Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączenie przejściówki VGA

MinecrafcikMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Dzisiaj kupiłem taką przejściówkę : http://allegro.pl/pr...5560617865.html, przyszła szybko, biorę drugi monitor podłączam kabel hdmi normalnie i do przejściówki a przejściówkę do komputera, a monitora nie czyta, pytanie do was czy muszę jeszcze jedną kupić taką przejściowkę i połączyć z kablem hdmi i przejściowką połączyć z monitorem? Czy coś źle robię, proszę o pomoc.

Pomogłem ? DAJ PLUSIKA :D

Opublikowano

Musisz kupić konwerter

Nie napisałeś jak podłączasz  vga na hdmi czy hdmi na vga tylko bezsensowny bełkot 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

jaki konwerter?

JUż tłumaczę jak mam podłączone.

Z monitora leci kabel vga, na końcu łączy się on z przejściówką dvi i ta przejściówka idzie do wejścia na dvi.

Opublikowano

masz dvi i? twoja karta na pewno ma złacze cyfrowo-anologowe? może być też i tak, ja u siebie mam 2x dvi i i tylko jedno jest cyfrowo-anologowe

­

Opublikowano

To jest analogowa przejściówka VGA na DVI-I nie działa na DVI-D i dla cyfrowych  HDMI , trzeba mieć konwerter VGA na dowolne cyfrowe wyjście 

Nowe grafiki mają jedno wyjście VGA   albo normalne DSUB albo DVI-I, zawsze działa jedno i nie można podłączać dwóch na raz pod monitory analogowe. Niektóre karty tylko to umożliwiają  

Opublikowano

No a pomożesz mi to odpalić? Bo podłączam i nic...

Mam windows 8, geforce 9500 GS, jeśli możesz to krok po kroku :D

Opublikowano

A po co kiedy nie podłączysz przejściówką

Wyjście VGA jest tylko jedno  i działa tylko na DSUB  albo DVI-I

Podłącz drugi monitor na DVI-D / DisplayPort / HDMI 

Opublikowano

Mam tak jak na tym obrazku.

1.jpg

"Złącze DVI-D na karcie graficznej przesyła wyłącznie sygnał cyfrowy, podczas gdy złącze DVI-I przesyła zarówno sygnał cyfrowy, jak i analogowy." Tak też wyczytałem.

Opublikowano

Co mnie to obchodzi jak wygląda, chyba nie czytasz co napisałem.

Działa zawsze tylko jedno wyjście z sygnałem VGA  , D-SUB albo DVI-I analogowe , nigdy nie działają obydwa na raz więc analogowych monitorów nie podłączysz dwóch na raz przez sygnał analogowy.

Chcesz podłączyć podłącz do DVI-I z konwerterem cyfrowo-analogowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...