Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzenie ip serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy jest możliwość sprawdzenia serwera na którym aktualnie się jest/było? bo nmg nigdzie znaleźć logów gry więc jeśli jest to w logach prosiłbym o napisanie jak znaleźć logi :v 

chodzi mi o serwer BungeeCord i potrzebne jest mi ip poszczególnych serwerów :)

pozdrawiam.

Opublikowano

A mi nie :P i mi chodzi np. o ip poszczególnych aren skywarsów

i ja mam XPeka więc 1 że zła ścieżka a 2 że ja właśnie tam logów nie mam ;)

jeszcze ktoś ma jakieś pomysły?

Opublikowano

Jeśli o to chodzi to spróbuj na serwerze wcisnąć F3 ale nie jestem pewien i na 80% się mylę, jeśli to nie pomoże to prawdopodobnie nie znajdziesz na to sposobu

r9wfFzB.png

Opublikowano

To nie działa i na pewno to się da zrobić bo serwer przekazuję clientowi tą informację a od wiarygodnego źródła wiem że da się to zrobić w jakiś prosty sposób ;) XDD

Opublikowano

W sumie jeśliby się dało każdy mógłby sobie wejść na serwer bez podawania hasła... Więc to troche bez sensu jest

r9wfFzB.png

Opublikowano

kliknij windows+r 

napisz %appdata%

wejdź .minecraft/logs

otwórz plik za pomocą winnrara czy 7zip'a

otwórz plik za pomocą notatnika czy notepad'a++

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

To nie działa i na pewno to się da zrobić bo serwer przekazuję clientowi tą informację a od wiarygodnego źródła wiem że da się to zrobić w jakiś prosty sposób ;) XDD

Nie da się tego zrobić :)

Łącząc się przykładowo z Skywars z sieci serwerów to tak na prawdę łączy się BungeeCord i przekazuje twojej grze otrzymane pakiety. Jesteś cały czas połączony z BungeeCordem i z nim wymieniasz dane. Gdyby było inaczej to grief serwerów byłby dużo prostszy (bo zakładam, że o to Ci chodzi :)))). Inny sposób to skanowanie otwartych portów jednakże wszystkie większe sieci serwerów umieją zadbać o zabezpieczenie ich regułami iptables/uruchamiając serwer na 127.0.0.1

Opublikowano

Nie do końca o grief ale coś podobnego :P.

W każdym razie jedna serwerownia została w ostatnim czasie tak zaatakowana ;). Być może nie korzystała z BungeeCorda tylko miała własny silnik ale w to wątpię. Gdybyś był tak dobry i mógł opisać na czym polega skanowanie portów i jak je przeprowadzić byłbym wdzięczny :D.  I jeszcze mam jedno pytanie na jakiej zasadzie ma postawienie serwera na localhoście ma go zabezpieczyć? 

Opublikowano

Heh, mozesz jedynie porty otwarte sprawdzać jezeli serwery są na jednej maszynie, i wtedy wbijasz ze swojego bungee, ostatnio taki włam był na cubegame, na takiej samej zasadzie sie włamałem, cubegame miało jeszcze kilka innych bugow.

Podaj mi IP serwerowni, moze cos zdziałam ;)

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Nie do końca o grief ale coś podobnego :P.

W każdym razie jedna serwerownia została w ostatnim czasie tak zaatakowana ;). Być może nie korzystała z BungeeCorda tylko miała własny silnik ale w to wątpię. Gdybyś był tak dobry i mógł opisać na czym polega skanowanie portów i jak je przeprowadzić byłbym wdzięczny :D.  I jeszcze mam jedno pytanie na jakiej zasadzie ma postawienie serwera na localhoście ma go zabezpieczyć? 

Program do skanowania - nmap

Uruchomienie serwera na localhoście spowoduje, że będzie niewidoczny w sieci, a wtedy w bungeecord dajesz ip: 127.0.0.1:port 

Ale zawsze lepiej jest wyciąć porty przez iptables i gotowe

@ElDorado123

nssv.pl ?

XDD

Opublikowano

@ElDorado123

Gdzie miał bym ci to wysłać? :)

@topic

Ok. Gdybym miał ten program to jak mam zeskanować porty serwa? Mam tylko ip lobby serwera a nie aren a właśnie je chce zdobyć. 

Oraz jeśli jest on postawiony na localhoście to nawet nie bd mógł na niego wbić... a co dopiero hakować ;), Więc żadny z publicznych serwów nie bd miał takiego ip .

Opublikowano

Nawet jak znajdziesz IP tych serwerów to nic Ci to nie da. Jeśli popularny serwer(ogarnięty) to ma zrobioną blokade że można wejść tylko z proxy(bungeecord)...

Inaczej każdy by tak robił. Chociaż raz spotkałem się z serwerem gdzie nie było takiej blokady i sobie zarobiłem na tym trochę ;-)

a na tej stronie:

https://pentest-tools.com/discovery-probing/tcp-port-scanner-online-nmap

możesz ONLINe zeskanować porty Nie musisz się bawić w żadne linuxy/programy

tylko port range ustaw

1 65500 

SKAN będzie trwał od 2 do 15 minut

POZDRAWIAM ;-)

liczę na OKEJKE jak pomogłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...