Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do stworzenie drugiego wirtualnego pulpitu

GaCeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest jakiś program który zrobi mi drugi wirtualny pulpit z tym że jak przejde na prawdziwy pulpit to na tamtym pulpicie wirtualnym będzie działał skrypt ruszający myszką na tamtym wirtualnym pulpicie nie ruszając myszką na moim prawdziwym pulpicie ?­

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Nie i tak zarazem, są programy do obsługi dwóch myszek, i wystarczy napisać do nich skrypt. Jeśli taki program działa ci w tle z jedną myszką to bez problemu z dwoma, jak nie to sobie odpuść no chyba że sam cosś takiego napiszesz. 

Opcją jest myszka sprzętowa coś w rodzaju bota na penie, popularna w ameryce południowej i filipinach do robienia botów  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na 1000% nie ma takiego programu? ­

Próbowałem na Virtual Boxie ale myszka się bugowała w grach nie dało się sterować tak szybko chodziła 

@Edit

Czy da sie przerobic skrypt .ahk aby wysyłał polecenia(ruchy myszka i klikniecia) do wskazanego okna(gry) ?

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Pewnie da to w końcu to samo co autoit 

Opublikowano

Chyba będzie jak sobie napiszesz, dobrych działających to ci raczej nikt nie da 

Opublikowano

Skoro jest to sobie sprawdzaj a nie pytaj, jest dziesiątki funkcji do tego ale jak ci napisałem obsługę będziesz musiał napisać sobie sam 

Aktualnie żaden z prostych i dostępnych skryptów nie działa w tle a autorzy działających nie udostępnią raczej kodów :) 

Opublikowano

Idz do działu autoit albo przynajmniej przeczytaj cokolwiek co tam napisano na ten temat. Program może sobie napisać każdy ale do każdej gry indywidualnie  trzeba sobie stworzyć indywidualnie pod API gry taki skrypt. 

Nie znam nikogo z forum kto by w ogolę osiągną i rozwiązał ten problem w skrypcie dla myszki działającej w tle nawet przy użyciu nomadmemory zrobienie skryptu bez zewnętrznych bibliotek jest trudne 

Zresztą napisałem ci możliwe jest sprzętowe osiągnięcie tego , najprościej klawiaturą albo myszką, sam używam Logitech z serii G  ( tych od 400 zł w górę ) .

Byle jakie skrypty działają bez problemu dzięki oprogramowaniu myszki czy klawiatury dokładnie jak chcesz. 

Opublikowano

To się naucz robić makra by współpracowały z grą skoro masz myszkę, potem tylko program do obsługi dwóch myszek użyć. 

Szukaj, mi się nie chce, podpowiem ci tylko że temat z programem kiedyś już był tu na forum w dziale komputery .

Przy dwóch monitorach działa bo moja klawiatura idealnie steruje myszką, przy wirtualny zadziała pewnie jak będziesz wiedział jakie koordynaty wpisać. 

Co do reszty to nawet nie licz że będziesz mógł bez problemu używać pulpitu czy drugiego ekranu, jak ci usiłuję to powiedzieć potrzebujesz  rozbudowanego skryptu napisanego specjalnie do tej gry  przynajmniej z obsługą API gry np z nomadmemory w Autoit 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...