Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z płytą główną

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, otóż mam problem z płytą główną. komputer uruchamia się, jednak nie ma obrazu. wentylatory się kręcą

karta graficzna jest sprawna (wyciągnąłem ze sprawnego kompa)

zasilacz jest sprawny (j/w)

procesor jest sprawny (j/w)

ramy są sprawne (pracowały wcześniej w tamtym kompie, zmieniłem bo mają tylko po 512mb)

gdy włączę płytę główną bez procesora, wtedy światło świeci ciągłym kolorem. gdy procesor włożę, wtedy te światełko regularnie miga dopóki po prostu nie wyłącze komputera. sprawdziłem 2 różne procesory i jest tak samo. sprawdziłem na różnych ramach i tak samo. sprawdziłem bez karty graficznej i to samo. wyciągnąłem baterię, zresetowałem cmos i to samo.

wychodzi na to, że płyta główna reaguje tylko na zmianę procesora (bez niego ciągłe światło, z nim regularnie migające). gdy wyciągnąłem wtyczkę 4 pin od procesora, wtedy światełko świeciło ciągle jakby nie było procesora. a gdy wyciągnę tą dużą wtyczkę atx wtedy komputer nie włącza się

proszę o pomoc

Opublikowano

Poszukaj uszkodzonych kondensatorów (sprawdź, czy nie są wybrzuszone) lub innych podzespołów, które według Ciebie nie wyglądają tak jak powinny. Oczywiście wyślij zdjęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...