Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Publiczny serwer na zwykłym komputerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzie w punktach jak zrobić własny serwer spigot na własnym komputerze tylko chce żeby serwer był publiczny nie lan nie hamachi tylko taki serwer jak:

mineserwer.pl, jasmc.pl, mcsurvi.pl

cat-banner.png                                                OBSERWUJ MOJE POSTY :3

Opublikowano

Te serwery są postawione na serwerach dedykowanych (jas ma dodatkowo jeszcze vps)

Aby mieć serwer publiczny na własnym komputerze musisz mieć "ip zewnętrzne" i odblokowane porty

Opublikowano

@Wampir7858 a gdzie można kupić serwer dedykowany lub vps :3

cat-banner.png                                                OBSERWUJ MOJE POSTY :3

Opublikowano

Nie chodzi mi o hostingi vps tylko maszyny vps dla siebie bo nie chce płacić 500zł na miesiąc tylko kupić maszynę vps za 1000zł i mieć spokój

Opublikowano

@Krejzifik nie opłaca się. Brak supportu, pomocy technicznej, wymiany zespołów za darmo, musisz sam wszystko skonfigurować, problemy z łączem etc. Najlepiej kup na hostingu i nie będziesz miał problemów. (PS. dedyki są za 500 i więcej / mieś., vps tańsze)­.

A żeby kupić musisz sam poskładać.

aw

Opublikowano

Nie chodzi mi o hostingi vps tylko maszyny vps dla siebie bo nie chce płacić 500zł na miesiąc tylko kupić maszynę vps za 1000zł i mieć spokój

Jak kupisz u siebie na kompie czy swoją maszyne (serwer) to i tak płacisz co miesiąc ogromne sumy (prąd i internet) za VPS możesz sobie płacić np 90 zł miesięcznie a na serwer u siebie będziesz płacił już ok 700 zł miesięcznie (trudno prąd i net kosztują). Zresztą dobrej maszyny serwerowej nie kupisz za 1000 zł pomnóż ją sobie razy 10...

Ale jak już chcesz musisz mieć:

1. Szybkie łączę

2. Zewnętrzne IP i odblokowane porty

3. Umiejętność obsługi maszyny

4. Dobre chłodzenie

5. Dobrą maszyne

6. conajmniej 1000 zł miesięcznie na konserwacje, podatki, utrzymanie.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Nie polecam na komputerze. 

Nie lepiej byłoby Ci kupić serwer? Taki mały to chyba nawet za 5zł kupisz.

Opublikowano

@Diegool

Czy Ciebie pojebało?

1000 zł na msc? Hahahaha nie no żeś dojebał... Najpierw sprawdź ile taki serwer by Ci zeżarł prądu... Jak dobry zasilacz to nawet 200 zł nie zapłacisz za sam prąd... a Internet to nawet jeśli masz z orange to nie zapłacisz więcej jak 100zł i to jeszcze z łączem nawet do 300mb/s... skąd Ty wziąłeś 1000zł!? i tak wgl jakie podatki? jak nie masz zarejestrowanej firmy bo wgl nie prowadzisz działalności to co Ty chcesz płacić?... Konserwacje.. Jeśli już ktoś się bierze za takie coś to najlepiej by było jakby się na tym znał a wtedy moze sobie sam prowadzić konserwację... proszę Cię jak się nie znasz, nie orientujesz się w cenach to najlepiej kliknij w krzyżyk w prawym górnym rogu bo wprowadzasz ludzi w błąd...

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

@Diegool

Czy Ciebie pojebało?

1000 zł na msc? Hahahaha nie no żeś dojebał... Najpierw sprawdź ile taki serwer by Ci zeżarł prądu... Jak dobry zasilacz to nawet 200 zł nie zapłacisz za sam prąd... a Internet to nawet jeśli masz z orange to nie zapłacisz więcej jak 100zł i to jeszcze z łączem nawet do 300mb/s... skąd Ty wziąłeś 1000zł!? i tak wgl jakie podatki? jak nie masz zarejestrowanej firmy bo wgl nie prowadzisz działalności to co Ty chcesz płacić?... Konserwacje.. Jeśli już ktoś się bierze za takie coś to najlepiej by było jakby się na tym znał a wtedy moze sobie sam prowadzić konserwację... proszę Cię jak się nie znasz, nie orientujesz się w cenach to najlepiej kliknij w krzyżyk w prawym górnym rogu bo wprowadzasz ludzi w błąd...

Założenie serwera to jest już działalnoś gospodarcza ;)

Z Orange? Mają najbardziej zasyfione łącza w polsce i chcesz z orange? Normalny jesteś czy cie głowa boli? Prąd? Dzieciaku jak nie płacisz rachunków to się nie odzywaj.

Ja za swój mały serwer 24/7 musze płacic 300 msc (a mam z taurona osobny licznik na serwer) < chłodzenie itd. Jak do tego sobie dodasz dodatkowe zużycie prądu przez chłodzenie będzie około 600zł na miesiąc a jak ma w domu to będzie tego więcej... internet to kolejne 100zł, więc daje to nam 700 zł na miesiąc. A teraz droga dziecino  policz sobie dodatkowo zepsute komponenty typu ram i dochodzi ci kolejne 200 zł na rok... na miesiac może zapłacic od 500 zł do 1000 zł a nie biorę tego znikąd.... A jak jest amatorem no to wybieram tą sytuacje... Teraz Ty usuwasz swój post bo się nie znasz na rachunkach... A prąd niestety jest bardzo drogi w Polsce

r9wfFzB.png

Opublikowano

Po 1 to serwer to nie to samo co pc.

Kupuje sie go gotowego (tzw domowy serwer plików).

Wystarczy wsunąć dyski (najczęściej 3.5 sata) i zainstalować system (windows server, linux server) i można stawiać serwer do minecraft. 

Koszt takiego serwera jest różny. Zależy od firmy i parametrów. 

Ceny zaczynają się od kilkuset złotych a dochodzą do paru tysięcy. 

Po zakupie naszego serwera, wydatki to opłata za prąd (serwer ciągnie niewiele więcej co telewizor czy pc) oraz internet (zwykła opłata miesięczna) np w neostradzie zaczyna się już od 40 zł/mc z prędkością przesyłu do 10mb/sek.

Serwer znajdziesz na alledrogo lub innych portalach handlowyh (np. morele.net, ceneo).

Np ten jest idealny pod większy serwer mc: http://allegro.pl/serwer-dell-t20-xeon-e3-quad-16gb-2tb-ws2012-15clt-i5153259169.html

@AntyDelete

Proszę nie usuwać linku. Staram się chłopaka naprowadzić :P 

Opublikowano

Założenie serwera to jest już działalnoś gospodarcza ;)

Z Orange? Mają najbardziej zasyfione łącza w polsce i chcesz z orange? Normalny jesteś czy cie głowa boli? Prąd? Dzieciaku jak nie płacisz rachunków to się nie odzywaj.

Ja za swój mały serwer 24/7 musze płacic 300 msc (a mam z taurona osobny licznik na serwer) < chłodzenie itd. Jak do tego sobie dodasz dodatkowe zużycie prądu przez chłodzenie będzie około 600zł na miesiąc a jak ma w domu to będzie tego więcej... internet to kolejne 100zł, więc daje to nam 700 zł na miesiąc. A teraz droga dziecino  policz sobie dodatkowo zepsute komponenty typu ram i dochodzi ci kolejne 200 zł na rok... na miesiac może zapłacic od 500 zł do 1000 zł a nie biorę tego znikąd.... A jak jest amatorem no to wybieram tą sytuacje... Teraz Ty usuwasz swój post bo się nie znasz na rachunkach... A prąd niestety jest bardzo drogi w Polsce

a w tej bajce sa smoki ? 300zl za sam prad pod serwer ? zmien dostawce bo cie w c***a robia 

wychodzi na to ze serwer bierze ponad 390W/h 

tyle to nawet 2 xeony nie wezma przy 100% obciazenia 

Opublikowano

U mnie w  domu są 2 komputery + 2 telwizory + konsola ps4 i rachunki wychodza po ok 500zł więc nie wiem jakim cudem serwer mógłby tyle naciągnąc.. 

Opublikowano

ZAMYKAM TEMAT

nie mam tyle ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...