Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieranie kwiatków pakietami, a ban

MrJamaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te same pakiety wysyłasz wtedy, kiedy zbierasz kwiaty poprzez grę. Jest to niewykrywalne, o ile wysyłasz je w normalnych odstępach czasowych (raczej trudno zebrać 10 kwiatów w sekundę). W praktyce, dopóki nie wystawisz kilkunastu stacków kwiatów na NB i nie będzie zbierał ich wszystkich na mapie w ciągu sekundy, to jesteś raczej bezpieczny.

Opublikowano

Te same pakiety wysyłasz wtedy, kiedy zbierasz kwiaty poprzez grę. Jest to niewykrywalne, o ile wysyłasz je w normalnych odstępach czasowych (raczej trudno zebrać 10 kwiatów w sekundę). W praktyce, dopóki nie wystawisz kilkunastu stacków kwiatów na NB i nie będzie zbierał ich wszystkich na mapie w ciągu sekundy, to jesteś raczej bezpieczny.

Da się wykryć kiedy ktoś wysyła pakiety, a kiedy nie, świetnym przykładem jest zabezpieczenie przed loggerem na jednym z dev serwerze. Imo odpuściłbym sobie.

Opublikowano

Da się wykryć kiedy ktoś wysyła pakiety, a kiedy nie, świetnym przykładem jest zabezpieczenie przed loggerem na jednym z dev serwerze. Imo odpuściłbym sobie.

Jeśli znajdziesz odpowiednie funkcje w assemblerze i ogarniesz idealną klasę NTString, to nie jest to wykrywalne serverside.

Opublikowano

­Jeśli zbierasz w odstępach, to jest 5% szans że Cię wykryją. :) Możliwość jest wtedy, gdy co 10 sekund wysyłasz 8 pakietów na raz. :/

• 2 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano

Ja dostałem bana na Nostale DE za zbieranie kwiatków pakietami, siedzi tam milion ludzi z 20-30 lvlami przed wejściem i wszystkie kwiatki znikają w sekunde a na nos bazarze po pare stacków wystawiane jest, na szczęscię banują, wiem bo sam zostałem zbanowany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Sky Banują i nadal będ­ą banować. Odkąd wyszedł NosVIP Hack mnóstwo banów poszło na DE. Ale na PL to szanse na bana maleją (ale nie znikają). Na DE żaden GM się nie obija i pilnuje wiec nic dziwnego ze lecą bany.

2duxsn4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...