Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra ktoś?

Ragenus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, tam gra bardzo dużo osób. Wszyscy tak piszą ''na NA lepiej'' ''graj na NA, bo EU już upada'', ale na NA nie jest tak kolorowo. Pograłem tam z miesiąc różnica pingów jest ogromna. Skilli używam z 1-2 sek. opóźnieniem.

Mimo że jest duży hejt na gameforge, to i tak wole grać na EU, niż z takimi lagami na NA.

Opublikowano

A da radę znaleść kogoś na insty na niższych lvl ? Bo zacząłbym od nowa a pamiętam że na instach fajnie lvl leciał 

Opublikowano

A da radę znaleść kogoś na insty na niższych lvl ? Bo zacząłbym od nowa a pamiętam że na instach fajnie lvl leciał 

Szczególnie na te instancje jest sporo osób. Ogólnie jest to najlepszy sposób na exp, więc pt znajdziesz w 5-10min.

Opublikowano

Tak, tam gra bardzo dużo osób. Wszyscy tak piszą ''na NA lepiej'' ''graj na NA, bo EU już upada'', ale na NA nie jest tak kolorowo. Pograłem tam z miesiąc różnica pingów jest ogromna. Skilli używam z 1-2 sek. opóźnieniem.

Mimo że jest duży hejt na gameforge, to i tak wole grać na EU, niż z takimi lagami na NA.

Jeżeli grasz na wood pc to nie dziwne. Gram na NA od paru dni, żadnych większych skoków pingu nie mam. A postać używa mi i tak bardzo szybko skili, że nawet nie odczuwam tych "pingów". Niestety wersja EU o wiele bardziej Cię wykosztuje niż wersja NA, cały czas ludzie przechodzą na serwery Amerykańskie czemu? Bo tutaj są eventy z których można dostać fajne nagrody, a gejforg zamiast robić event od razu dodaje te nagrody do "item shopu" za złotóweczki.

Ale garstka osób nadal gra na serwerach EU, nie dziwne zostali pewnie sami starzy wyjadacze, którym ciężko byłoby porzucić wszystko co zdobyli. Słyszałem, że na tym serwerze gra sporo polaków więc jak najbardziej Ci go polecę :)

True love survives all

Opublikowano

Jeżeli grasz na wood pc to nie dziwne. Gram na NA od paru dni, żadnych większych skoków pingu nie mam. A postać używa mi i tak bardzo szybko skili, że nawet nie odczuwam tych "pingów". Niestety wersja EU o wiele bardziej Cię wykosztuje niż wersja NA, cały czas ludzie przechodzą na serwery Amerykańskie czemu? Bo tutaj są eventy z których można dostać fajne nagrody, a gejforg zamiast robić event od razu dodaje te nagrody do "item shopu" za złotóweczki.

Ale garstka osób nadal gra na serwerach EU, nie dziwne zostali pewnie sami starzy wyjadacze, którym ciężko byłoby porzucić wszystko co zdobyli. Słyszałem, że na tym serwerze gra sporo polaków więc jak najbardziej Ci go polecę :)

Co tu ma do tego pc czy internet? To są serwery amerykańskie, które są od nas oddalone 5 razy dalej niż eu. Nie tylko w tej grze są lagi. Grałem już w gry mmo, których producentem było usa, i lagi były zawsze. Jeżeli jeszcze tego nie odczuwasz, to wkrótce sam zobaczysz :)

Niby czemu wersja eu mnie bardziej wykosztuje? W is masz same mounty, pety, jakieś pierdółki, klucze ( które można zdobyć w grze ), bosty na exp itp. Ludzie mówią że tera jest p2w, bo za klucze kupione w is mogą polecieć mwa, ale większych bzdur nie słyszałem. Wy chyba nie graliście w stare dobre mmo ( 4story, metin, lc ), gdzie tam bez is po prostu nie dało się grać. Teraz w is zobaczy się jakiś ulepszacz czy jakiś bonus i od razu płacz, bo gra p2w.

Co do tej garstki, to też się mylisz. Może na wersji NA gra więcej osób, ale na EU nigdy nie miałem problemów z wyszukaniem pt na bg czy instancje.

Opublikowano

Cóż ja osobiście nie polecam wracać sam wróciłem jakieś 2 tyg temu pomijając fakt że miałem co chwile problem z patchami to w grze praktycznie co chwile mnie wywalało mimo że sprzęt mam dobry gra ma niesamowite problemy pod względem technicznym a na expowiskach też jakby mniej ludzi niż kiedyś obecnie gry mmorpg przeżywają kryzys nie ma co ukrywać 

gQSkfLC.png

Opublikowano

Skąd pobrać wersje NA ?

Steam lub stąd http://tera.enmasse.com/download

Troszkę czasu już nie gram w Tera, ale jak byłam ostatnio 2 miesiące+, to czuć było trochę pustkę (to był serwer chyba Veritas)... Przynajmniej na serwerze od GF. Najlepiej popatrz do tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/864083-szukasz-przyjaci%C3%B3%C5%82-do-wsp%C3%B3lnej-gry-napisz-tutaj/page-13może znajdziesz osoby, które również szukają kogoś do wspólnej gry :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niedawno miałam dylemat na ktorych serverach grać. Sciagnęłam 2 klienty. Najpierw spróbowałam NA, dobiłam 30 poziom po czym wykasowałam wersję EU bo wiedziałam, ze to na NA zostane. Rok temu grałam na EU i o wszystko było cięzko. Bolalo mnie to, ze ktos inny uzywa prawdziwej gotówki na coś na co ja musze charować w grze. na NA mam wszystko za GOLDa ktorego latwo jest zdobyć.Smieszy mnie to 1-2 sekundy opoznienia u co niektórych. Zeby było smieszniej, gram warriorem. Nie jako DPS ale jako tank. Nikt nie ma jakoś pretensji do mojego wysokiego pingu (140-160) Jestem w klanie międzynarodowym, i jakos nikt nigdy nie stwierdził, ze nie radze sobie z tankowaniem. Gram na serverze PVE. PVP probowałam tylko na CS i powiem wam, ze zawsze uda mi się zdobyć te kilka zabić, i to okazjonalnie bo jak wiadomo, PVP jest wskazane tylko w obronie :P. Gorąco polecam servery NA jest zamierzasz grać na serverze PVE. Kazda profesja dobra, wazne tylko by nie sugerować się za bardzo tym co pokazują chain skille. Ręczne odpalanie skili, sprawia, ze roznica w pingu nie jest tak widoczna. Co lepsze na serwerach NA nie gra sama Ameryka. Jest też duzo osób z krajów azjatyckich, ktorzy nie schodzą ponizej 200 pingu. Zaden nowy gracz nie bedzie mial problemu jesli chodzi o party na instancje. Pod wiekszością "początkowych" instancji, stoi grupka ludzi. Jesli jestes healerem lub tankiem, druzyne dostajesz praktycznie natychmiast. 

Opublikowano

­Jak już zaczeliście dyskusje na temat pingów Na/Eu.

Osobiście nie odczuwam tego.

Teraz gram na NA i gra mi się bardzo dobrze. Brak tutaj trollowatych osób, bądź jest ich znaczna mniejszość.

Milej jesteś przyjmowany jako Polak. Podkreślam, że wyniosłam się z EU ze względu na kulturkę jaka tam panuje + Gameforge. Pay to win.

Niektórzy zasłaniają się pingiem. Bzdura!

Czasami na EU jest większy ping niż na NA. Poza tym kultura NA, a kultura EU to odległa przepaść.

Brak tam tzw. "Polczków", którzy zrobią wszystko żebyś tylko nie był lepszy od nich.

na LFG zawsze ktoś udzieli Ci pomocy/rady jeśli o coś zapytasz.

Na EU natomiast nie odpowie Ci nikt jeśli dowiedzą się, że jesteś Polakiem.

Tyle z mojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...