Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VAC ERROR

Niemek1878

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć mam taki problem gdyż grając wczoraj na serwerze wywalilo mnie powod VAC ERROR no to jak zawsze robie reinstall potem spojnosc plikow i postanawiam sobie zagrac faceita znowu dostaje vac errora no to robie spojnosc plikow nastepnie gram sobie mm'a i po raz kolejny mnie wyrzuca z tego powodu ,wkurzony robie reinstalla i odpalam kolejnego mm'a i po raz kolejny mnie wyrzuca. Taka sytuacja nigdy nie miala miejsca.. Wiecie moze co zrobic :/?

Pozdrawiam

Opublikowano
Napraw usługę Steam

Może to także oznaczać uszkodzenie usługi Steam. Spróbuj naprawić usługę Steam:

• Wyłącz aplikację Steam.
  • Wejdź w menu Start > Uruchom ([Windows] + R)
  • Wpisz następujące polecenie:

„C:\\Program Files (x86)\\Steam\\bin\\SteamService.exe” /repair

(Jeśli aplikacja Steam została zainstalowana w innej lokalizacji, zamień C:\\Program Files (x86)\\Steam na właściwą ścieżkę.)

Wykonanie tego polecenia wymaga uprawnień administratora i może potrwać kilka minut.
  • Uruchom ponownie aplikację Steam i sprawdź, czy błąd wciąż występuje.
Włącz kontrolę integralności jądra

Kontrola integralności jądra musi być włączona, aby mozna było grać na serwerach zabezpieczonych przez system VAC. W celu włączenia tej funkcji, wykonaj poniższe kroki:

• Naciśnij przycisk Start, a następnie wybierz „Wszystkie programy” i „Akcesoria”.
  • Kliknij prawym przyciskiem myszy na „Wiersz polecenia” i wybierz „Uruchom jako administrator”.
  •  
  • - Uwaga: w przypadku systemu Windows 8 należy nacisnąć klawisze Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator)”.
  •  
  •  
  • W wierszu poleceń wpisuj następujące komendy, zatwierdzając każdą klawiszem Enter:

bcdedit /deletevalue nointegritychecks
    bcdedit /deletevalue loadoptions
  • Uruchom ponownie komputer.
  • Uruchom Steam i sprawdź, czy problem wciąż występuje.
Wyłącz debugowanie jądra

Debugowanie jądra musi być wyłączone, aby można było grać na serwerach zabezpieczonych przez system VAC. W celu wyłączenia tej funkcji, wykonaj poniższe kroki:

• Naciśnij przycisk Start, następnie wybierz „Wszystkie programy” i „Akcesoria”.
  • Kliknij prawym przyciskiem myszy na „Wiersz polecenia” i wybierz „Uruchom jako administrator”
  •  
  • - Uwaga: w przypadku systemu Windows 8 należy nacisnąć klawisze Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator)”.
  •  
  •  
  • Wpisz następującą komendę w wierszu poleceń i naciśnij klawisz Enter:

bcdedit /debug off
  • Uruchom ponownie komputer
  • Uruchom Steam i sprawdź, czy problem wciąż występuje.
Włącz DEP

Zapobieganie wykonywaniu danych (DEP, Data Execution Prevention) musi być włączone, aby można było grać na serwerach zabezpieczonych przez VAC. W celu przywrócenia domyślnych ustawień DEP, wykonaj poniższe kroki:

• Wyjdź ze Steam.
  • Naciśnij przycisk Start, a następnie wybierz „Wszystkie programy” i „Akcesoria”.
  • Kliknij prawym przyciskiem myszy na „Wiersz polecenia” i wybierz „Uruchom jako administrator”.
  •  
  • - Uwaga: w przypadku Windows 8 należy nacisnąć klawisze Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator)”.
  •  
  •  
  • Wpisz następującą komendę w wierszu poleceń i naciśnij klawisz Enter:

bcdedit.exe /deletevalue nx
  • Uruchom ponownie komputer.
  • Uruchom Steam i sprawdź, czy problem dalej występuje.
Uruchom ponownie komputer

Jeśli problem występuje na wszystkich serwerach, możesz spróbować go naprawić poprzez wyłączenie aplikacji Steam i ponowne uruchomienie komputera.

Oprogramowanie powodujące konflikty

Ten problem może być powodowany przez oprogramowanie firm trzecich wywołujące konflikt z grą lub aplikacją Steam. Uruchom ponownie komputer oraz aplikację Steam i grę z wyłączonym oprogramowaniem firm trzecich.
(tekst z https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2117-ILZV-2837&l=polish)

Opublikowano

Wpisalem wszystkie komendy oprócz tych bcdedit /deletevalue nointegritychecks

bcdedit /deletevalue loadoptions ,ponieważ jak to wpisywałem wyskakiwał jakis blad :P 

Opublikowano

Mi akurat pomogła opcja "Bddedit /deletevalue"
Ewentualnie może to być problem hud'u, z którego korzystasz (o ile korzystasz) czasami ten błąd sam przechodzi.

Opublikowano

Nie nie korzystam z tego :P

No mam nadzieje ,ze problem sie rozwiaze 

Ale nawet jak bym chcial sprawdzic czy już nie mam tego vac errora to musze mma zagrac ,a tam ryzykuje kolejnym wyrzuceniem mnie ,a na serwerze nie wiem ile bym musiał grac by to sprawdzic 

PS. Vac error prawie zawsze wystuje w okolicach 15-20 rundy z tego co zauwazylem 

Opublikowano

Musze dodać ,że przed tymi vac errorami robilem reinstall steama ,wczesniej zdazyly sie vac errory ,ale nie tak czesto po reinstallu csa wszystko bylo ok :/

PS. Mimo ,ze wpisalem te komendy po raz kolejny mnie wyrzucilo ;c Zrobilem kolejny reinstall steam zobacze co sie uda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...