Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym pomyśle na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propozycja trybu G-Craft

Tryb: RPG

Sloty: 20 ewentualnie 30

Serwer ma być na styl starych dobrych pomysłów.

Brak dzieciaków i innych debili.

Każdy kto będzie chciał zagrać będzie musiał pisać do mnie, serwer będzie

miał WL cały czas, dodawać będę osoby TYLKO z tego forum ewentualnie

osoby które mają konta na innych w celu sprawdzenia ich historii tematów i tego co szukali

[Hacki czy coś w ten styl]

SgWN2nN.png

Fabuła

Tak więc zacznę od początków.

Znajdujemy się w mieście potocznie zwanym Acalypto.

Państwa zsyłają tutaj najgorsze szumowiny, znajdziesz tutaj

każdy rodzaj gniewu, każdy tutaj jest winny i skazany na śmierć na tej morderczej

ziemi...

Wielu stara się wydostać z tego miasta, gdzieś poza znaki runiczne.

Lecz każdego spotyka śmierć, nikomu nie udaje się wydostać z tego miasta.

...

Ludzie poza miastem żyją sobie spokojnie a my walczymy z tymi

potworami za karę...

decorative-element.png

Cele

Twoim głównym celem będzie wydostanie się

z więziennego miasta, musisz znaleźć odpowiednich ludzi aby pomogli Ci

zdobyć przedmioty które pomogą Ci zniszczyć magiczne runy.

Musisz przedostać się do bezpiecznych miast, gdzie w mieście nie ma smrodu i złodziei

Po odnalezieniu wyjścia musisz starać się nie trafić do

więziennego miasta, każde złamanie prawa miasta straż będzie miała Cię na celowniku

jeżeli zorientują się że jesteś uciekinierem zostaniesz tam znów

deportowany

Iść ciągle w górę, dostawać się do coraz wyższych sfer miasta

Stać się kupcem, monarchą bądź urzędnikiem.

decorative-element.png

Moby

Grupy mobów w różnych częściach mapy.

Im głębiej w mapę tym moby są silniejsze

Potwory z poziomami i własnymi mocami

decorative-element.png

Misje

Zadania które będziesz musiał wykonywać aby dostać przedmioty czy

dostęp do specjalnych pomieszczeń.

Pieniądze, przedmioty, moce, runy i zwoje

Bez nich nie wydostaniesz się z miasta

decorative-element.png

Bohater

Każdy sam tworzy swoją postać, startujemy z statystykami:

Życie: 3 serduszka

Jedzenia: 50%

Prędkość: 1 [standardowa]

Po wejściu nie będziemy posiadać nic, pusty plecak.

Brak przedmiotów z zestawów.

Wszystko trzeba zebrać samemu.

Za pieniądze kupić będzie można

Domy, przedmioty, wejściówki i masę innych przedmiotów

decorative-element.png

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Pomysł dobry w sumie dawno nie było dobrego serwera RPG a przynajmniej dawno na takim nie grałem a brak dzieci zachęca mnie bardziej do zagrania ^^

@1361622928-U485574.pngofftopic to mój nowy styl pisania :D

r9wfFzB.png

Opublikowano

Pomysł całkiem ciekawy, lecz musisz się postarać trochę, aby to wszystko wypaliło zgodnie z planem. Jeżeli rozgrywka będzie miła, dobra i zachęcająca, to na serwer może po pewnym czasie zawitać sporo ludzi. 

Co do tych kont w celu sprawdzania cheatów, to pamiętaj, że każdy może mieć już gotowe boty u siebie na komputerze lub po prostu poszuka gdzieś indziej na innych forach - nie upilnujesz tego całkiem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pomysł całkiem ciekawy, lecz musisz się postarać trochę, aby to wszystko wypaliło zgodnie z planem. Jeżeli rozgrywka będzie miła, dobra i zachęcająca, to na serwer może po pewnym czasie zawitać sporo ludzi. 

Co do tych kont w celu sprawdzania cheatów, to pamiętaj, że każdy może mieć już gotowe boty u siebie na komputerze lub po prostu poszuka gdzieś indziej na innych forach - nie upilnujesz tego całkiem.

Pozdrawiam.

Tak, 100% nie będzie, lecz jeżeli ktoś napisze mi na PW

"Dodaj mnie do WL" wtedy taka wiadomość jest odnośnikiem do profilu, tam znajdę zawartość konta sięgającą od początków konta do dnia dzisiejszego :)

I jeżeli znajdę tematy użytkownika pt. "Jak zainstalować huzuni/nodus/weepcraft" czy gdzie znajdę download tego hacka to taka osoba nie dostanie się na serwer

Pomysł dobry w sumie dawno nie było dobrego serwera RPG a przynajmniej dawno na takim nie grałem a brak dzieci zachęca mnie bardziej do zagrania ^^

@1361622928-U485574.pngofftopic to mój nowy styl pisania :D

Dzieci szukać będę w sposób postów, zawartość konta użytkownika powie mi wszystko, oferuje to 100% wszystkich for, więc nieważne z jakiego forum będzie mój gracz, będę wiedział jak się zachowuje.

Lecz ktoś może mieć multikonto żeby wejść i zniszczyć nam grę, w takim razie wymyśliłem opcję "staż na danym forum [może być MPC albo inne forum] minimum 2miesiące"

Czyli osoba która nie założyła konta na danym forum 2msc temu nie wejdzie na serwer ponieważ nie mam informacji o danej osobie :)

Serwer będzie max 30slotowy aby opanować chaos na czacie i w zachowaniu, nie chcę tworzyć mega serwera z 1 000 slotami tylko starą grę z fajną ekipą ;)

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

REF

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

REF

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Ogólnie lubię gry typu RPG i chętnie bym pojawił się na serveze :D

Mam tylko nadzieje ze taki server wypali :D

Opublikowano

To, że serwer ma jakąś tam fabułę, która nikogo nie interesuje (w większości przypadków) nie robi z serwera RPG. Planowany jest czat IC i OOC jak również karty postaci?
Sam pomysł jest bardzo ciekawy jednak biała lista może spowodować, że serwer będzie świecił pustkami. Na twoim miejscu poszukałbym innego zabezpieczenia przed osobami używającymi wszelakich ułatwień w rozgrywce.

Opublikowano

@Ingus Niestety, na starcie pojawi się 20 osób, po selekcji na hacki i słownictwo zostanie max 10/15

I szczerze wolę 10 osób które zaje**ście się bawią niż 20 które się denerwują na innych graczy, wolę ogarniać cały serwer z 20 slotami niż nic ni wiedzieć na temat gracza z 1 000slotami.

Tak więc serwer będzie max 30/40 slotowy nie więcej, zacznę od 20 slotów.
Biała lista ma za zadanie ograniczyć pisanie błędami, hacki, przekleństwa i tym podobne rzeczy.

W postać nie będę ingerował, dostaniecie kilka umiejętności które sami ulepszycie i sami stworzycie Tanka, Maga, Wojownika, Ninje.

Czat będzie wyglądał tak:
Krzyk zasięg 200kratek
Normalny 40kratek
Wołanie: Ogólny czat widoczny wszędzie lecz dostępny raz na 15sekund
Szept zasięg 5kratek

Fabuła ma za zadanie dać mi pomysł na zadania, wiem że 80% nawet nie czyta jej więc jest zbędna ale jakieś pojęcie czemu jest tak a nie inaczej być musi :p

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

@ref

Jesteśmy Graczami!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomysł masz dosyć ciekawy, fajnie byłoby w końcu zobaczyć coś nowego. Nie wiem czy dodanie white-listy wyeliminuje dzieciarnię - chyba, że zrobiłbyś jakąś weryfikację na TeamSpeaku.

Życzę powodzenia w realizacji projektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...