Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z an internal error occurred while attempting to perform this command.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pierwszym problemem jest komunikat pojawiający się w konsoli bezpośrednio po uruchomieniu serwera na hostingu.

Warning, your max perm gen size is not set or less than 128mb. It is recommended you restart Java with the following argument: -XX:MaxPermSize=128M
Please see http://www.spigotmc.org/wiki/changing-permgen-size/for more details and more in-depth instructions.
Loading libraries, please wait...

Doradźcie, może spróbuję jakoś dostać się do tej Javy.

Drugim problemem jest niemożliwość używania jakiejkolwiek komendy. PermissionsEx skonfigurowane perfekcyjnie, specjalnie resztę pluginów wyrzuciłem i zostawiłem kilka takich podstawowych (tj. WorldGuard, WorldEdit, PermissionsEx, Muliverse Core, Essentials, AZRank)

Za każdym razem, jak wpisuję jakąkolwiek komendę pojawia się:

an internal error occurred while attempting to perform this command

Pomożecie? Może mieliście podobne problemy.

Serwer na 1.8, SpigotMC

Pozdrawiam!

Opublikowano

1. Zły jest skrypt startowy serwera poczytaj na spigot o tym.

2. Pluginy prawdopodobnie nie są na ten silnik jakieś błędy w konsoli ? 

Jaki skrypt startowy? Czyli, co mam zrobić?

Przecież pluginy z bukkita powinny działać na Spigocie

Po wpisaniu komendy /fly

[18:30:57 ERROR]: null

org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'fly' in plugin Essentials v2.9.6

at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:141) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:646) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1115) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:950) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:26) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:53) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.PacketHandleTask.run(SourceFile:13) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471) [?:1.7.0_79]

at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262) [?:1.7.0_79]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.MinecraftServer.z(MinecraftServer.java:696) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.DedicatedServer.z(DedicatedServer.java:316) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.MinecraftServer.y(MinecraftServer.java:634) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at net.minecraft.server.v1_8_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:537) [craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) [?:1.7.0_79]

Caused by: java.lang.NullPointerException

at com.earth2me.essentials.Essentials.onCommandEssentials(Essentials.java:308) ~[?:?]

at com.earth2me.essentials.Essentials.onCommand(Essentials.java:299) ~[?:?]

at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[craftbukkit.jar:git-Spigot-35348a5-ee6d0fa]

... 14 more

Opublikowano

Co do pierwszego możesz zmienić kod startowy ale np ja ten błąd olewam ;) A co do drugiego masz stare wersje pluginów... Albo nikompatybilne do wersji silnika

r9wfFzB.png

Opublikowano

Co do pierwszego możesz zmienić kod startowy ale np ja ten błąd olewam ;) A co do drugiego masz stare wersje pluginów... Albo nikompatybilne do wersji silnika

Już sprawdzone, mało istotny błąd :)

@mc_Kamil Zainstaluj specjalną wersję essentialsa pod 1.8, przecież masz starą wersję jak świat...

Essentials zaktualizowany, silnik też zaktualizowany. Działa nawet okej.

Tylko są jakieś drobne problemy np. z AZrank   nie wiadomo czemu... Wiecie może dlaczego?

Drugą sprawą jest fakt, że nie mogę dostać się do światów, które wrzuciłem na hosting. Plugin Multiverse-Core sobie nie radzi. :/

Chcę jakoś dostać się do tych światów... tylko jak?

Opublikowano

Już sprawdzone, mało istotny błąd :)

Essentials zaktualizowany, silnik też zaktualizowany. Działa nawet okej.

Tylko są jakieś drobne problemy np. z AZrank   nie wiadomo czemu... Wiecie może dlaczego?

Drugą sprawą jest fakt, że nie mogę dostać się do światów, które wrzuciłem na hosting. Plugin Multiverse-Core sobie nie radzi. :/

Chcę jakoś dostać się do tych światów... tylko jak?

Co do azrank zainstaluj najnowszy vault. Co do światów komenda /mv import [świat] powinna pomóc

r9wfFzB.png

Opublikowano

Co do azrank zainstaluj najnowszy vault. Co do światów komenda /mv import [świat] powinna pomóc

Działa idealnie, Uwielbiam Cię @Diegool :D<3

Oddaję CI swój cały dzienny limit lajków na Mpc + najlepsza odpowiedź.  ^_^ 

PS Ciekawy założyłeś temat o Ukrainie, gdzie ciekawa dyskusja się rozwinęła.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki. B) B) B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...