Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkładka + myszka

MijamO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od dłuższego czasu mam już myszkę bloody A6 i jak na razie w cs:go sprawuje się dobrze.
Planuję sobie dokupić także podkładkę (Razer Glotharius Control) i tu pojawia się moje pytanie: czy połączenie tej myszki i podkładki będzie  dobre? Dla ludzi którzy nie wiedzą, a czytają ten temat to ta myszka bloody ma metalowe ślizgacze i nie wiem czy będzie się dobrze grało z taką podkładką i ślizgaczami.

Opublikowano

Metalowe slizgacze nie maja wplywu na zmiane czestotliwosci myszki badz jej opoznienia :)

Radze nie przeplacac za podkladke poniewaz metalowe slizgacze moga ja uszkodzic co pociagnie za soba dalsze kosekwencje :)

Pozdrawiam i milego zakupu :)

Opublikowano

Metalowe slizgacze nie maja wplywu na zmiane czestotliwosci myszki badz jej opoznienia :)

Radze nie przeplacac za podkladke poniewaz metalowe slizgacze moga ja uszkodzic co pociagnie za soba dalsze kosekwencje :)

Pozdrawiam i milego zakupu :)

Nic nie mówiłem o częstotliwości myszki i jej opóźnianiu  -.- 

Oraz jak mogą ślizgacze uszkodzić podkładkę? Da się jedynie ją zetrzeć - a to się zdarza zawsze, jednakże w swoim czasie.

@Edit: chcę jedynie prostą odpowiedź: czy takie połączenie będzie dobre (ze względu na ślizgacze).

Opublikowano

@MijamO nie rozumiem po co sie dalej pytasz, jak i tak stoisz za razerem, wyżej odpowiedzieli ci oraz podali  dużo tańsze i teoretycznie takie same podładki tylko bez znaczka "Razer" - gdzie przepłaca sie za znaczek. Wątpie żebyś zniszczył 4 podkładki przez 2 lata (ta podkładka razera kosztuje 80zł, a4tech 20zł). W pierwszym poście napisałeś "Nie leży mi (wiem bo kolega ma), a poza tym bez gwarancji podkładek lepiej nie brać, szybko się zniszczy i będzie lipa, a na morele.net mam gwarancję 24msc  na podkładkę." a w drugim "Oraz jak mogą ślizgacze uszkodzić podkładkę? Da się jedynie ją zetrzeć - a to się zdarza zawsze, jednakże w swoim czasie.". Zaprzeczasz samemu sobie...

@Edit na 100000% nie zetrzesz 1 podkładki przez 6miesiecy :)

Opublikowano

A starcia nie sa uszkodzeniami ?

Dobry dobor ale czy nie szkoda ci takiej ilosci pieniedzy ? Moze znajdz jakas tanisza internatywe. A jesli chcesz miec sprzet wysokiej jakosci to jak najbardziej posuje do siebie :)

Opublikowano

@MijamO nie rozumiem po co sie dalej pytasz, jak i tak stoisz za razerem, wyżej odpowiedzieli ci oraz podali  dużo tańsze i teoretycznie takie same podładki tylko bez znaczka "Razer" - gdzie przepłaca sie za znaczek. Wątpie żebyś zniszczył 4 podkładki przez 2 lata (ta podkładka razera kosztuje 80zł, a4tech 20zł). W pierwszym poście napisałeś "Nie leży mi (wiem bo kolega ma), a poza tym bez gwarancji podkładek lepiej nie brać, szybko się zniszczy i będzie lipa, a na morele.net mam gwarancję 24msc  na podkładkę." a w drugim "Oraz jak mogą ślizgacze uszkodzić podkładkę? Da się jedynie ją zetrzeć - a to się zdarza zawsze, jednakże w swoim czasie.". Zaprzeczasz samemu sobie...

@Edit na 100000% nie zetrzesz 1 podkładki przez 6miesiecy :)

I rozumiem, że mówi to człowiek, który nie ma podkładki? Gdybyś chciał wiedzieć najtańsze podkładki tracą na oporze w następnym miesiącu.

Po drugie, gdzie zaprzeczam samemu sobie? Tanie podkładki szybko się niszczą, a każda podkładka i tak w swoim czasie się niszczy.

W tym momencie naprawdę zabłysłeś swoją inteligencją pisząc, że zaprzeczam samemu sobie :)

Poza tym po co drążycie temat, w którym piszecie jaką podkładkę mam kupić.

Pytanie było jedno: Czy te połączenie jest dobre - a Wy podajecie podkładki które mam kupić.

Pisałem, że mam metalowe ślizgacze i czy podkładka będzie się szybciej ścierać, a jeśli ktoś się zna na tym i by potwierdził to bym kupił razer glothatius speed i tyle. Koniec tematu. Czytajcie ze zrozumieniem, a potem komentujcie bo wasze wypowiedzi są bezsensowne. 

Opublikowano

Ja mam podkładkę Razer Goliathus Speed i jest idealna. Dużo lepsza niż te gówna za 20zł które wcześniej kupowałem. (Czyli te wyżej 'polecane' podkładki)

Opublikowano

I rozumiem, że mówi to człowiek, który nie ma podkładki? Gdybyś chciał wiedzieć najtańsze podkładki tracą na oporze w następnym miesiącu.

Po drugie, gdzie zaprzeczam samemu sobie? Tanie podkładki szybko się niszczą, a każda podkładka i tak w swoim czasie się niszczy.

W tym momencie naprawdę zabłysłeś swoją inteligencją pisząc, że zaprzeczam samemu sobie :)

Poza tym po co drążycie temat, w którym piszecie jaką podkładkę mam kupić.

Pytanie było jedno: Czy te połączenie jest dobre - a Wy podajecie podkładki które mam kupić.

Pisałem, że mam metalowe ślizgacze i czy podkładka będzie się szybciej ścierać, a jeśli ktoś się zna na tym i by potwierdził to bym kupił razer glothatius speed i tyle. Koniec tematu. Czytajcie ze zrozumieniem, a potem komentujcie bo wasze wypowiedzi są bezsensowne. 

Bo chcemy Ci pomóc, odrzucić od firmy razer, przez którą będziesz niemiłosiernie przepłacał ;)

Ja mam bloody v8 i tę podkładkę którą Ci poleciłem, przez tyle czasu sie nie popsuła, a też ma metalowe ślizgacze. 

Opublikowano

Nigdy nie kupuj Razera GOliathusa. Mi po 1 mc sie wytarła na środku i strasznie wolno myszka chodzi (FK2) pomimo nowych ślizgaczy. Najlepsza podkladka to QCK+ lub QCK Heavy.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Jeżeli zdecydujesz się na razera to bierz edycję speed, a nie control, bo ta jest do dupy. Sam ją mam i jak na razie sprawuje się dużo lepiej niż taki qck, którego miałem wcześniej. Biorąc a4techa, albo qck musisz się liczyć z tym, że po pół roku podkładka straci swoje właściwości tz: na środku podkładki będzie chodzić dużo gorzej niż na jej bokach. Dodatkowo a4tech, ani qck nie mają obszycia, które jest całkiem spoko, bo boki mogą się zacząć strzępić. Od siebie polecę Ci jeszcze Kingston HyperX fury mose pad, cena jest podobna do tej podkładki od razera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...