryfikację i nei ma żadnego problemu by zainstalował tylko jeszcze do niego nie dotarło że ma odinstalować wymienione programy , po jakimś czasie pewnie zrozumie co ma zrobić jak będzie chciał zainstalować 

Chodzi mi o to, czy będą jakieś większe konsekwencje odinstalowaniu tych aplikacji. 

Opublikowano

Przecież bez nich działa system a ty jak widać nigdy z nich nawet nie korzystasz skoro nie wiesz do czego są 

Dobra ty się już w tym temacie nie wypowiadaj, albo nie rozumiesz o co mi chodzi albo ...

Bez recovery nie zrobię "formatu", nie mam windowsa, sterowników etc.

I czy jakoś bym mógł przywrócić te programy, po zainstalowaniu win10.

Opublikowano

Usuń programy które masz wymienione. Po instalacji może nie działać recovery 

Ale opłaca się to robić? Nie będzie jakiś większych problemów z działaniem kom?

Opublikowano

Jego sprzęt przeszedł weryfikację i nei ma żadnego problemu by zainstalował tylko jeszcze do niego nie dotarło że ma odinstalować wymienione programy , po jakimś czasie pewnie zrozumie co ma zrobić jak będzie chciał zainstalować 

Opublikowano

Up co ty gadasz? Dziś jest premiera, co oznacza że z bety wyszła...

Beta była wcześniej, niektórzy mogli go testować ....

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

PS: masz może laptopa Sony? Jeżeli tak to producent zalecał poczekanie z aktualizacją do Win 10.

Mam samsunga.

Opublikowano

Przecież bez nich działa system a ty jak widać nigdy z nich nawet nie korzystasz skoro nie wiesz do czego są 

Opublikowano

Up co ty gadasz? Dziś jest premiera, co oznacza że z bety wyszła...

Beta była wcześniej, niektórzy mogli go testować ....

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

PS: masz może laptopa Sony? Jeżeli tak to producent zalecał poczekanie z aktualizacją do Win 10.

Maruusek.png

Opublikowano

Pobierzesz je potem ze strony samsunga, tam wszystko jest dostępne, nawet plik do recovery, który sobie możesz nagrać na płytę. Na dobrą sprawę, te programy nie są Ci potrzebne, wszystko można zrobić "ręcznie" one tylko są po to, aby było łatwiej/szybciej etc.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...