Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim pomyśle na serwerze, czy ma on przyszłość?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chce zrobić serwer coś w stylu FreeBuild + RolePlay, że trzeba samemu zarobić na działkę np. poprzez sprzedaży diamentów,drewna oraz pracy pod komendą /jobs. Gdy gracz ma już swoją działkę buduje co chce na niej + może wykupić targ gdzie będzie handlował.

Piszcie swoje zdanie [ Mam taki serwer w planach ] 

Opublikowano

z checia bym na takim serwerze zagral. Sklep musial by miec wszystkie itemki dostepne (bez spawnerow). Fajnie by bylo jak by gracz mogl wykupic /warp do swojej dzialki gdzie by mogl swoj wlasny sklep zrobic. Na spawnie mogla by byc tablica na ktorej wszystkie tego typu warpy sa wypisane.

na 100% bym zagral jak by serwer mial tylko 1 mape. Na tej mapie by byly 2-3 miasta w ktorych mozna by bylo kupic dzialki.

No i oczywiscie serwer musi byc na 1.8.x (Nie 1.8+1.7, ma byc tylko 1.8). Rozwala mnie jak 3/4 serwerow reklamowanych tutaj wciaz jest na 1.7.2.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Z chęcią bym pograł na takim serwerze :) Gdyby był jakiś sklep z monetami i rangami. Gdyby były jeszcze jakieś hotele apartamentowce i domy do kupienia/wynajęcia. Sklep na tabliczkach na działce.. Wyspy do kupienia itd

Pomogłem? Daj lajka! ;)

kAosmJi.jpg

Opublikowano

z chęcią bym na takim serwerze zagrał.

Jakby były do kupienia posiadłości różne

można robić sklepy...

ciekawe. :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

taki serwer nie ma przyszłości. Na forum wiadomo, ooo super serwer z chęcią bym pograł na takim czymś ale to są randomowe osoby które można zliczyć na palcach jednej ręki, jeśli chcesz mieć dużo graczy to na pewno nie z tym trybem, no chyba że starczy ci 10 w dobrych przypływach 20 graczy to spoko tryb.

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Serwer ma przyszłość, dlaczego tak myślę? Już się rozpisuje.

Ludzie uwielbiają grać na serwerach FreeBuild dla chilu, bez stresu, bez masówek (pvp) tak po prostu żeby chwilę popykać dla przyjemności. Ale to nie jedna zaleta tego trybu, po prostu można wykazać się kreatywnością, zbudować z kolegą domek, który będą podziwiać sąsiedzi z pobliskiego terenu :). Sam z chęcią bym zagrał na takim serwerze, lecz musi on być dopracowany, zadbany i "dopieszczany" jak tylko się da. Na serwerze nie może być zwykła mob arena w celu rozrywki, to nie wystarcza :/ Trzeba trochę ruszyć mózg i poszukać takiego temu który by przyciągną tłumy ludzi, a co do ludzi to wiadomo że serwer nie może być 10 slotowy ze zwykłej oferty "dirt". Czy serwer powstanie zależy tylko od Ciebie, i czy możesz poświęcić wystarczająco dużo czasu.

Opublikowano

Powiem ci tyle wszystko zależały od tego jaką bd miał maszyne i jakie będziesz miał pluginy-skrypty na te tryby. I jak rozreklamujesz swój serwer.

Opublikowano

Zacznę tak: pamiętacie serwer Dwa Światy pod szyldem mycraft? Niegdyś chyba największy serwer wraz z s.mycraft.pl w Polsce. Dwa Światy był to serwer typu FreeBuild+Survival z lekką nutą RolePlay. Wiadomo jak to było, wchodziło się na serwer, szło się na mapę surowcową, zbierało troszkę drewna, kamienia itd. szukało miejsca na działkę, budowało domek i pisało do moderatora prośbę o cuboida, a potem się zbierało pieniądze, sprzedawało domy, kupowało działki, biznes się kręcił... Ale wracając do tematu, czy zagrałbym na takim serwerze? Otóż nie, nie zagrałbym ponieważ nie gram już w Minecrafta, nie podoba mi się obecna jego wersja, nie podoba mi się masa serwerów typu hardcore, pvp, minigames i nie widzę już przyszłości dla tej gry, a nikt poza samym Chlitto ( niegdyś właściciela serwera Dwa Światy ) nie przywróci starych dobrych czasów jakiś spędziło się na jego serwerze i znajomości, których się tam zawarło. Czy taki pomysł wypali? Wypali, ponieważ dzisiejsi gracze Minecrafta nie pamiętają tych dobrych czasów kiedy to były tylko serwery FreeBuild. Dla niektórych to będzie nowość, aczkolwiek może być też tutaj pewien minus, ponieważ nowości często szybko się nudzą. Ale spróbować warto. Tyle, że na mpcforum było już tyle tematów odnośnie "Czy chcecie taki serwer?" i żaden jeszcze nie powstał.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie wiem co o tym myśleć jednak pamiętaj ,że jeśli serwer będzie na 1.8.x zgodnie z EULA nie możesz sprzedawać za sms itemów, rang itd.

Opublikowano

Nie wypali, bo to nie ma najmniejszego sensu. Albo serwer jest RP albo nie. Twój pomysł nie jest oryginalny, takie serwery robiono już na samym początku, kiedy sam zaczynałem. Serwery freebuild muszą mieć 'określone warunki', by działały, a twój już ich nie spełnia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ohh, jak dużo tego było.
Ohh, jak dużo tego było źle zrobione.
Nah, jeśli administracja nie ograniczałaby się do 10 latków z chęcią bym zagrał.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Aż przypomniały mi się czasy "craftboard'a" gdzie serwer był dzielony na miasta, a w każdym mieście inny sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...