Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet - DNS

Gość Husoc

Pytanie

Opublikowano

­Witam. Mam problem z internetem bezprzewodowym na moim komputerze. W centrum sieci i udostępniania, wszystko jest normalnie wykrywane - połączenie z internetem właściwie występuje, ale po wejściu w jakąkolwiek przeglądarkę - brak dostępu do sieci tak samo z grami. Podczas próby otwarcia jakiejkolwiek strony internetowej w przeglądarce Chrome wyskakuje komunikat "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET". Komputer zachowuje się tak jakby dostęp do internetu był - tzn. w pasku zadań normalnie występuje połączenie, w centrum sieci i udostępniania również wszystko jest w porządku. Może to wydawać się głupie, ale problem wystąpił wczoraj wieczorem kiedy to na skype napisała do mnie osoba (oczywiście bot) z pytaniem czy nie chciałbym podzielić się zdjęciami, od razu odpisałem i zablokowałem tą osobę po czym mój internet nagle "zniknął" - dosłownie zaraz po tym jak wysłałem ją na czarną listę. 
Najlepsze jest to, że skype działa mi normalnie.

@Edit
Drobna poprawka, dopisałem "bez" w "przewodowym" - internet mam bezprzewodowy.  -.-

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Problem jest z DNS'em jak widać, a ten protokół odpowiada za tłumaczenie adresow IP na nazwe stronny, lub odwrotnie.

Ten bot nie był przyczyną Twojego problemu, chyba że istnieją takie boty, które nie potrzebują dostępu do Twojego komputera, aby coś w nim pogrzebać :P

Wracając do tematu, sprawdź swój router, lub też może być to przyczyną źle skonfigurowanego protokołu DNS  w karcie sieciowej.

Z takim problemem, trudno dokładnie wytłumaczyć coś pisząc, bo w informatyce czasami nie ma jednego rozwiązania na dany problem.

Opublikowano

Witam po raz kolejny, przepraszam, że nie odpisałem na wiadomość zamieszczoną wyżej, ale jakoś nie mogłem znaleźć ostatnio czasu by odpisać. Ogólnie rzecz biorąc problem rozwiązany, jednakże nastąpił kolejny, który również mnie strasznie irytuje. 
Łącze internetowe jest, strony www działają jak należy, buferowanie filmów na youtube czy innych stronach również działają bez zarzutu, jednakże nie mogę wejść do żadnej gry, która potrzebuje dostępu do internetu - przykładem może być gra League of Legends czy chociażby BattleField.­ Próbowałem wszystkiego w cmd, ale bez skutków (wpisywałem różne polecenia typu 
netsh winsock reset,  ipconfig /flushdns).  Serwery DNS to : 8.8.8.8 i 8.8.4.4, także tą opcje można również wykluczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...