Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna się przegrzewa i wyłącza komputer

adziovof1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z przegrzewającym się radeonem 6870 (najpierw na stockowym chłodzeniu teraz na accelero l2 plus). Temperatura bez żadnego obciążenia to 60-65 stopni, a w grze dochodzi nawet do 100 stopni, po czym komputer się wyłącza. Przydałaby się pomoc, bo z problemem zmagam się już dłuższy czas. :(

SS temperatur bez obciążenia:

5aed4c4270.png

Opublikowano

podaj jaką masz obudowę (może to kwestia złej cyrkulacji powietrza), czy masz założony panel boczny (ogólnie zamkniętą obudowę), jakiej pasty użyłeś zmieniając chłodzenie?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Fakt, obudowa nie jest z najwyższej półki (logic b22 z 1 wentylatorem) i mam założony panel boczny, ale czy naprawdę może to aż tak podnosić temperatury? Użyłem pasty AG Silver thermal grease - 3g. Dodam, że do pewnego czasu wszystko było ok.

Opublikowano

Być może to wina źle nałożonej pasty ale nie jestem pewien, musiałbyś zdjąć starą i nałożyć nową np arctic mx-2. Ale przed wymianą zdejmij panel boczny obudowy pograj trochę i sprawdź czy pomogło.

Opublikowano

Zmieniałem pastę ze 3 razy od momentu kiedy zaczęła się przegrzewać i stosowałem przy tym różne metody. Przy okazji czyściłem kartę.

Opublikowano

Zauważyłem, że grafika przegrzewa się tylko kiedy używam monitora fullhd 24 cale, a na 20 calowym 1400x1050 temperatury są niższe o około 20 stopni...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...