Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Shinsoo, Chunjo, Jinno 30 lat później dla Shiveria.pl

Someya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

shinsoo_zpsx6bd7epu.png

Królestwo Shinsoo zostało rozbudowane w takie obiekty / lokalizacje jak:

Wieża Widokowa, tama, aleje miasta, murowany skład broni.

Shinsoo2_zpsq8wgppgp.png

Pełny widok Panoramy: http://s1377.photobucket.com/user/trusieq/media/Shinso%20Panorama_zpsryuivvmc.png.html

zdjecia_zpsmxlusbh0.png

chunjo_zps3web2idf.png

Królestwo Shinsoo zostało rozbudowane w takie obiekty / lokalizacje jak:

Swiątynia, park, liczne ulice, wyschnięte jezioro.

chunjo_zpskfmtrdqg.png

miastachunji_zps7wmszs6t.png

Jinno_zpswkw9l3sh.png

Królestwo Jinno zostało rozbudowane w takie obiekty / lokalizacje jak:

Zamek, arena PvP, Oczko wodne.

Jinno_zpsizewwvwr.png

Jinno_zps4vkb8gi7.png

Opublikowano

Nie macie już co do roboty tylko probowac nawet podpierdolic nazwe harionowi? Bo wkoncu harion ma serwer shivamt2 i z tego co widze chcecie sie wybic na fajmie bo shiva byla dobrze rozreklamowanym serwerem

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Ja lubie mapy gdzie jest dużo wody itp. za to +

Ale tych budynków więcej się k***a nie dało ? xD

Opublikowano

Nie macie już co do roboty tylko probowac nawet podpierdolic nazwe harionowi? Bo wkoncu harion ma serwer shivamt2 i z tego co widze chcecie sie wybic na fajmie bo shiva byla dobrze rozreklamowanym serwerem

W żadnym wypadku nie chcielibyśmy zaistnieć dzięki czyjejś kreatywności! Na nazwę naszego projektu wpadliśmy zupełnie przypadkiem i nie miał na nią wpływu żaden inny projekt. Zresztą, samo usiłowanie podpięcia się pod czyjś wizerunek skutkowało by dezaprobatą ze strony społeczności metina - więc było by to niejakim strzałem w kolano. Po prostu zaistniała sytuacja jest zwykłym zbiegiem okoliczności :)

Ja lubie mapy gdzie jest dużo wody itp. za to +

Ale tych budynków więcej się k***a nie dało ? xD

Chcieliśmy, aby efekt końcowy ilustrował miasto nie tylko z nazwy, ale i z wyglądu.

Cechą charakterystyczną miast są właśnie rodzime alejki czy swego rodzaju wyjątkowe miejsca - to było naszą cechą przewodnią przy ich rozbudowywaniu. Obecnie większosć gier podobnego typu posiada właśnie takie miasta - więc wyszliśmy również w stronę społeczności metina. 

Staraliśmy się uszczuplać ilość budynków najbardziej jak się da. Efekt końcowy w grze jest naprawdę zdumiewający, co zresztą będzie można zaobserwować na pierwszych filmikach z miast, a najlepiej po  pierwszej przechadzce po nich. :)

Dodam jedynie że Youtuberzy, którzy niebawem ukażą wstępne filmiki z naszego serwera są również nimi bardzo zachwyceni. 

Dlatego nie sugerujcie się ilością budynków z lotu ptaka. 

Aczkolwiek każdy jak najbardziej ma swoje zdanie, dlatego tego typu komentarze są w stanie nam pomóc ew. coś zmienić. Dlatego szanujemy Twoją opinie. Pozdrawiamy ! 

Opublikowano

Za dużo najebane... A metin jest tak c*****o zoptymalizowany że lagi bd nawet na lepszych PC.. ;)

Nie ma powodu do obaw. 

Nie chciałbym tutaj wdawać się w teoretycznie oponowanie dot. optymalizacji, gdyż musiał bym przytaczać tutaj nowe pojęcia, a chcę tego uniknąć. 

Na dzisiejsze standardy niemal każdy procesor jest w stanie przetworzyć taka ilość obiektów bez objawowo - zwłascza, że owe elementy są obiektami nieruchomymi.

Optymalizacja silnika metina faktycznie pozostawia wiele do życzenia, natomiast jeżeli przestrzega się pewnych zasad przy tworzeniu takich miast, to w efektem końcowym jest właśnie płynność rozgrywki w takich miastach.

Jeżeli chodzi o nasz wkład w optymalizacje, skupiliśmy się głównie na cieniach - część obiektów po prostu jest ich pozbawiona.

W dodatku na naszym serwerze będzie obecna mapa handlowa, zatem nie będzie możliwości generowania niepotrzebnego dodatkowego obciążenia dla procesora. 

Natomiast dla pewności sprawdzaliśmy jak zachowa się dość stary komputer biurowy o parametrach:

Intel Pentium Dual Core E5200

3 GB RAM DDR2

Zintegrowany układ Graficzny

Obyło się bez niepożądanych efektów. W niektórych miejscach były spadki FPS, aczkolwiek nie wpłynęły one na płynność wyświetlanego obrazu. 

Co prawda pomiaru dokonaliśmy bez obceności innych graczy na serwerze, ale jak już wcześniej mówiłem - serwer będzie pozbawiony w m1 tobołów, zatem wyniki będą do siebie zbliżone.

Jeżeli natomiast zdarzą się gracze, którzy będą mieli problemy z naszymi miastami - wówczas wtedy dodana zostanie druga wersja clienta z miastami pozbawionymi szczegołów i niektórych obiektów. :)

Opublikowano

Coś niesamowitego! Na takie miasta czekałam! Zawitam na serwerze z czystej ciekawości, oraz jeżeli reszta skradnie moje serce, zawitam na dłużej  <3 .

Opublikowano

Nie ma powodu do obaw. 

Nie chciałbym tutaj wdawać się w teoretycznie oponowanie dot. optymalizacji, gdyż musiał bym przytaczać tutaj nowe pojęcia, a chcę tego uniknąć. 

Na dzisiejsze standardy niemal każdy procesor jest w stanie przetworzyć taka ilość obiektów bez objawowo - zwłascza, że owe elementy są obiektami nieruchomymi.

Optymalizacja silnika metina faktycznie pozostawia wiele do życzenia, natomiast jeżeli przestrzega się pewnych zasad przy tworzeniu takich miast, to w efektem końcowym jest właśnie płynność rozgrywki w takich miastach.

Jeżeli chodzi o nasz wkład w optymalizacje, skupiliśmy się głównie na cieniach - część obiektów po prostu jest ich pozbawiona.

W dodatku na naszym serwerze będzie obecna mapa handlowa, zatem nie będzie możliwości generowania niepotrzebnego dodatkowego obciążenia dla procesora. 

Natomiast dla pewności sprawdzaliśmy jak zachowa się dość stary komputer biurowy o parametrach:

Intel Pentium Dual Core E5200

3 GB RAM DDR2

Zintegrowany układ Graficzny

Obyło się bez niepożądanych efektów. W niektórych miejscach były spadki FPS, aczkolwiek nie wpłynęły one na płynność wyświetlanego obrazu. 

Co prawda pomiaru dokonaliśmy bez obceności innych graczy na serwerze, ale jak już wcześniej mówiłem - serwer będzie pozbawiony w m1 tobołów, zatem wyniki będą do siebie zbliżone.

Jeżeli natomiast zdarzą się gracze, którzy będą mieli problemy z naszymi miastami - wówczas wtedy dodana zostanie druga wersja clienta z miastami pozbawionymi szczegołów i niektórych obiektów. :)

To zobaczysz jak ładnie gracza bedzie wypi******ć klienta jak wejda na ten serwer

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Bardzo ładnie prezentuje się na obrazkach, ale nienawidzę 'latania' po dużych miastach z jednego do drugiego NPC :P Do tego jak przyjdą sklepiki, RIP PC [*], chociaż chyba ma być mapa handlowa, to ok. Wszystkie obiekty są widoczne na procesorach AMD? Tak poza tym, świetna robota, długo zajęło ustawianie tego wszystkiego?

Trochę z dupy pytanie Paulino, bo nie ma tam ani jednego elementu który ewentualnie mógłby się nie pokazać na AMD.
Ymirowskie obiekty pokazują się zawsze ;p

Tutaj Ci odpiszę, bo nie chcę 'spamować' ;p

Nie przyjrzałam się obiektom. Nie gram tak w Metka (ostatnio grałam 4h przez 2 dni i cóż, odechciało się ~.~), dokładnie nie pamiętam jakie obiekty są "Ymirowskie". Niestety, sama posiadam taki procesor, stąd moje pytanie. Jeżeli nie ma problemów przy AMD, to propsik za wykorzystanie ich obiektów w ten sposób, bo świetnie to wyszło :P Przynajmniej będzie można poczuć stary klimat Metina. Masz może screena tamy? @Shiveria.pl

Opublikowano

Bardzo ładnie prezentuje się na obrazkach, ale nienawidzę 'latania' po dużych miastach z jednego do drugiego NPC :P Do tego jak przyjdą sklepiki, RIP PC [*], chociaż chyba ma być mapa handlowa, to ok. Wszystkie obiekty są widoczne na procesorach AMD? Tak poza tym, świetna robota, długo zajęło ustawianie tego wszystkiego?

Trochę z dupy pytanie Paulino, bo nie ma tam ani jednego elementu który ewentualnie mógłby się nie pokazać na AMD.

QTIn6VZ.png

Opublikowano

Oraz obiekt != npc z animacją.

Opublikowano

Niby fajnie to wyglada ale po co tak nasrane w tym m1?

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

To zobaczysz jak ładnie gracza bedzie wypi******ć klienta jak wejda na ten serwer

Jeżeli tak się stanie - to zawsze gracz będzie miał możliwość wyboru słabszej wersji.   :)

Prosił bym też o odrobinę kultury. Jeżeli masz obiekcje co do naszych przemyśleń i rozwiązań, staraj się formułować swoje wypowiedzi bez widocznej inwektywy. 

Im więcej szacunku okażesz ludziom, tym większy oni okażą Tobie  ;)

Tutaj Ci odpiszę, bo nie chcę 'spamować' ;p

Nie przyjrzałam się obiektom. Nie gram tak w Metka (ostatnio grałam 4h przez 2 dni i cóż, odechciało się ~.~), nie pamiętam jakie obiekty są "Ymirowskie". Niestety, sama posiadam taki procesor, stąd moje pytanie. Jeżeli nie ma problemów przy AMD, to propsik za wykorzystanie w ten sposób starych obiektów, bo świetnie to wyszło :P

Jeżeli chodzi o rozmiar miast, to pozostał on taki sam - jedynie jinno oraz chunjo zostało powiększone o 10-15% z uwagi na większe obiekty (Zamek, Świątynia). 

95% obiektów pochodzą od Ymira. Te 5% to elementy technologii SpeedTree: 

Pomimo ilości obiektów i budynków miasta są skonstruowane tak,  aby były w nich wolne przestrzenie! :)

Opublikowano

Co jak co, ale te miasta mi sie bardzo podobają :D

Macie propsik ode mnie za tak ładne modyfikacje + za pomysły :D

Opublikowano

Jeżeli tak się stanie - to zawsze gracz będzie miał możliwość wyboru słabszej wersji.   :)

Prosił bym też o odrobinę kultury. Jeżeli masz obiekcje co do naszych przemyśleń i rozwiązań, staraj się formułować swoje wypowiedzi bez widocznej inwektywy. 

Im więcej szacunku okażesz ludziom, tym większy oni okażą Tobie  ;)

Jeżeli chodzi o rozmiar miast, to pozostał on taki sam - jedynie jinno oraz chunjo zostało powiększone o 10-15% z uwagi na większe obiekty (Zamek, Świątynia). 

95% obiektów pochodzą od Ymira. Te 5% to elementy technologii SpeedTree: 

Pomimo ilości obiektów i budynków miasta są skonstruowane tak,  aby były w nich wolne przestrzenie! :)

A wasza administracja będzie zwracać pln za spalone karty graficzne po wejsciu do tego m1?

xD

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Najebanie tylu obiektów w mieście to samobójstwo.

Jeżeli ktoś to zrobi z rozsądkiem to wcale nie samobójstwo.Budynków nie jest jakoś bardzo wiele (nie jest najebane) więc nie bedzie lagów. ;) Budynki jako obiekty są inaczej odbierane przez gre niż NPC czy gracze więc nie będą powodowały takich lagów jak np tyle samo ustawionych NPC.

Opublikowano

no i co? co w tym fajnego?

może wyglądają nieco lepiej niż te oryginalne no ale proszę Was, to nadal chłam, wyglądają jakby robił je Mizune xD

Opublikowano

­Miazga, bardzo ładnie zrobione, aby czekać na start. :p

Opublikowano

ePeY4lG.png

Props! Podstawowe miasta to straszny syf robiony na odpieprz chyba.. 

W dodatku nie jest aż tutaj tyle obiektów, ja miałem u siebie więcej i nikt nie narzekał na lagi, w dodatku obiekty ymirowskie także..

Chciałbym zobaczyć miasta w pełnym rozmiarze bez ramek. :p

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...