Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Efekt trawy

Mark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dzisiaj mam dla was nową trawę jest zrobiona nietypowo gdyż jako efekt :D.

Minus jest taki, że nie zależnie od otoczenia posiada własne oświetlenie.

Prezentuje się ona tak:

ENR8aWn.jpg

DL:

http://www2.zippyshare.com/v/ACxmxs86/file.html
https://www.virustotal.com/pl/file/03b96d7d4d16e38668a1ea6626103821d685bb37e62a55ff9c16c15d4b61a59f/analysis/1438007943/

Mam nadzieje, że komuś się przyda :)

^^

Opublikowano

W grze jak dodasz mde jeden obok drugiego to są przez siebie przezroczyste, także wygląda to ładnie tylko w WE :P
Swoją drogą przy tej ilości efektów, nie wyobrażam sobie sprawności tej mapy nawet na normalnym kompie.

Trochę Cię poniosło :P

QTIn6VZ.png

Opublikowano

W grze jak dodasz mde jeden obok drugiego to są przez siebie przezroczyste, także wygląda to ładnie tylko w WE :P

Swoją drogą przy tej ilości efektów, nie wyobrażam sobie sprawności tej mapy nawet na normalnym kompie.

Tak nie jest:P  Polecam ci zobaczyć na womie, treen robił tam tego typu trawę i śmiga bez problemu :D

Tutaj dowód żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10991326_1581895535361678_9134361533095492800_n.jpg?oh=c3c5d7a181997d91095b03952cf2998d&oe=565488A2

^^

Opublikowano

­Fajna ta trawka, jeszcze przydałoby się żeby się bujała tak jakby wietrzyk wiał . :D

@down. ten filmik co był w mt2 - media ta ?

Opublikowano

­Fajna ta trawka, jeszcze przydałoby się żeby się bujała tak jakby wietrzyk wiał . :D

To jest mde wiec mozna w nim robic i ruch ;) wiem coś na ten temat xD Tak poza nawiasem z tego co mi wiadomo już jedna osoba zagranica ma tekstury w hd bo wbudowala do metina directx10

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Tak nie jest:P  Polecam ci zobaczyć na womie, treen robił tam tego typu trawę i śmiga bez problemu :D

Tutaj dowód żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10991326_1581895535361678_9134361533095492800_n.jpg?oh=c3c5d7a181997d91095b03952cf2998d&oe=565488A2

Tak ale na tym screenie nie ma możliwości zobaczenia tego :D

Chodzi o to że rośliny prześwitują np. jak przez rośline A, oglądasz roślinę B która jest za rośliną A.

Bo takto to wygląda to fajnie, tzn. mde, bo ten ss średni

QTIn6VZ.png

Opublikowano

Tak ale na tym screenie nie ma możliwości zobaczenia tego :D

Chodzi o to że rośliny prześwitują np. jak przez rośline A, oglądasz roślinę B która jest za rośliną A.

Bo takto to wygląda to fajnie, tzn. mde, bo ten ss średni

To jest mde nie prześwitujące :D Można to uzyskać w world editorze :) 

^^

Opublikowano

Tez pierwsze co mi przyszło na myśl to to, że komputery nie będą wyrabiac... bo trawa jak trawa, jak już ma być to ma być jej dużo, a jako efekt to nie będzie zbyt mądre rozwiązanie, to już lepiej dodać trawe normalnie jako spt. Sam pomysł spoko, ale w metinie się to raczej nie sprawdzi na większa skale, chyba, że sporadycznie w paru miejscach na mapie

Opublikowano

­

Tez pierwsze co mi przyszło na myśl to to, że komputery nie będą wyrabiac... bo trawa jak trawa, jak już ma być to ma być jej dużo, a jako efekt to nie będzie zbyt mądre rozwiązanie, to już lepiej dodać trawe normalnie jako spt. Sam pomysł spoko, ale w metinie się to raczej nie sprawdzi na większa skale, chyba, że sporadycznie w paru miejscach na mapie

Bo z ciebie taki technik jest.

Co do Marka, dobry pomysł, tylko trawa nie za bardzo estetycznie wygląda , według mnie oczojebne. Ale pomysł jak najbardziej trafiony ;)

Opublikowano

Mi tam się w grze podoba :)

Zacznijmy od tego czy potrafisz dodać tą trawkę na mapę, developerze Cannzasie.  <3

topic. Zbędny bajer jak dla mnie, co prawda urozmaicenie jakieś będzie, ale przy tym będą spadki na płynności gry. :P

11136348493818868344.png

Fanapge (Kliknij w sygnaturkę.)

Opublikowano

Jak zobaczyłem temat z trawą to aż przypomniał mi się serwer Mortyriusza i jego trawy na mapie. Tak mi metek ścinał, że to było przegięcie xD A do porównania dodam, że gram w GTA V na full detalach xD

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niedługo żeby zagrać w metina potrzebna będzie specyfikacja jak pod Wieśka 3  xD

brakuje traktowa xD

co do trawy no fajna jak twa xDD

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...